Reklam

AK Parti’den İzmir’e 70 milyar TL yatırım

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, hükümetin bugüne kadar İzmir’e yaklaşık 70 milyar TL yatırım yaparak, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını söyledi.

AK Parti’den İzmir’e 70 milyar TL yatırım

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, hükümetin bugüne kadar İzmir’e yaklaşık 70 milyar TL yatırım yaparak, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını söyledi.

AK Parti’den İzmir’e 70 milyar TL yatırım
05 Kasım 2018 - 09:53

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, hükümetin bugüne kadar İzmir’e yaklaşık 70 milyar TL yatırım yaparak, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını söyledi. Kısa süre içinde tamamlanacak projelerle İzmir’in büyük ivme kazanacağını belirten Şengül, birçok yatırımın da engellendiğini hatırlattı. Hükümetin İzmir’e gereken desteği vermediğini iddia eden CHP'lilere de cevap veren Şengül, “İzmir’in acil ihtiyacı olan hangi projeyi sundunuz da biz engelledik? Yıllık 4-5 milyar TL bütçesi olan Büyükşehir Belediyesi, 15 yılda kentteki hangi önemli sorunu çözdü? CHP’liler konuşuyor ama boş konuşuyor” dedi.
İzmir’in hızla gelişmesi ve dünyanın tanıdığı bir merkez haline gelmesi için kapsamlı eylem planı hazırlayan AK Parti hükümetinin kente ulaşım, ekonomi ve sağlık gibi birçok alanda büyük katkı verecek projelerinden bazıları için geri sayıma geçildi.

ART ARDA PROJELER

Kısa süre içinde tamamlanacak İzmir-Ankara Otoyolu, İzmir-Antalya Otoyolu, İzmir-İstanbul Otoyolu sayesinde karayolu ulaşımı rahatlayacak. İzmir'in Ankara ve İstanbul ile arasındaki mesafe 3.5 saate, Antalya ile arasındaki mesafe de 3 saate inmiş olacak. İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi sayesinde de 4 saatte ulaşım imkanı sunulacak. Kemalpaşa Lojistik Merkezi ise, bölgenin kalkınmasına öncülük edecek. Tamamlandığında dünyanın sayılı merkezleri arasına girecek olan Kuzey Ege Çandarlı Limanı ile Alsancak, Göztepe stat projeleri ve yapımı hızla ilerleyen 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi de önemli bir ihtiyacı karşılayacak.

İZMİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, milyarlarca TL değerindeki projelerin İzmir için büyük önem taşıdığını söyleyerek, “AK Parti olarak, bugüne kadar İzmir’e verdiğimiz hiçbir sözü havada bırakmadık. İzmir’in bizim için olan değerini, hayata geçirdiğimiz projeler ile gösterdik. İnşallah yerel seçimde de başarıya ulaşarak, AK Parti belediyeciliğinin hizmet anlayışını İzmir geneline yayacağız. İzmir, farkımızı o zaman daha net görecek” dedi.

İZMİR’İN SORUNLARI BÜYÜDÜ

AK Parti’nin bugüne kadar “olmaz” ve “yapılamaz” denilen birçok projeyi gerçekleştirdiğini belirten Şengül, şöyle konuştu: “Seçim yaklaşınca CHP’liler de ortaya çıkıp, merkezi hükümet İzmir’e yatırım yapmıyor demeye başladı. Acaba İzmir’in acil ihtiyacı olan hangi projeyi sundunuz da biz engelledik? Hükümet olarak İzmir için hazırladığımız projelere bugüne kadar ne katkı verdiniz? Yıllık 4-5 milyar TL bütçesi olan Büyükşehir Belediyesi, 15 yılda kentteki hangi sorunu çözdü? Tarihi Havagazı Fabrikasını yenilemekle mi övünüyorsunuz? İzmir’in altyapı, ulaşım gibi temel sorunları giderek büyüyor. CHP’lilerin sorun çözme gibi bir amacı yok. Laf ve polemik üretip, icraattan uzak duruyorlar. Konuşuyorlar ama boş konuşuyorlar. Ancak her şeye rağmen biz, İzmir için durmadan yolumuza devam edeceğiz.”

ENGELLEMEDEN DOLAYI YOL ALINAMADI

Hükümet olarak hazırlanan birçok projenin de engellendiğini belirten Şengül, “İzmir’e kazandırılmak istenen yat limanları, TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan projeler, stat projesi engeller nedeniyle hep gecikti. Engellemenin en son ve büyük örneği ise, Körfez Geçişi Projesi’dir. İzmir için hayati ve mutlaka hayata geçmesi gereken bir proje. Ama engellemeden, itirazdan dolayı yol alınamıyor. İzmir’in yılları çalınıyor. Bunu engelleyenlerin arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Yanlış bilgileri ortaya atarak yapılmasını istemeyenler, CHP’li belediyelerde görev yapıyor. Şimdi CHP bize hangi samimiyetten bahsediyor?” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum