Reklam

Bakan Özlü o iddiayı cevapladı: "Külliyen yalan"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de referandum süreciyle ilgili muhalefet kanadından yapılan eleştirilere yanıt verdi. Özlü, "Referandumdan sonra diktatörlük gelecek rejim değişecek, diyorlar. Diktatörler seçimle gelmez, darbeyle gelir. Bir diktatörlük sistemi olsa seçim mi olur? Külliyen yalan" dedi.

Bakan Özlü o iddiayı cevapladı: "Külliyen yalan"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de referandum süreciyle ilgili muhalefet kanadından yapılan eleştirilere yanıt verdi. Özlü, "Referandumdan sonra diktatörlük gelecek rejim değişecek, diyorlar. Diktatörler seçimle gelmez, darbeyle gelir. Bir diktatörlük sistemi olsa seçim mi olur? Külliyen yalan" dedi.

Bakan Özlü o iddiayı cevapladı: "Külliyen yalan"
20 Şubat 2017 - 10:24

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ve çok sayıda partilinin katıldığı AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Bakan Özlü, Cumhurbaşkanlığı sisteminin iki önemli özelliğine dikkat çekerek şunları dile getirdi:

"REJİM DEĞİŞMEYECEK"

Önümüzde 57 gün var. 'Evet' veya 'hayır' oy kullanacağız. Referandumda evet çıkması halinde koalisyon dönemlerine ebediyen son veriyoruz. Bir seçim olacak. Kazanan Cumhurbaşkanı, hükümeti kuracak. En önemli özelliği bu. İkincisi bu sistem Cumhurbaşkanı ile Başbakanlar arasındaki anlaşmazlıklara son verecek. Tarihimizde Mustafa Kemal Atatürk'ün son dönemi dahil olmak üzere her zaman Cumhurbaşkanı ile Başbakanlar arasında anlaşmazlıklar olmuş. Çok sayıda örnek sayabiliriz . Mevcut sistemde bu sorun ortadan kalkacak. Bu referandumun diğer en önemli çıktısı budur." Özlü şöyle devam etti: "Referandumdan sonra diktatörlük gelecek rejim değişecek diyorlar. Diktatörler seçimle gelmez darbeyle gelir. AK Parti 2002 yılında serbest seçimlerle geldi. 2002 akabinde her 4 yılda bir devam eden seçimler yaşadık. Bunlar Türkiye'de düzenli bir şekilde yapıldı. Bir diktatörlük sistemi olsa seçim olur mu? Seçime gidilir mi? Külliyen yalan. Buna inanmayın. Kanmayın. Sistem değişikliği meydana geldiğinde rejimin değişeceği yönünde iddialar var. Bu da çok yanlış. Rejim 1923'te değişti. Bu bir hükümet sistemi değişikliğidir. Koalisyonlara son veren güçlü kudretli iktidarların sistemidir. Önümüzdeki dönemde bunu tek tek anlatacağız. İzmir'de de güzel bir sonuç çıkmasını bekliyoruz.

Teşkilat olarak çok çalışacağınıza referandumu vatandaşlara anlatacağınıza inanıyorum."

"CUMHURBAŞKANI OL"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar da muhalefetin 'hayır' söylemlerinin yüzde 99.9 yalan olduğunu söyledi. Hotar, "Muhalefetin başlattığı hayır kampanyasında bazı söylemler karşılık bulmuş gibi görünüyor. Ancak bu söylemlerin yüzde 99.9'u yalan ve yanlış. Bu sistem rejim değil hükümet sistemi değişikliğidir. Yüzde 5'i geçen partilerin genel Başkanları ve 100 bin imza toplayan herkes aday olabilecek. Tam da bu noktada hayırcılara şunu sormalıyız. Hayır deme kolaycılığını yaşamak yerine eğer siyasi parti mensubuysanız lütfen genel başkanınıza söyleyiniz aday olsun. Bu yarışa girsin. Çalışsın seçim kazansın, hatta Cumhurbaşkanı olsun. Bu sistemde Cumhurbaşkanının adı yazmıyor ki sadece Cumhurbaşkanlığı sistemi. Yalan yanlış bilgilerle doğruları karalama hakkınız yok" dedi.

GEMİYİ BATIRIRLAR

MHP için "Bu yolda bize destek veren adı gibi 'Devlet' duruşu sergileyen Sayın Bahçeli şahsında tüm MHP'lilere teşekkür ediyoruz" diyen Hotar, muhalefetin "600 milletvekilinin maaşlarının nasıl ödeneceği" eleştirisine de "Sizin divan üyenizin 2 milyonluk PTT masrafı, bu 50 vekilin maaşını öder artar bile" yanıtı verdi. Hotar, "Tutturmuşlar tek adam... Şu anda kaç tane Cumhurbaşkanımız var? Diğer ülkelerin kaç tane Cumhurbaşkanı ya da Başkanları var? Bir tane tek adam. İki Cumhurbaşkanı olan ülke gördünüz mü? İki tane aynı yetkiye sahip kaptan gemi batırır. Şu an ki sistemin tek adam denilen Cumhurbaşkanının çok daha kısıtlayıcı olduğu yeni bir sistem istiyoruz. Cumhurbaşkanı olacak kişiler çalışmak, projeler üretmek halkın gönlüne girmek zorunda olacak" dedi.

SANAYİCİYE DESTEK PAKETİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Konsolosluk Erkanı'nın düzenlediği toplantıda İzmir'de bulunan konsolos ve fahri konsoloslarla bir araya geldi. Özlü, Türkiye'nin yapısal reformlardan asla vazgeçmeyeceğini söyledi. Sanayiciyi destek için hazırlanan paketin tamamlandığını söyleyen Bakan Özlü, "Bunu gelecek hafta Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na sunacağız. Bu pakette sanayicilerimizin bize ilettiği çok sayıda problemlerin çözümü var. Türkiye'de özel endüstri bölgelerinin kurulmasının önünü açıyoruz. Bunun yanı sıra Organize Sanayi Bölgeleri'nde bulunan işletmelerden emlak vergisinin alınmaması veya minimize edilmesine dönük hususlar var. Sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü yetiştirme noktasında maddeler var. Yaklaşık 71 maddeden oluşuyor" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum