Reklam

Abiler yurtdışında sefada

Türkiye’yi 15 Temmuz’da kaosa sürüklemek isteyen FETÖ terör örgütü üyesi İzmir’de 5 bin, Türkiye genelinde 50 bine yakın kşi i tutuklu olarak adalet önünde hesap vereceği günü bekliyor

Abiler yurtdışında sefada

Türkiye’yi 15 Temmuz’da kaosa sürüklemek isteyen FETÖ terör örgütü üyesi İzmir’de 5 bin, Türkiye genelinde 50 bine yakın kşi i tutuklu olarak adalet önünde hesap vereceği günü bekliyor

Abiler yurtdışında sefada
17 Ekim 2017 - 09:49

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak , cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek suçlarından haklarında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya, yargı, TSK, polis, eğitim ve iş dünyasındaki uzantıları, birer birer soluğu yurt dışında aldı. Örgüt içinde "şakirt" olarak adlandırılan maşalar ise Türkiye'de cezaevlerini doldurdu.

KEYİF ÇATIYORLAR

Kumpasları, iftiraları, çaldıkları sınav soruları ve kararttıkları hayatların deşifre olmasıyla kaçarak yurt dışında Türkiye aleyhine ihanet faaliyetlerine devam eden örgüt üyeleri 17/25 Aralık sürecinden hemen önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partili yöneticilere "kaçacaksınız" tehditleri savuruyordu. Darbe ile siyasileri yargılamayı hayal eden FETÖ'cülerin bazıları da bu hayalin suya düşmesinin ardından ihanetlerine yurt dışında devam ediyor. Yürütülen soruşturmalar sebebiyle yurtdışına kaçan örgütün medya, yargı, TSK, polis, eğitim ve iş dünyasındaki uzantıları yurt dışında bulunurken, darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandığı için Türkiye'ye gelmekten vazgeçen FETÖ lideri Fetullah Gülen de ABD'deki lüks malikanesinde keyif çatıyor. TSK içindeki subay görünümlü çok sayıda terörist de deniz yoluyla mülteci gibi kaçtıkları Yunanistan'da lüks hayat yaşıyor.

İŞTE YUR TDIŞINA KAÇAN FETÖ'CÜLER

Tarık Toros: FETÖ'nün yayın organı Bugün TV eski Genel Yayın Yönetmeni Toros, İngiltere'de yaşıyor.

Ekrem Dumanlı: Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı örgüt elebaşı Gülen'in yanına ABD'ye kaçtı.

Emre Uslu: "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında aranan firari Emre Uslu ABD'ye kaçtı.

Muammer Akkaş: 17/25 Aralık soruşturmasında görev alan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan eski savcı Muammer Akkaş yurtdışında Celal Kara ve Zekeriya Öz: 17-25 Aralık darbe girişiminin savcıları Öz ile Kara da haklarında yakalama kararı çıkmasının ardından yurtdışına kaçtı.

Fikret Seçen: Askeri Casusluk Davası ile ilgili hazırlanan müfettiş raporunu ele alan HSYK 2. Dairesi, sanıklar lehine verilen TÜBİTAK raporunu dosyaya koymayan eski İstanbul Başsavcıvekili Fikret Seçen'in yurtdışına çıkış yasağı konulmadan 9 gün önce Hollanda'ya gittiğini belirledi.

Akın İpek: Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği de FETÖ'ye finans desteği sağladığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada, yurtdışında olduğu tespit edilen Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek hakkında 2 Eylül'de "yokluğunda tutuklama" kararı verdi. İpek'in, operasyondan 2 gün önce 30 Ağustos'ta İngiltere'ye gittiği belirlendi.

Tuncay Opçin: 17-25 Aralık öncesi Almanya'ya kaçtı.

Adem Yavuz: Sözde gazeteci Yavuz, ABD'ye ilk kaçanlar arasında.

Osman Hilmi (Kozanlı Ömer): 17-25 Aralık'tan önce ABD'ye kaçanlardan biri de FETÖ'nün önemli adamlarından ve Emniyet imamı olduğunu söylenen Kozanlı Osman Hilmi.

Bekir Baz: FETÖ'nün en önemli adamlarından ve mütevelli heyetindeki 5 kişiden biri olan aynı zamanda Ege Sorumlusu olan Bekir Baz da 17 Aralık öncesi ABD'ye kaçtı.

Barbaros Kocakurt: FETÖ'nün sağ kolu olan ve eğitim yapılanmasındaki en güvendiği isimlerinden başında geliyordu. Yamanlar Kolejlerinin bulunduğu okulların kurucusuydu. O da diğerleri gibi fırtına öncesi ABD'ye kaçanlar arasında yer alıyor.

Mustafa Özcan: Silahlı terör örgütü lideri Gülen'den sonra gelen ikinci lider, fiili örgüt yöneticisi. 30 Temmuz 2014'te ABD'ye kaçtı.

Mustafa Muhammet Günay: TUSKON Genel Sekreteri olan Günay, ABD'ye çıkmadan önce Gülen'i ABD Büyükelçisi ile görüştüren kişi. 3 Kasım 2015'te ABD'ye kaçtı.

Necdet İçel: Terörist Gülen'in ilk talebelerinden olan İçel, Afrika kıta sorumlusuydu. 16 Ekim 2014'te Güney Afrika'ya kaçtı.

Hakan Şükür: Eski futbolcu Şükür, 17-25 Aralık sonrasında ailesi ile ABD'ye kaçtı. Şimdi orada açtığı restoranda lüks içinde yaşıyor.

Ramazan Davulcuoğlu: İzmirli işadamı ve aynı zamanda Tuscon'un eski yöneticilerinden. O da darbeden aylar önce ailesiyle Mısır'a kaçtı.

Bahri ve Behzat Tuzcu kardeşler: 25 Aralık'daki İzmir'de Binali Yıldırım'a kumpas kurulan Liman operasyonunu yöneten ve düzenleyen eski polis müdürleri Tuzcu kardeşler Rusya'ya kaçtı.

Abdullah Büyük: Örgütü himmet toplamak için işadamlarıyla holding binasında toplantı düzenlerken suçüstü yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Büyük Bulgaristan'a kaçtı.

Hulusi Akar'ın Akıncı görüntüleri kamerada

Temmuz darbe girişimi sırasında derdest edilen komutanların tutulduğu Akıncı Üssü binasının koridor görüntüleri ilk kez ortaya çıktı. Görüntülerde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile dönemin Genelkurmay 2'inci Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in darbeci askerler tarafından üste getirilişleri yer alıyor. Darbe girişimi gecesi Akıncı'ya getirilen Akar, tam olarak saat 22:35'te kamera kaydına giriyor. Görüntülerde dönemin Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dairesi başkanı eski Tümgeneral Mehmet Dişli'nin de, Akar'dan 30 dakika sonra odadan çıkıp uzun uzun telefonla görüştüğü görülüyor

Mahrem imamlar 700 askeri deşifre etti

Etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ asker imamının deşifre ettiği 700 muvazzaf askerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası örgüt abileriyle gizli buluşmalar yaptığı belirlendi. Konya merkezli 7 ilde geçtiğimiz salı günü, düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 68 askerin, örgütün 'mahrem imam'larının itirafçı olmasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Mahrem imamların toplam 700 askerin ismini verdiği, bu doğrultuda geri kalan şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum