Reklam

AK Parti'de kadın aday adayları ön plana çıkıyor…

4 üniversite bitirdi, Milletvekili aday adayı oldu...

AK Parti'de kadın aday adayları ön plana çıkıyor…

4 üniversite bitirdi, Milletvekili aday adayı oldu...

AK Parti'de kadın aday adayları ön plana çıkıyor…
05 Mayıs 2018 - 15:58

AK Parti İzmir milletvekili aday adayları, 24 Haziran seçimleri öncesinde ilk sınavını bugün temayül yoklamasında verirken temayülde kadın aday adayları ön plana çıkıyor. Halkapınar Spor Salonu'nda başlayan eğilim yoklamasında aday adayları salonun içerisine alınmazken teşkilat üyeleri, 216 kişilik çarşaf listede, oy vermek istedikleri milletvekili aday adayları için işaretleme yapıyor.

4 üniversite mezunu, kadın aday adaylarından Elif İrem Obut, kendisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayranı ve AK Parti’ye uzun yıllardır hizmet ettiğini dile getirdi. Obut açıklamasında, Türkiye’nin son dönemdeki gücünden de bahsederek, “Bu minvalde Türkiye’nin Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki barışma ara buluculuğunu yapması savunma sanayisinde kendi silahlarımızı yapmamız, 2002 yılından sonra IMF’ye borç veren ülke olmamız Türkiye’nin tamamen egemenliğini ve bağımsızlığını ortaya koymuştur. Çin ile başlattığımız ticaretimizin güçlenmesi, Özbekistan ile dostluğumuzun yeniden başlaması da son derece önemli gelişmeler içerisindedir ve bunu devam ettirmek için bizlerde elimizden geleni yapacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, ‘Kanun başkadır, hukuk başkadır, adalet başkadır. Bizler Erdoğan'ı başkan yapmak anlamında var gücümüzle çalışacağız’” şeklinde konuştu.

Öne çıkan kadın aday adayları arasında bulunan ve özellikle AK Gençlik tarafından aday adaylığı mutlulukla karşılanan Obut, açıklamasında kendisi hakkında da bilgiler vererek, “30 Haziran 1987 Bitlis doğumluyum. Siirt Atatürk Anadolu Lisesi sayısal bölümden 2005’te mezun oldum. 2006 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümüne girdim. 2010 yılında mezun oldum. Stajımı Van İl Tarım Kontrol Laboratuvarında yaptım. 2010’da üniversitemin açtığı yüksek lisans sınavında birinci olduktan sonra 4 yıl özel sektörde gıda mühendisliğini sorumlu yönetici olarak yaptım. Gıda sektörünün endüstriyel ve sağlık boyutundaki sorunlarının farkındaydım ve bu yüzden daha idealist olmak istedim. 2012 yılında Anadolu üniversitesi Adalet Ön lisans bölümüne kayıt oldum 2014 yılında mezun oldum. Daha sonra 2016 yılında Kamu yönetimi lisans bölümüne tamamladım. 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünü kazandım. 2014-2016 yılları arasında üniversitenin Hukuk Kulübü’nde yönetim üyesi olarak görev aldım. 2015 yılında AK Parti Bornova İlçe Teşkilatına üye oldum. 2016 yılında AK Parti UNİAK Gençlik Teşkilatı yönetim kuruluna girdim ve kadın komisyon başkanlığını temsil ettim. Bu süre zarfında teşkilatın faaliyetlerine katıldım. 2017 yılında AK Parti siyaset akademisine katıldım. Güneydoğu ve batı kültürünü yaşamış biri olarak toplumsal sorunlara her zaman duyarlı oldum. KADEM Derneği ve TÜGVA Derneği’nin çalışmalarına katıldım. Üniversiteler arası münazara yarışmasında okulumu yarışmada temsil ettim” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum