Reklam

Altyapı çalışmaları mağdur ediyor!

Karabağlar'da yapılan altyapı çalışmaları esnasında elektrik hatlarının ve su borularının patlaması sonucu yaşanan elektik ve su kesintileri vatandaşı mağdur ediyor...

Altyapı çalışmaları mağdur ediyor!

Karabağlar'da yapılan altyapı çalışmaları esnasında elektrik hatlarının ve su borularının patlaması sonucu yaşanan elektik ve su kesintileri vatandaşı mağdur ediyor...

Altyapı çalışmaları mağdur ediyor!
20 Şubat 2017 - 12:07

İzmir'in Karabağlar ilçesi Yeşilyurt semti Ordu Caddesi'ndeki altyapı çalışmaları çevre sakinlerini mağdur etti. Kazı çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapatılırken yaşanan elektrik ve su kesintileri vatandaşları canından bezdirdi. Yetkililerin hiçbir açıklama yapmamasına isyan eden vatandaşlar, "Bu çalışmaların daha ne kadar süreceği belli değil. Yetkililer hiçbir açıklama yapmıyor. Bazen elektrikler bazen ise sular sık sık kesiliyor. Bu çalışmalar yüzünden çok mağduruz. En azından kesinti olacağı zaman bize bilgi verilsin, biz de önlem alalım" dedi.

'Acil kaynak' kapısı!

İzmir'in Buca ilçesindeki İZBAN Koşu İstasyonu'nda acil çıkış kapısının kaynak yapılarak kapatılmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Yangın veya acil durumlarda kullanılması için yapılan kapının, üstüne demir profille kaynak yapılarak kapatılması dikkat çekti. Kapının üzerindeki levhada "yangın ve ilkyardım gibi acil durumlar dışında kullanılması yasaktır" yazarken bu durumlarda vatandaşların bu çıkışı nasıl kullanacağı ise merak konusu oldu. Öte yandan yine aynı levhada "Dikkat kamu malına zarar verenler cezalandırılır" yazarken acil çıkış kapısının kaynak yapılarak işlevini yitirmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Kapının yeniden faaliyete sokulmasını ve tehlike anında kullanılabilir hale getirilmesini isteyen yolcular, "Bir yangın veya acil durumda bu kapı nasıl açılacak? Üstüne demir profille kaynak yapılarak tamamen kullanıma kapatılması doğru değil. Eğer bu kapının gereksiz yere kullanılmasının önüne geçmek istiyorlarsa kapıyı kilitleyebilirler. Demir profille kaynak yapılarak tamamen kapatılması insanların can güvenliğini hiçe saymaktır" diye konuştu.

Kaldırımdaki direkler yayalara engel oldu

İzmir'in Buca ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde yaya kaldırımına dikilen elektrik direkleri vatandaşları mağdur etti. Cadde üzerindeki yaya kaldırımlarından elektrik direği yüzünden geçemediklerini belirten vatandaşlar, özellikle engellilerin ve bebek arabalı kadınların mağdur olduğunu belirtti. Tüm itirazlara rağmen kaldırıma elektrik direği dikildiğini belirten vatandaşlar, "Biz itiraz ettik ama siz kaldırıma karışamazsınız dediler. Buraya kaldırımın ortasına elektrik direği diktiler. Yayaların geçişine engel oluyor. Özellikle bebekli kadınlar, engelliler ve yaşlılar zorluk çekiyor" dedi.

TOLGA TEKİN

YORUMLAR

  • 0 Yorum