Reklam

Başbakan’a ‘Buca dosyasını’ sunacak

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, düzenlediği basın toplantısında Buca Cezaevi’nin ve lojmanlarının kaldırılması ile ilgili hazırladıkları dosyayı, 21 Mayıs’taki AK Parti Genel Kurulu’ndan sonra Başbakan Binali Yıldırım’a bizzat elden teslim edeceğini söyledi

Başbakan’a ‘Buca dosyasını’ sunacak

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, düzenlediği basın toplantısında Buca Cezaevi’nin ve lojmanlarının kaldırılması ile ilgili hazırladıkları dosyayı, 21 Mayıs’taki AK Parti Genel Kurulu’ndan sonra Başbakan Binali Yıldırım’a bizzat elden teslim edeceğini söyledi

Başbakan’a ‘Buca dosyasını’ sunacak
06 Mayıs 2017 - 10:23

İzmir’in nüfus açısından en kalabalık ilçesi olan Buca Belediyesinde; göreve gelişinin 3. yılını kutlayan belediye başkanı Levent Piriştina, dün basın mensupları için kahvaltılı bir organizasyon düzenledi. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda yatırımlarını ve projelerine anlatan Başkan Piriştina, gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle Buca’ya 3 yıl içinde 183 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

CEZAEVİ TAŞINACAK MI?

Kentin merkezinde ulaşım ve sosyal yaşam açıcısından olumsuzluklar yaratan Buca Cezaevi’nin taşınması konusunda konuşan Başkan Levent Piriştina, 21 Mayıs’taki AK Parti Genel Kurulu’ndan sonra Başbakan Binali Yıldırım’a sunacaklarını ifade etti. Piriştina, “Buca Cezaevi’nin yıkılma riski, güvenlik ve trafik gibi sorunlar nedeniyle kaldırılması gerektiğini vurguluyoruz. Bu süreç zaman alabilir ama biz Başbakan Binali Yıldırım’a yepyeni bir proje ile gideceğiz. Cezaevi sorunu çözülene kadar yanında bulunan 3 jandarma lojmanını taşıyarak Buca trafiğini rahatlatacak yeni bir arter yaratmayı planlıyoruz. Lojmanlar kaldırılırsa 6 ay gibi kısa bir sürede bir Menderes Caddesi daha açıp, trafik sıkışıklığını giderebiliriz. Biz hazırız, projemiz hazır” dedi.

ADALETLİ HİZMET ANLAYIŞI

3 yıl boyunca yaptıkları projeleri ve hali hazırda yapmayı amaçladıkları projeleri anlatan bir video gösterimi ile başlayan basın toplantısı, Levent Piriştina’nın açıklamaları ile devam etti. Sözlerine “Bir önceki günü Bağımsız Gazeteciler Günü olarak kutladık ve her şeyin herkesin özgür olduğu bir dünyada yaşamak istiyoruz, her alanda yaygın özgürlük herkese lazım. Daha özgür bir dünya için, daha özgür bir Türkiye için hepinizin dünkü güzel gününü kutlayarak başlamak istiyorum” dedi. Piriştina, ürettikleri her projeyi hızlı bir şekilde sonuca ulaştırmak amacıyla yola koyulduklarını dile getirerek, 15 Temmuz’un kendilerini de etkilediğini söyledi. İktidarın doğal olarak hala 15 Temmuz olayları ile uğraştığını bildiklerini de ifade eden Piriştina, onay bekleyen projeleri olduğu için haliyle hızlı hareket edemediklerini belirtti. “Görevi devraldığımız ilk günden itibaren hayata acil geçmesi gereken adaletli hizmet dağılımı sorunu vardı, en büyük ilçe olmamız onu en büyük sorunlara sahip olmamızı beraberinde getiriyor çünkü hızlı bir şekilde aldığımız nüfus göçü de büyük bir etken oluyor” diyerek sorunları anlatan Başkan Piriştina, sahip oldukları sayısız avantajlarına, sayısız güzelliklere rağmen hak ettikleri konuma yerleşemediklerini iddia etti.

BUCA METROSUNUN DURUMU

Buca Belediyesinin en iddialı projesi olarak dikkat çeken ve yıllardır bir türlü çözülemeyen ulaşım sorununu kökten çözeceği öngörülen Üçyol-Buca Metro hattının fizibilite çalışmalarında son aşamaya geldiklerini belirten Levent Piriştina, 11 istasyondan oluşacak ve teknolojinin en son sistemleri ile donatılacak ‘Buca Metrosu’ trenlerinin sürücüsüz olacağını anlattı. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesiyle el ele projeler ürettiklerini de dile getiren Piriştina, “Biz olmak işleri daha kolaylaştırıyor” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Merkez ve yereli anlatan bir proje olarak nitelendirdiği Türkiye’de ilk defa engelli vatandaşların içinde istihdam edileceği “Kompost Gübre ve Solucan Gübre Tesisi” projesinden de bahseden Başkan Levent Piriştina, “Bizi çok heyecanlandırıyor, sonunda mutlu sona ulaştık 17 Mayıs’ta temelini atıyoruz. Türkiye’de örneği olan bir proje aslında fakat engelli istihdamı açısından bir ilk. Bir tarım yatırımı, ekonomik yatırım o açıdan çok keyifli ama engelli olma açısından Türkiye’de tek ve ilk etapta 15 engelli birey istihdam edilecek” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum