Reklam

AK Parti İzmir’in e-temayül raporu: Hangi isimler öne çıktı

AK Parti İzmir teşkilat mensuplarının hafta sonu katıldığı e-temayül yoklamasında büyükşehir ve ilçelerde teşkilat mensubu ağırlıklı isimlerin listelere yazıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre teşkilat mensupları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Aydın Şengül, Hamza Dağ ve Mahmut Atila Kaya isimlerini ağırlıklı olarak yazdığı belirtiliyor.

AK Parti İzmir’in e-temayül raporu: Hangi isimler öne çıktı

AK Parti İzmir teşkilat mensuplarının hafta sonu katıldığı e-temayül yoklamasında büyükşehir ve ilçelerde teşkilat mensubu ağırlıklı isimlerin listelere yazıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre teşkilat mensupları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Aydın Şengül, Hamza Dağ ve Mahmut Atila Kaya isimlerini ağırlıklı olarak yazdığı belirtiliyor.

AK Parti İzmir’in e-temayül raporu: Hangi isimler öne çıktı
19 Kasım 2018 - 13:59

AK Parti İzmir teşkilatı tüm Türkiye teşkilatları ile aynı anda bilgisayar başına giderek Türkiye’de ilk kez uygulanan elektronik ortamda temayül yoklaması uygulamasına katıldı.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in yanı sıra farklı kentlerden milletvekillerinin de katıldığı e-temayül yoklamasının sonuçları doğrudan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırıldı.

BÜYÜKŞEHİRDE 3 TEŞKİLAT YÖNETİCİSİ ÖNE ÇIKTI

İzmir’de 5 bin 40 partiliden yaklaşık 4 bininin katıldığı e-temayülde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için 3 ismin yazıldığı öğrenildi. Bu isimler AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti MYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Atila Kaya oldu.

BÜYÜKŞEHİR LİSTESİNDE ÖZGENER İSMİ YOK DENECEK KADAR AZ

Edinilen bilgilere göre, partililerin ağırlıklı bölümü, adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçen ancak kendisinin ve ailesinin adaylığa sıcak bakmadığı sıkça belirtilen İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener ismini çok az partili önerilere yazdı. Partililerin çoğunlukla Şengül, Dağ ve Kaya'dan yana tercihte bulunduğu kaydedildi.

AK Parti İzmir’de mevcut belediye başkanlarından memnuniyetin de sorulduğu e-temayülde mevcut belediye başkanlarından çoğundan memnun olunduğu belirtildi. Kemalpaşa’da mevcut başkan Arif Uğurlu ismi tek isim olarak yazıldığı kaydediliyor. Kemalpaşa’da listeye ikinci bir isim yazılmadı. Bu ilçede Yakup Karaca, Necati Yazar ve Yunus Gökduman da aday adayı olarak yer alıyor. Menderes’te de teşkilat mensupları mevcut başkan Bülent Soylu’dan memnun olduklarını oylarıyla ifade etti. Menderes’te Soylu’nun yanısıra Süleyman Artçı ve Ali Ercan Onaral da aday adayı..

Selçuk’ta Zeynel Bakıcı yerine eski ilçe başkanları Sema Yeşilçimen ile Osman Başterzi isimleri temayülde ağırlık kazandı.

KONAK’TA ÇANKIRI, MISIRLI VE ERTEMİZ İSMİ YAZILDI

En fazla merak edilen ilçelerden Konak’ta partililerin, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile il başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Fikret Mısırlı ile il teşkilatından Kader Ertemiz isimlerini ağırlıklı olarak yazdığı kaydedildi. Konak’ta bu isimlerin yanısıra Zerrin Kara Akça, Nebiha Balbakan, Ender Öztürk, Nilay Köksal da aday adayı oldu.

KARABAĞLAR’DA BİLAL DOĞAN VE SADIK TUNÇ ÖN PLANDA

AK Parti İzmir temayülünde Karabağlar’da İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan eski Vekili Bilal Doğan ile aday olmak için geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden Karabağlar eski Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’un temayül listelerine ağırlıklı olarak yazıldığı öğrenildi.

BUCA’DA ARSLAN VE ÖZTEKİN İSİMLERİ ÖNDE

Buca’da parti mensuplarının İlçe Başkanı Mustafa Arslan ile Buca Belediye eski Başkanı Cemil Şeboy’un destekleği Adnan Öztekin isimlerinden yana tercihte bulunduğu kaydediliyor. Gaziemir’de partililerin ağırlıkla Nazmi Yılmaz, ardından da İsmail Acar’ın adını listeye yazdıkları dile getiriliyor.

BAYRAKLI’DA HIZAL AYDEMİR VE SÜREKLİ YAZILDI

Bayraklı’da İlçe Başkanı Özgür Hızal’ın yanı sıra Latif Aydemir ve AK Parti YDK Üyesi ve İzmir eski Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin isimlerinin temayül listesine yazılan isimler arasında yeraldığı kaydedildi.

KARŞIYAKA’DA 3 TEŞKİLAT MENSUBU AĞIRLIK KAZANDI

Karşıyaka’da Nil Güneri, Mehmet Tosun, Mehmet Ata Özdemir, Ahmet Uğur Baran, Pınar Yavaş, Didem Keseli ile Ahmet Türkyılmaz aday adayı olarak yarışıyor. Partililerin temayül listesine ilçe yönetim kurulu üyeleri Didem Keseli ve Ahmet Türkyılmaz isimleri ile Ahmet Uğur Baran isimlerini ağırlıklı olarak yazdığı dile getiriliyor.

NARLIDERE’DE BİLGİ VE ÇİNKILIÇ İSİMLERİ ÖN PLANDA

AK Parti teşkilat mensuplarının İlçe Başkanı Aslan Bilgi, Yüksel Çinkılıç ve Metin Yıldırım’ın aday aday olduğu Narlıdere’de ise ağırlıklı olarak Aslan Bilgi ve Yüksel Çinkılıç isimlerini yazdığı kaydediliyor.

BORNOVA’DA 3 İSİM YAZILDI

Bornova’da temayül listesine İlhan Kaya, meclis üyesi Hasan Ali Karaman ile Çamdibi Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gentürk isimlerinin yazıldığı belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum