Reklam

Bayraklı Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu Yenilendi

Bayraklı Belediyesi Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu 2016-2017 eğitim öğretim yılı öncesi yepyeni görünüme kavuştu.

Bayraklı Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu Yenilendi

Bayraklı Belediyesi Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu 2016-2017 eğitim öğretim yılı öncesi yepyeni görünüme kavuştu.

Bayraklı Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu Yenilendi
23 Eylül 2016 - 10:27

Çatısı elden geçen yurdun camlarına sineklik takıldı, mutfak dolapları yenilendi, giriş kapısı değiştirildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Kız öğrencilerimizin ev ortamlarını burada oluşturuyoruz” dedi.
Bayraklı Belediyesi, 2011 yılında Mansuroğlu Mahallesinde faaliyete giren Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nu yeni eğitim öğretim dönemi öncesi yeniledi. Yurdun giriş kapısı otomatik kapıya dönüştürüldü. Öğrencilerin her sabah kahvaltı yaptıkları yemekhanelerdeki mutfak dolapları ise yenileriyle büyütülerek değiştirildi. Binanın çatısı ise yeni yalıtım malzemeleri ile baştan aşağı yenilenerek ısı kaybı minimum seviyeye indirildi.
“Kendilerini evlerindeymiş gibi hissediyorlar”
2011 yılında açılışını yaptıkları kız öğrenci yurdunda bugüne kadar yüzlerce öğrenciyi ağırladıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Burada 100’ün üzerinde öğrenciyi misafir ediyoruz. Sık sık buraya gelip, çocuklarla konuşuyorum. Memnun olduklarını, kendilerini evlerindeymiş gibi hissettiklerini söylüyorlar. Bu durum elbette bizi mutlu ediyor. Binamızı küçük dokunuşlarla daha modern hale getirdik. Geleceğimiz olan gençlerimize yeni dönemde başarılar diliyorum” diye konuştu.
24 saat güvenlik var
Bayraklı Belediyesi’nin yurdunda iki, dört ve altı kişilik odalarda her öğrenci için kişisel eşyalarını koyabilecekleri dolaplar, banyo ve tuvalet bulunuyor. Öğrenciler yurtlarında sabah kahvaltısı yaparak okullarına gidiyor ayrıca yurdun içinde bulunan spor merkezinde spor yapabiliyor. Etüt odası da bulunan yurtta öğrencilerin ders çalışırken ulaşmak istedikleri kaynaklar için bilgisayar, internet ve kütüphane yer alıyor. Yurtta ayrıca 24 saat güvenlik hizmeti veriliyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum