Reklam

Alsancak Stadyumu’na inşaat engeline Yıldırım’dan sert tepki

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım Alsancak Stadyumu'na inşaat engelline sert tepki verdi.Kaynak: Alsancak Stadyumu’na inşaat engeline Yıldırım’dan sert tepki

Alsancak Stadyumu’na inşaat engeline Yıldırım’dan sert tepki

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım Alsancak Stadyumu'na inşaat engelline sert tepki verdi.Kaynak: Alsancak Stadyumu’na inşaat engeline Yıldırım’dan sert tepki

Alsancak Stadyumu’na inşaat engeline Yıldırım’dan sert tepki
26 Ekim 2017 - 13:59

Yıldırım yaptığı açıklamada şunları söyledi;

İZMİR’E İHANET EDİYORLAR SİYASİ HOLİGANİZMDEN VAZGEÇİN

Değeli basın mensubu arkadaşlar, bugün burada sizlere İzmir sporu, futbolu adına müjdeli, güzel haberler vermek isterdim. Ama ne yazık ki yine bir yerel yönetim kaynaklı engellemeyle karşı karşıyayız. Malumunuz, Konak Belediyesi, Alsancak Stadı’a, inşaat izni, ruhsatı vermedi. Gerekçe olarak da Büyükşehir Belediyesi’nin otopark mevzuatını gösterdi. Kararda, stat projesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi otopark uygulama esaslarına aykırı olduğu belirtiliyor. Oysa, gerçek hiç de böyle değil.

Alsancak Stadyumu, “Kompleks Yapı” niteliğinde. Yanı projede, futbol stadı dışında işyerleri vs. de var. Kompleks yapılarda İzmir Büyükşehir Belediyesi uygulama esaslarına göre stadın seyirci kapasitesine göre ayrı otopark hesabı, işyerleri için ayrı otopark hesabı yapılıp farklı fonksiyonlardaki stad ve işyerlerinin otopark sayılarını toplayıp kompleks yapının şu kadar otopark ihtiyacı var demek mümkün değil. Yani bu mazeret geçerli de değil, hukuki de değil. Peki öyleyse, Konak Belediyesi neden ve nasıl böyle bir karar alabiliyor? Bu sorunun cevabı basit. Karar, tamamen siyasi olarak alınmıştır. CHP’li belediye, hükümetimizin İzmir’e kazandıracağı stadı, diğer tüm projelerde olduğu gibi yaptırmama, geciktirme, sulandırma, zora koşmanın peşindedir. İzmir’e tek çivi çakmayanların, Konak’ta bir tek eseri olmayanların tek yapabildiği şey, hükümetimizin eserlerine, projelerine el freni olmaktır.

whatsapp-image-2017-10-26-at-13.28.04.jpeg

BAŞLADIK, BİTİRECEĞİZ

Bu “istemezükçü” zihniyet ne yazık ki İzmir’e sürekli kaybettiriyor. Dün Konak Tünelleri’ne karşı çıktılar, Göztepe Stadı’nı engellemeye çalıştılar. Bugün aynı şeyi Alsancak Stadı için yapıyorlar. Hükümetimizin İzmir’e yatırımlarının önünü kesmeye çalışarak aslında bu kadim şehire, İzmir’e ve İzmirliye ihanet ediyorlar.

Alsancak Stadı, İzmir futbolunun kalbi, yuvasıdır. Bu eser yeniden en güzel şekilde yapılarak İzmir futboluna kazandırılacak. Bundan başta “Büyük Altay” taraftarları olmak üzere hiçkimsenin zerre kadar kuşkusu olmasın. Konak Belediyesi, ne kadar engellemeye çalışırsa çalışsın, başarılı olamayacak. Gerekirse, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız devreye girerek prosedürler tamamlanacak ve söz verdiğimiz gibi İzmir, Alsancak Stadı’na kavuşacak. Onlara önerimiz, siyasi holiganzimden vazgeçmeleridir.

whatsapp-image-2017-10-26-at-13.28.05-(1).jpeg

CHP BELEDİYECİLİĞİ KÜME DÜŞMÜŞTÜR

Kendi hizmet binaları olmayan, koca Konak Belediyesi’nin derme çatma binalara mahkum eden zihniyetten hizmet ve icraat beklemenin beyhude olduğunu biliyoruz. İzmir’de CHP belediyeciliğinin küme düştüğünü, amatör ligde olduğunu görüyoruz. Ama İzmir futboluna aynı şeyi yapmalarına izin vermeyeceğiz. Göztepe’mizin Stadı geliyor. Destek sahaları, altyapı tesisleri de Ak Belediyelerimizin gayretleriyle Torbalı’da Menderes’te oluşturuluyor. Büyük Altayımızın, Altınordumuzun hatta İzmirsporumuzun tarih yazacağı, nice başarılara imza atacağı Alsancak Stayumu da yapılacak. Çünkü Ak Parti, verdiği sözü yerine getirir.

Biz, yapacağız diyorsak yaparız. Söz vermişsek tutarız. Ancak, İzmir kamuoyu da, formasının rengi, takımının ismi ne olursa olsun, futbola, gönül vermiş vatandaşlarımız da artık gerçekleri görmeli. İzmir’de stadlara kimin karşı durduğunu, her projeyi kimlerin engellemeye çalıştığını anlamalı ve gerekli tepkiyi de koymalı. Bu anlamda, İzmir kamuoyundan destek bekliyoruz. Bakın, şiddetle karşı çıktıkları, açtıkları dvalarla yapımını 2 yıl geciktirsinleri Konak Tüneli’nden ilk CHP’nin seçim aracı geçti. İzmir’in yüzakı, kent içi trafiğin atardamarı olan bu projeyi İzmir’e kazandıran Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, stadların da Körfez Geçişi gibi diğer büyük projelerin de arkasındadır. Bunlar yapılacak. Ama bu vizyonsuz, beceriksiz, çağdışı kalmış, amatör ligde bile yeri olmayan CHP belediyeciliğini geri dönüşemeyecek şekilde çöpe atmak da İzmir kamuoyuna düşüyor. Çünkü bunlar, her projeye karşı çıkarak hükümetimizin İzmir’e yatırım yapmasını, kenti geliştirmesini ve çağdaş standartlara kavuşturmasını engelliyorlar.

whatsapp-image-2017-10-26-at-13.28.06.jpeg

AVM YALANLARI TUTMADI, YÜZLERİ KIZARDI MI?

İzmir’de işsizlik Türkiye ortalamasının üzerindeyse, sebep bu “istemezükçü” CHP belediyeleridir. Kentin gelişimini durdurarak İzmirliye ihanet ediyorlar. Hani Alsncak Stadı avm olacaktı. Aylarca, yıllarca İzmirliye utanmadan, sıkılmadan bu yalanı söylediler. Bir tanesi çıkıp özür diledi mi? Hayır. Önce avm dediler şimdi de Stadın yapımını engelliyorlar. Ama emin olun, bu Stad bittiğinde gelip burada, protokoldeki koltuklarında oturup pişkin pişkin maç izleyecekler. Çünkü bunlarda utanma yok. Yüzleri kızarmıyor.
Alsancak Stadı bir simgedir. İzmir futbolunun beşiğidir. Biz, gençler spora yönelsin, kötü alışkanlıklardan uzak dursun, İzmir kulüpleri başarılı olsun dedikçe bunlar tam tersini yapıyor. Kendileri gençler için, çocuklar ve kadınlar için tek bir spor sahası, tesisi yapmadığı gibi, yapılmak istenene de takoz koymanın peşindeler. Gençliğe düşmanlar. İzmir futboluna, kulüplerine düşmanlar. Spora düşmanlar. İnşallah bu şehir, bu hastalıklı zihniyetten, vizyonsuz belediyelerden kurtulacak. 2019 için geri sayım başladı. Bu stadlar yapılacak ama onların siyasi ömürleri görmeye yetecek mi onu hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum