Reklam

Aziz'in İnadı Herkesi Vurdu!

İZBAN’daki grevin 4’üncü gününde vatandaşlar, trafik çilesini en yoğun şekilde hissetti. İZBAN işçilerinin Büyükşehir’den istediği zam oranı Büyükşehir Belediyesi’ne yılda ekstra 650 bin lira maliyet getirecekken, İZBAN’daki grev nedeniyle 4 günlük zararın bir milyon 80 bin lira olduğu ortaya çıktı.

Aziz'in İnadı Herkesi Vurdu!

İZBAN’daki grevin 4’üncü gününde vatandaşlar, trafik çilesini en yoğun şekilde hissetti. İZBAN işçilerinin Büyükşehir’den istediği zam oranı Büyükşehir Belediyesi’ne yılda ekstra 650 bin lira maliyet getirecekken, İZBAN’daki grev nedeniyle 4 günlük zararın bir milyon 80 bin lira olduğu ortaya çıktı.

Aziz'in İnadı Herkesi Vurdu!
12 Kasım 2016 - 11:40

İZBAN'da işçilerin istediği yılda 650 bin liralık zammı vermeyen Büyükşehir, grev nedeniyle 4 günde bir milyon liranın üzerinde zarar etti. Yeni Asır gazetesinin haberine göre; İzmir trafiğinin kalbi İZBAN'daki grev 4'üncü gününde en yoğun şekilde hissedildi.

İZBAN işçilerinin Büyükşehir Belediyesi'nden istediği yüzde 16,5’luk zam oranı Büyükşehir Belediyesi'ne yılda ekstra 650 bin lira maliyet getirecekken İZBAN'daki grev nedeniyle 4 günlük zararın bir milyon 80 bin lira olduğu ortaya çıktı.
İzmir'de yaklaşık 4 gündür devam eden İZBAN grevi hayatı felç etmeye devam ediyor. Salı günü başlayan grevle birlikte İzmirliler ev ve iş yerlerine otobüs ve özel araçlarıyla ulaşımını sağlamaya çalışırken, otobüs durakları ve yollarda oluşan yoğunluk kent içi trafiğini durma noktasına getirdi.
Dün ise haftanın son günü olması nedeniyle trafik tam bir çile halini aldı. Sabah kendi araçlarıyla işe gitmek zorunda kalan İzmirliler, kilometrelerce uzayan trafikte saatlerce zaman geçirdi. Kent merkezlerindeki işyerlerinde ise otopark sıkıntısı vatandaşın trafik derdini bir kat daha artırdı. Konuyla ilgili olarak hem İZBAN'da örgütlü Demiryol İş Sendikası hem de Büyükşehir tarafıyla görüşen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "İzmir'de önemli ve yönetilemeyen bir kriz var. İZBAN işçilerinin istediği yüzde 16.5'luk zam oranı Büyükşehir Belediyesi'ne yılda ekstra 650 bin lira maliyet getirecekken İZBAN'daki grev nedeniyle 4 günlük zararı 1 milyon 80 bin liraya ulaştı" dedi.

ÇİFTE EKSİKLİK VAR

İşçiler, İZBAN Genel Müdürü, sendika başkanı, TCDD Bölge Müdürü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüğünü söyleyen Delican, "İşçi kardeşlerimizle görüştüm. Uzlaşının ne kadar değerli olduğunu hatırlattım. İzmir'in üzerinde bu arkadaşların bir vebali oldu.
Çünkü bu kadar insan işine, okuluna gidiyor.
Aynı zamanda bu insanların da bizim üzerimizde vebali olduğunu söyledim. Bu insanlar mutlu olduğunda o trenleri çok daha sağlıklı sürecekler. Asgari ücretin de altına inen uygulamalarda bu insanlar makinist olarak o trenlerin başına geçtiğinde unutmayın, bizim evlatlarımızı da taşıyorlar. Onları da memnun etmek zorundayız. Burada bir uzlaşı yolu bulmak zorundayız. Benim gördüğüm en büyük eksiklik diyalog eksikliği, ikincisi de ücret eksikliği" dedi.

"MİLLETİ ERKEN KALDIRMAKLA OLMAZ"

Delican taraflar arasında bir an önce uzlaşının sağlanması gerektiğini söyleyerek, "Başkan diyor 'Ben yüzde 15 verdim.' Bir kere bu ortak bir şirket... Ortak şirkette ücreti bir kişi vermez. Ortaklar bir karar alır. Ben verdim deyip de 'lütfediliyormuş gibi' bu çok doğru gelmiyor bana. İZBAN yüzde 15 vermiştir. Tekrar diyalogla iyileştirme yapılır. İşçi kardeşlerimizden de uzlaşı bekliyoruz. Bu işin taraflarca çok net şekilde çözülmesi gerekir. Büyükşehir'in yüzde 1.5'luk inadını sürdürmesi halinde İzmirlileri önümüzdeki günlerde daha zor günler bekliyor" dedi. Kocaoğlu'nun İZBAN grevi karşısında İzmirlilere "Evden erken çıkın" önerisini hatırlatan Delican, "Yöneticiler milleti erken kaldırarak bu sorunu çözemezler. Ek seferlerle de çözemezler. Bu ek seferler ayrıca bir maliyet" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum