Reklam

AK Parti MYK toplantısı sonrası flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısı 3 saatin ardından sona erdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik toplantı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti MYK toplantısı sonrası flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısı 3 saatin ardından sona erdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik toplantı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti MYK toplantısı sonrası flaş açıklamalar
29 Ağustos 2018 - 20:09

AK Parti MYK toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası AK Parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, yerel seçimlere ilişkin; 'Yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı, gündemimize almış bulunuyoruz.' ifadesini kullanırken Af tartışmalarıyla ilgili ise; 'Bizim gündemimizde yok' açıklamasında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamaları için de 'Sayın Fransa Cumhurbaşkanından hem Türkiye'ye dönük olarak sağduyulu ifadeler duymak isteriz hem de İslam ve terör gibi konuları bir arada kullanmasının ne kadar sakıncalı olduğunu hatırlatmak isteriz.' dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarının satır başları şöyle; ''Bir yerden belediyelerin faaliyetleri vatandaş odaklı siyaset üretmeleri, vatandaşların taleplerini yerine getirirken de buna uygun profil çizmeleri her bakımdan değerlendiriliyor. Bu geldiğimiz dönemde şehir siyaseti siyasal açıdan önemli bir kavram haline geliyor.''

AF KONUSU

Gündemimizde af yok. Daha önce açıkladığımız pozisyonumuz neyse onu koruyoruz. Konuyla ilgili tartışmaları devam ediyoruz.

YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARI

Önümüzdeki dönemde de çeşitli tartışmalar ve değerlendirmeler olduktan sonra yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı güçlü şekilde gündeme almış bulunuyoruz.

Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümüyle ilgili çok önemli etkinlik gerçekleştirildi. Aynı gün büyük taaruzun da yıldönümüydü. Her ikisini de beraber kutladığımız bir gün geçirdik. Bundan sonrasında da tarihimizin önemli günleri önemli noktaları bütün milletimize aktarılacak. Bununla ilgili faaliyetlerimiz devam edecek.

MACRON'UN AÇIKLAMALARI

Biz sayın Macron'un açıklamarını büyük bir hayretle karşılıyoruz. Türkiye ne zaman öz güvenli dış politika uygulamaya başlarsa Türkiye'ye hemen İslamcılık ve Osmanlıcılık etiketi yapıştırılmaya çalışılıyor. Sayın Macron'un konuşma metnini açık bir şekilde okudum. Kullandığı kavramlara hakim olmadığını gördüm. Defalarda uyarılmasına rağmen İslami terör ifadesini kullanmaya devam ediyor. Avrupa'da bütün sağ duyulu kesimler bu ifadenin yanlış olduğunu defalarca dile getirmişlerdir. Ama burada gördüğümüz başka bir şey. Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderme yapıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar sık görüşülmesine bu kadar geniş paylaşımlarda bulunulmasın da yakışık almayan bir ifade. Fransa'daki anketleri de takip ediyoruz. Macron'un otoriter olduğunu düşünüyorlar. Bunlar orta düzeyde oryantalist yaklaşımlardır. Son derece yanlıştır. Fransa ne kadar bir Avrupa devletiyse Türkiye'de bir o kadar Avrupa devletidir. Türkiye'nin Avrupa devleti olduğu tartışmasız gerçektir.

YEREL SEÇİMDE CUMHUR İTTİFAKI DEVAM EDECEK Mİ?

"Cumhur İttifakı'nın milletimizde karşılığını gördük. İttifakın kıymetinin altını çiziyoruz. Yerel seçimlerde böyle bir şey olur, olmaz değerlendirmemiz yok. Böyle bir şey olursa açıkça paylaşırız. İttifaka bağlılığımızın altını çiziyoruz."

HZ. MUHAMMED KARİKATÜR YARIŞMASI

Hollanda'daki Hz. Muhammed konulu karikatür yarışması - "Wilders denilen kişi birinci sınıf ırkçıdır. Faşist kelimesini hak eden bir kişidir. Haddini aşan girişimlerde bulunuyor. Hollanda hükümeti bu şahsın kampanyasının yanlış olduğunu, kendilerini bağlamadığını ancak düşünce özgürlüğünden dolayı müdahale edemediklerini söylüyorlar. HZ. Muhammed, HZ. Musa, HZ. İsa hepsi peygamberlerdir. Düşünce özgürlüğü şeklind değerlendirilmesi bu faşistlerin daha yükselmesini sağlıyor. Aşırı sağcılar, Avrupa'nın DEAŞ'ıdır."


YORUMLAR

  • 0 Yorum