Reklam

23 Nisan Urla’da coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Urla Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenlerle coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Urla’da coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Urla Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenlerle coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Urla’da coşkuyla kutlandı
23 Nisan 2018 - 12:28

Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen törende, Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz’ün Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Törene Kaymakam Önder Can, Garnizon Komutanı Vekili Binbaşı Erol Çakır, Belediye Başkanı Sibel Uyar, Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, Urla halkı ve çok sayıda çocuk katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz: “Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, bilime, teknolojiye açılan ve çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza olan sevgi ve güvenini göstermektedir” dedi.

Başkan Uyar: Çocuklar geleceğimiz

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise yayınladığı mesajda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet iradesini ülkeye egemen kılan en önemli adımının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması olduğunu belirtti, “Bizler (Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir) diyen Büyük Atatürk’ün çocuklarıyız. Bu büyük bayramı bizlere armağan eden Atamız’a minnettarız. Aldığımız bu emaneti çocuklarımız en iyi şekilde koruyacaktır. Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Ulusal egemenlik, ulusun onurudur, şerefidir. Bu onuru koruyacak çocuklarımız ise bizim en kıymetli hazinemizdir” dedi.

23 Nisan kutlamaları halk dansları gösterileri, öğrencilerin şiirler okuması, müzikli dans gösterileri ile coşkuyla devam etti. Renkli görüntülere sahne olan program, öğrencilerin gösterileri ile aynı zamanda izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

İlkokullar ve ortaokullar arası resim, şiir ve kompozisyon arasında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Önder Can, Garnizon Komutanı Vekili Binbaşı Erol Çakır, Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum