Reklam

7. Seyyid Cemal Sultanı Anıldı

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde 7. Seyyid Cemal Sultanı Anma Etkinlikleri düzenlendi.

7. Seyyid Cemal Sultanı Anıldı

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde 7. Seyyid Cemal Sultanı Anma Etkinlikleri düzenlendi.

7. Seyyid Cemal Sultanı Anıldı
15 Mayıs 2018 - 00:15

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde 7. Seyyid Cemal Sultanı Anma Etkinlikleri düzenlendi.

Alevi Erenlerinden Seyyid Cemal Sultanı, İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesindeki Çakır mevkisinde bulunan türbesinde, Türkiye genelinden ve yurt dışından gelen çok sayıda katılımcıyla anıldı.

Tunceli Hozat Belediye Başkanı Celalettin Polat, yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’ın Döğer beldesinde bulunan türbenin Türkiye’nin pek çok şehrinden misafir ağırladığını söyledi.

Seyyid Cemal Sultan Ocağına mensup olan ve bölgede yaşayan bütün canların bir arada olduğunu aktaran Polat, şunları kaydetti:

“Günümüzde birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olduğu zamanları yaşıyoruz. Ülkemizin yanı başında yaşanan kanlı çatışmaları hep beraber görüyoruz. Bir milletin nasıl darmadağın edilmesini hep beraber yaşadık. Orada yaşanan bu olaylar, mazlum insanların ne duruma düştüğünü gösterdi. Bizim bunlardan pay çıkarmamız lazım. Türk milletinin birliğini, beraberliğini ve dirliğini bozacak her hangi bir unsura meydan vermemiz gerekir.”

- “ Horasan ve Rumeli erenlerinin yolundan gitmeliyiz”

Polat, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin bunu gösterdiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Milletimiz artık yalana ve iftiraya kolay kolay inanmaz. Bizler 15 Temmuz sonrası bu halkın davranışları bize bir şeyleri aslında anlattı. Şimdi bizlerde önümüzdeki süreçlerde bu ülkede çıkabilecek etnik ve mezhepsel çatışmanın önüne geçmeliyiz. Dolayısıyla bizim birliğimizi ve beraberliğimizi sağlayabilecek özellikle Horasan ve Rumeli erenlerinin yolundan gitmeliyiz. Onların İslam anlayışını iyi analiz etmek ve onunla yolda yürümek. Onların İslami yaşayış tarzı bizlere ışık olmalı. Bizlerde onların yolundan gider, felsefelerini kabul edersek bizim birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacaktır.”

- "Birlik ve beraberlik" vurgusu

İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk da Döğer’de düzenlenen 7. Seyyid Cemal Sultanı Anma Etkinliklerine ev sahipliği yapmaktan son derece memnun olduklarını belirtti.

Çabuk, anma etkinliklerinin birlik ve beraberliğe büyük katkı yaptığına dikkat çekerek, “Bu etkinlikler uzun zamandır ilçemizde yapılmaktadır. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen kardeşlerimiz buradalar. Burada kurbanlar kesiliyor, lokmalar dökülüyor ve semalar yapılıyor. Birlik ve beraberlik etkinliği aslında.” dedi.

Programda sema gösterisi sunuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum