Reklam

Başbakan Yıldırım’dan ‘istemezük’ tepkisi: Hizmet yaparken sopa yiyoruz!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de yapmak istedikleri projelerin dava açılarak engellenmeye çalışdığını belirtti. Yıldırım, " Ne yazık ki biz yapıyoruz, birileri taş koyup dava açıyor. Sonunda mahcup oluyoruz. Hizmet yaparken spora yiyoruz. Bu bizi çok yoruyor" dedi.

Başbakan Yıldırım’dan ‘istemezük’ tepkisi: Hizmet yaparken sopa yiyoruz!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de yapmak istedikleri projelerin dava açılarak engellenmeye çalışdığını belirtti. Yıldırım, " Ne yazık ki biz yapıyoruz, birileri taş koyup dava açıyor. Sonunda mahcup oluyoruz. Hizmet yaparken spora yiyoruz. Bu bizi çok yoruyor" dedi.

Başbakan Yıldırım’dan ‘istemezük’ tepkisi: Hizmet yaparken sopa yiyoruz!
19 Haziran 2018 - 12:31

Başbakan Binali Yıldırım, Kaya Termal Otel’de basın temsilcileriyle bir araya geldi. Yıldırım, şehre yapılan hizmetlerin bazı kesimler tarafından engellendiğini, hükümetin İzmir’e yönelik projelerine davalar açıldığını, bunun da işleri geciktirdiğini söyledi.
İzmirlilere çağrıda bulanan Yıldırım, dava açanlara karşı kent kamuoyunun tavır alması gerektiğini söyledi. Hükümetin İzmir’de 15 yılda 66 Milyar TL yatırım yaptığını söyleyen Yıldırım, projelerin artarak devam edeceğini söyledi.
Kocaoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:


İNCİRALTI İMAR BARIŞI İLE ÇÖZÜLÜYOR
Burası çok karmaşık bir durumda. Münferit çözümünü bulamadık. Yeni imar barışı ile birlikte sorunu çözüyor. Türkiye genelinde bir uygulama ile meseleyi hallediyoruz.


İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU 2019’DA HİZMETTE
2019 yılında tamamen bitirilip hizmete açılacak. Hızlı tren projesi Ankara’dan Uşak’a kadar geldi. Zorlu kısmındayız. 2023 itibariyle tamamlanmış olur. Türkiye’de aynı anda hem otoyol hem hızlı trenin geldiği başka bir il yok.


30 BİN CİVARINDA SURİYELİ OY KULLANACAK
Bizim misafirimiz olan Suriyeliler şartlar iyileştiğinde tekrar memleketlerine dönecek. Bu yaşanılan durum geçicidir. Onları ölüme terk edemezdik. Türkiye’de Suriyeliler ‘biz istediğimiz gibi davranırız, hareket ederiz’ diyemezler. Ülkemizin kanunları var, buna müsaade etmeyiz. Gerekirse ellerinde tutar ülkelerine geri yollarız. Türkiye’deki Suriyelilerden vatandaşlığa geçen sadece 30 bin civarında kişi bu seçimde oy kullanacak.


HİZMET YAPARKEN SOPA YİYORUZ
Bu projenin her şeyi hazır. Çalışma tamamlandı. İzmir’in hazır olmasını bekliyoruz. Marifet iltifata tabidir. İzmir istemeden bir şey yapamayız. Kamuoyu, STK, basın bu projeyi gündemde tutmalıdır. İzmir’in kaderini değiştirecek bir projeden bahsediyoruz. Sıradan bir yol değil. Ne yazık ki biz yapıyoruz, birileri taş koyup dava açıyor. Sonunda mahcup oluyoruz. Hizmet yaparken spora yiyoruz. Bu bizi çok yoruyor. Hak etmiyoruz. Eğer İzmir’in ulaşım sorunu çözülmezse 4-5 yıl sonra bu trafiği hayal edemiyorum. Ulaşım çok büyük bir azaba dönüşecek. İzmirlilerin projelere itiraz eden marjinal kesimleri kamuoyu nezdinde baskılaması lazım. İdeolojik yaklaşımlar hizmetleri geciktiriyor. Kimse de bunlara hesap sormuyor. Karşıyaka Stadı’nın hali görüyorsunuz. Paramızla rezil oluyoruz. Göztepe, Alsancak statları bitiyor. İzmir’in en büyük problemi imar ve altyapı sorunudur. Çeperlerdeki çarpık yapılaşmayı çözmeden İzmir hak ettiği marka değerine ulaşamaz.


KOCAOĞLU YAŞLANDIKÇA CİMRİLEŞİYOR
Seçim meydanlarında Ramazan dolayısıyla sakinlik vardı. Bayramdan sonra hareketlendi. Bizim meydanlarla ilgili sorunumuz yok. Çok büyük sıkıntı görmüyoruz, hedefe yakınız. İzmir’den beklentimizi yüksek. Oy oranı vermem seçmene haksızlık olur. Pazar günü kimin saçı ak, kimin kara ortaya çıkacak. Herkes boyunun ölçüsünü alacak. İzmir’de iyi durumdayız. Kocaoğlu, bize yüzde 28’i layık görmüş. Mesele onun dediği gibi değil. Kendisi yaşlandıkça cimrileşiyor.


KONAK TÜNELİ
Konak Tüneli 35 projemiz arasında yer alıyordu. Yaptık, geçtik. Orası inada binmişti. Arık bende yaşlandım, kimseyle inatlaşmıyorum.


SELÇUK KRİZİ: TALİHSİZ BİR OLAYDI
Yaşanan talihsiz bir olaydı. Belediye başkanının o açılışta zamansız biz çıkışı oldu. Bende esprili bir şekilde yanıt verdim. Onun ötesinde bir durum yok. Bizim açımızdan mesele kapanmıştı fakat gördüm ki orada yaşanan olayla ilgili siyasi bir hamle yapılarak süreç devam ettirildi. Ben İzmirin yatırımlarını takip ediyorum. Kentten kopmam, ayrılmam küsmem söz konusu değil. 35 projenin 17’si devam ediyor. İzmir’i geri plana bırakamayız. Ayrıca Aziz Bey randevudan bahsediyor. Beni sürekli görüyor, fakat bir şey söylemiyor. Randevu vermeme söz konusu değil. 2-3 defa çeşitli etkinliklerde biraraya geldik fakat bir şey söylemdi. Kişisel kapris yapa lüksümüz yok. İzmir’in yerel yönetimlerinin en iyi yaptığı şey, “hükümet engelliyor” söylemidir. Onu kamuoyuna iyi sattılar. Neyi engellemişiz. Kanunlar yasalar belli. Büyükşehir yasasından Türkiye’de en fazla yararlanan il İzmir Büyükşehir’dir. 15 yılda 66 milyar TL yatırım yaptık. İdeolojik davranışlar kente yatırımı engelliyor. Bu zihniyet değişmelidir. Farklı düşünüyor, ayrı pencerelerden bakıyor olabiliriz. Bu durum kenti mağdur etmemelidir. Siyaseti sandıkta yapmak zorundayız. Bu kentin içme suyu problemini bile biz hallettik. Gördes’ten su getirdik. İçinden minibüs geçen boruları döşedik. Bazıları çıktı “zehir içeriz ama yine oy vermeyiz” dedi. İzmir’e gönül borcumuz var, gönül kırgınlığımız yok. Bu kent bize destek veriyor. İlk başladığımızda yüzde 17 ile başladığımız oy oranı yüzde 37’ye kadar çıktı. Kendimizi daha iyi anlatmamız lazım. Şikayetimiz yok. Çalışmaya hizmete devam ediyoruz. Kocaoğlu, CHP’nin seçim sürecini üstlenmiş olduğu için kendini amiral gibi olarak görüyor. Ama amiral gemi yavaş yavaş su alıyor. Aziz Bey işler kötü gidince milleti mobilize edip hükümeti hedef alıyor. Bu alışık olduğumuz bir durum. İzmir bunu yemiyor. Ve seçimde de gereğini yapacaktır. FETÖ’cüler İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon yapmasaydı, 400 polisle belkediyeyi basmasıydı biz 1. partiydik. O dönem CHP il başkanı çıktı, “operasyonu kendilerine iki vekil kazandırdını açıkladı. Bizi İzmir’in her yerinde varız


HDP’NİN PKK’NIN ETKİSİNDEN ÇIKMASI GEREKİYOR
PKK ile işimiz olmaz. Onun uzantısı HDP ile de biraraya gelmeyiz. HDP, PKK’nın etkisinde kurtulması lazım.


ABD SENETOSUNA TEPKİ: ESEF VERİCİ
Başbakan Binali Yıldırım, ABD Senatosu'nun Türkiye'ye silah satışını askıya alma kararıyla ilgili konuştu. Yıldırım, "Türkiye alternatifsiz değil" ifadelerini kullandı. Yıldırım, "Karar talihsiz bir gelişme, Türkiye alternatifsiz değil. ABD senatosunun böyle bir teşebbüste bulunması esef verici. Bu teşebbüsler stratejik ortaklık ruhuna aykırı" dedi.
ABD senatosu F-35'leri Türkiye'ye teslimatını geçici olarak durdurmak isteyen kanunu onaylamıştı. Ancak bu nihai karar değil...
Senatodan geçen yasaya göre F-35 savaş uçakları ancak Türkiye'nin NATO ittifakına tehdit oluşturmadığının ABD Başkanı Donald Trump tarafından tescil edilmesi halinde teslim edilebilecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum