Reklam

"AMACIM PROFESYONEL OLMAK"

1999 doğumlu İzmirli forvet oyuncusu genç yetenek Yusuf Alptekin, daha şimdiden adından sıkça söz ettirmeye başladı

"AMACIM PROFESYONEL OLMAK"

1999 doğumlu İzmirli forvet oyuncusu genç yetenek Yusuf Alptekin, daha şimdiden adından sıkça söz ettirmeye başladı

"AMACIM PROFESYONEL OLMAK"
23 Temmuz 2017 - 10:24

1999 doğumlu İzmirli forvet oyuncusu genç yetenek Yusuf Alptekin, daha şimdiden büyük kulüplerin radarına girerek takip edilmeye başladı. İlk olarak U14 ligleriyle yeşil sahalarda tanınmaya başlayan ve o günden bugüne oynadığı kulüplerde attığı gollerle aldığı güveni boşa çıkartmayan Alptekin, amacının profesyonel olmak olduğunu ifade etti. Şirinyer İdman Yurdu’nun mavi beyaz formasıyla çıktı U14 müsabakalarındaki 14 maçta 14 gol ve 2 asistle o günlerde adından sıkça bahsettiren Alptekin, yine aynı formayla U15 ve U16 liglerinde çıktığı 17 maçta 20 gol ve 7 asistle başarı merdivenlerini emin adımlarla tırmandı.

2 SEZONDA 2 ŞAMPİYONLUK 3 KUPA

Sahadaki gösterdiği performans ve hocasından aldığı görevini başarıyla yerine getiren Alptekin o dönemde Hires Spor Kulübü’nün dikkatinden kaçmayarak ilk transferini gerçekleştirdi. O dönemde Hires SK formasıyla ilk sezon U16 müsabakalarında çıktığı 9 maçta 10 gol, 3 asist yapan ardından ise ikinci sezon U17 ve U19 müsabakalarında çıktığı 16 maç 22 gol ve 12 asist yaparak adından sıkça söz ettirdi. O dönemde 2 sezonda 2 şampiyonluk yaşayan ve 3 kupa kaldıran Alptekin, Yapıcıoğlu SK’nın radarında iyice yerleşti.

YAPICIOĞLU’NDA SAKATLIK PEŞİNİ BIRAKMADI

Sezon başında Yapıcıoğlu Başdaş Spor’a transfer olan ve transferinin ardından çıktığı idmanda kasığında zorlanmaya bağlı ödem oluşan Alptekin, 1 ay boyunca pes etmeyerek idmanlarına devam edince 5 ay boyunca sezonu kapatmak zorunda kaldı. Yaşadığı sakatlık nedeniyle geçtiğimiz sezon resmi müsabakalara çıkamayan fakat sezon sonunda idmanlarına hızlı bir şekilde kaldığı yerden devam eden Alptekin, yeni sezonda yeni başarılara imza atmak adına çalışmalar yaptığını ifade ederek, “Bu sene yeniden bir şampiyonluk yaşamak istiyorum. Bunun için daha çok çalışıp emekleri boşa çıkartmayacağım “dedi.

Gazetem İzmir: Merhaba Yusuf. Öncelikle ayırdığın zaman için çok teşekkür ederim. Yusuf Alptekin kimdir? Kendini ve aileni tanıtır mısın?

Yusuf Alptekin: Evet öncelikle Ben teşekkür ederim. Ben Yusuf Alptekin 18 yaşındayım , aynı zamanda öğrenciyim. Annem 32 yaşında ev hanımı, babam 42 yaşında kendine ait mobilya Dükkanı var. 3 kardeşiz, Kız kardeşim 11 yaşında öğrenci, erkek kardeşim 14 yaşında öğrenci.

Gazetem İzmir: Futbola ilgin nasıl başladı?

Yusuf Alptekin: Futbola 5 yaşından bu yana dayımın ilgisiyle başladım oda çoğu yerde futbol oynadı ve bana futbolu aşıldı.

Gazetem İzmir: Ailen futbola başlama ve devam ettirme konusunda destek oldu mu sana? Oynadığın tüm takımlarda aynı sezonda birçok gol atıyorsun. Kendi performansından Memnun musun?

Yusuf Alptekin: Ailem futbol konusunda bana hep güvendi ve hayattaki en büyük desteği verdiler. Ailem olmasa herhalde bugünlere gelemezdim. Sezon içinde ufak sakatlıklar yaşayabiliyorum buna rağmen performansımdan memnunum her sene üstüne daha çok koymaya çalışıyorum.

Gazetem İzmir: Çalışma temponuz nasıl ilerliyor. Mesela haftada kaç kez antrenman yapıyorsunuz?

Yusuf Alptekin: Haftanın 5 günü antrenman yapıyoruz hafta sonu 1 oynuyoruz, bireysel olarak ta çok çalışan birisiyim her sezon başı ve sezon devam ederken bireysel olarak ağır idmanlara giriyorum. Hedefin üstüne çıkmaya odaklanmış durumdayım.

Gazetem İzmir: Şu ana kadarki futbol hayatında unutamayacağın bir an var mı? Varsa ney?

Yusuf Alptekin: Türkiye Şampiyonası ilk turunda Manisa’da bi üst tura geçme serüvenimizdi arkadaşımın attığı Son penaltıdan sonra tüylerim diken diken olmuştu.

Gazetem İzmir: Forvet olarak özelliklerinden bahseder misin? Hangi özelliklerin ön plana çıkıyor?

Yusuf Alptekin: Boyum 1.80 olmasına rağmen bir çok hava topu mücadelesini kazanıyorum. Hem toplu hem topsuz çok süratli oyuncuyum topları önde iyi saklar ve dağıtırım. Yaşım genç olmasına rağmen fiziki gücüm iyi.

Gazetem İzmir: Şu an kendine ne gibi bir hedef koydun?

Yusuf Alptekin: Biran önce profesyonel imza atıp hedefimi daha hızlı çizmek istiyorum. Hedefim 4 büyüklerden birinde kalıcı olmak.

Gazetem İzmir: Örnek aldığın bir futbolcu var mı? Varsa neden o isim?

Yusuf Alptekin: Örnek aldığım bir futbolcu yok. Beğendiğim oyuncular aubameyang ve demba ba. Türk oyuncularımızdan Burak Yılmaz ve Cenk Tosun çok hoşuma gidiyor.

Gazetem İzmir: Futbol dışındaki hayatında neler yaparsın? Hobilerin var mı?

Yusuf Alptekin: Ailemle vakit geçiririm, dükkana işlerle ilgilenmeye giderim.

Gazetem İzmir: İleride hangi takımda oynamak istersin? Neden?

Tabii ki de Galatasaray'da oynamak tek hayalim, orada kalıcı olmak ve büyük başarılara imza atmak istiyorum, nedenine gelecek olursan büyükbabam yılların Galatasaraylı fanatiği bana Galatasaray sevgisini o aşıladı. Benim için o formayı taşımak büyük gurur verir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum