Reklam

Bisiklet yolu fiyaskosu!

Avrupa Bisiklet Yolları Ağı’na (EuroVelo) dahil olmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, binlerce lira harcayarak İskele ile Kalabak Mahalleleri arasında yaptırdığı bisiklet yolunu, yine binlerce lira harcayarak söktürmeye başladı.

Bisiklet yolu fiyaskosu!

Avrupa Bisiklet Yolları Ağı’na (EuroVelo) dahil olmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, binlerce lira harcayarak İskele ile Kalabak Mahalleleri arasında yaptırdığı bisiklet yolunu, yine binlerce lira harcayarak söktürmeye başladı.

Bisiklet yolu fiyaskosu!
23 Mart 2018 - 08:52

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 7 milyar Euro'luk ekonomiye sahip Avrupa Bisiklet Yolları Ağı'na (EuroVelo) dahil olup, yurtdışındaki bisikletli turistlerin ilgisini çekmek amacı ile Urla'da başladığı bisiklet yolu çalışması fiyasko ile sonuçlandı.
Büyükşehir Belediyesi'nce binlerce lira harcanarak İskele ile Kalabak Mahalleleri arasında yapılan bisiklet yolu, daha üzerinden tek bir bisiklet dahi geçmeden yine binlerce lira harcanarak sökülmeye başlandı.

HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Büyükşehir Belediyesi, bisikletli turistlerin kentin doğal ve kültürel cazibe noktalarını gezmeleri amacı ile Aliağa, Foça, Sasalı, Urla, Çeşme, Bergama ve Selçuk ilçelerinde bisiklet yolları yapmaya başlayıp, EuroVelo'ya girmek için başvuru yaptı. Başvuru onaylanırken, Türkiye'den bu organizasyona dahil olan ilk kent olması hedeflenen İzmir'in belli ilçelerinde bisiklet yolları yapılmaya başlandı. EuroVelo 8 Akdeniz Rotası'nın uzantısı olması amacı ile projede yer alan Urla'da da yapımına başlanan bisiklet yolu hayal kırıklığı ile sonuçlandı.

5 AY GEÇMEDEN SÖKÜLDÜ

Geçen yıl Mayıs ayında binlerce lira harcanarak Urla'nın Kalabak ile İskele mahalleleri arasında yapılan bisiklet yolu, Büyükşehir Belediyesi'nin EuroVelo'ya girmek için yaptığı başvurunun kabul edilmesinin üzerinden daha 5 ay geçmeden sökülmeye başlandı. Daha önce 2-3 kez proje değişikliği yaşanan, yolu daraltacağı ve kullanışlı olmayacağı gerekçeleri ile çevre sakinlerinin de tepkisini alan bisiklet yolunun, üzerinden tek bir bisiklet bile geçmeden sökülmesi de tepkiye yol açtı. Binlerce lira harcanıp yapılan, ardından sökülmesi için yine binlerce lira harcanan bisiklet yolunun yerine yenisinin yapılıp yapılmayacağı soru işareti yaratırken, bisiklet yolu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin neden böyle bir tasarrufa gittiği ise merak konusu oldu.

EUROVELO NEDİR?

EuroVelo bisiklet rotaları, geçtiği ülkelerdeki şehirlerin prestij kazanmasına ve sosyo-ekonomik yapının geliştirilmesine destek sağlıyor.
Rota Fransa, Monoco, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna -Hersek, Karadağ, Arnavutluk'tan devam edip Yunanistan ve Kıbrıs olmak üzere 11 ülkeden geçiyor. Rota üzerinde 23 dünya mirası bulunuyor. Bu ağa İzmir'in de eklenmesiyle ile birlikte listenin büyüyeceği ifade ediliyordu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum