Reklam

BELEDİYE YASA TANIMIYOR

Karşıyaka Belediyesi işletmesi olan Denizkent Balık Restoran’da sigara yasağı uygulanmıyor

BELEDİYE YASA TANIMIYOR

Karşıyaka Belediyesi işletmesi olan Denizkent Balık Restoran’da sigara yasağı uygulanmıyor

BELEDİYE YASA TANIMIYOR
16 Şubat 2018 - 08:07

Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Denizkent Balık Restoran adlı işletmede 5727 sayılı Kanunla hayata geçirilen ve 19 Temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe giren “İkamete mahsus konutlar hariç olmak üzere, kahvehane, kafeterya, birahane, nargile içilen mekanlar, dernek ve vakıflara ait lokaller gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler ve lokantalar dahil kamu ve özel hukuk kişilerine ait tüm binaların kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketilmeyecektir” yasağına uyulmuyor.

KÜL TABLASI YERİNE YUVARLAK TABAK

Belediyeye ait işletmede sigara yasağına sadece kül tablası verilmeyerek uyuluyor. Sigara içmek isteyen müşterilerine kül tablası yerine yuvarlak tabak vererek sigaralarını oraya söndürmesini isteyen garsonlar kapalı alanda sigara içmenin yasak olması sebebiyle müşterilere kül tablası veremiyoruz cevabı veriyor.

HÜSEYİN HUKUK DA TANIMAZ OLMUŞ

Konuyla alakalı gazetemizin WhatsApp ihbar hattına ulaşan bir vatandaş işletmede sigara içen müşterilerin resimlerini çekerek serzenişte bulundu. Tarafımıza ulaşan resimleri inceleyen gazetemizin imtiyaz sahibi Salih Erkek “Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın hukuk da tanımaz olmuş. Yasalaşmış bir kanun var, kapalı alanda sigara içmek yasak denmiş. Ancak bu belediye başkanı belediyeye ait işletmede sigara yasağını uygulamayarak hukuk dışına çıkıyor. Yayınladığımız haber aracılığıyla suç duyurusunda bulunuyorum. Bu işletmelerin yönetim kurulu başkanı belediye başkanı olan kişidir. Ya görevini doğru dürüst bir şekilde yerine getirsin, belediye işletmelerinin kontrollerini sağlasın ya da ben bu işi yapamıyoruz diyerek ceketini alsın gitsin” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum