Reklam

BİSİM, 4'üncü yılını kutluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2014’te başlattığı bisiklet kiralama sistemi BİSİM, 4 yıl içinde hayatımıza çok şey kattı.

BİSİM, 4'üncü yılını kutluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2014’te başlattığı bisiklet kiralama sistemi BİSİM, 4 yıl içinde hayatımıza çok şey kattı.

BİSİM, 4'üncü yılını kutluyor
21 Ocak 2018 - 10:04

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2014’te başlattığı bisiklet kiralama sistemi BİSİM, 4 yıl içinde hayatımıza çok şey kattı. 34 istasyonda verdiği hizmetle bisikleti spor ve hobi aracı olmaktan çıkaran BİSİM, 1.3 milyon kullanıcıya ulaştı.

“Bisiklet kenti İzmir” hedefinde önemli adımlar atan Büyükşehir Belediyesi’nin 18 Ocak 2014 tarihinde hizmete aldığı kent bisiklet sistemi BİSİM’de “1,3 milyon kullanım” sınırına ulaşıldı. Sahilevleri ile Mavişehir arasındaki sahil şeridi boyunca oluşturulan bisiklet yollarıyla giderek yaygınlaşan BİSİM, 34 istasyon, 735 park yeri ve 500 bisikletle kısa süre içinde İzmirlilerin yaşamında çok şeyi değiştirdi.

BİSİM faktörü

Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete sunduğu kiralık bisiklet sistemi BİSİM'le birlikte İzmirlilerin bisiklet binme hevesi ortaya çıkarken, yaygınlaşan kullanımla bisiklet satışları da arttı. Eskiden çocukların karne hediyesi olarak bakılan bisiklet, İzmir’de hem sağlıklı yaşam hem de ulaşım için kullanılır oldu. İZBAN ve Metronun bisikletle seyahate olanak sağlamasıyla birlikte “katlanabilir bisiklet” satışında artış yaşandı. Spor ve hobi dışında günlük kullanım da başladı. İzmir’de önemli bir kesim, artık uygun hava koşullarında işine bisikletle gider oldu. Trafikte bir bisikletli görüldüğünde nasıl hareket edilmesi gerektiği bilinci oluştu. Saygı ve empati yaygınlaştı.

35. istasyon geliyor

Sahilevleri, İnciraltı Rekreasyon Alanı, İnciraltı Kent Ormanı, Göztepe Köprü, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Üçkuyular İskelesi, Susuzdede, Köprü, Karantina, Karataş, Konak Metro, Konak İskele, Pasaport İskele, Vasıf Çınar, Ali Çetinkaya Bulvarı, Alsancak İskele, Alsancak Garı, Liman, Meles Rekreasyon Alanı, Bayraklı İskele, Bayraklı Nikah Salonu, İZBAN Turan İstasyonu, Alaybey Tersane Cafe, Karşıyaka İskele, Karşıyaka Evlendirme Dairesi, Yunuslar, Bostanlı İskele, Bostanlı Spor Tesisleri, Bostanlı Odağı, Mavişehir Balıkçı Barınağı, Mavişehir, Doğal Yaşam Parkı, Kuş Cenneti ve Sahilevleri Bakü Parkı'nda BİSİM istasyonları kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35. istasyonu da önümüzdeki günlerde Bornova Aş ık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti önünde açacak.

İzmirim Kart'la entegre oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem kentliler hem de çevreyi yakından gözlemlemek isteyen turistler tarafından büyük ilgi gören bisiklet kiralama sistemi “BİSİM”in ücreti, her saat için 2,86 TL. BİSİM üye kartı ile kiralamada herhangi bir depozito işlemi bulunmuyor. Kredi kartı ile bisiklet kiralamadaki 25 TL’lik depozitoya ait provizyon saat 24.00’da çözümleniyor. Kentin tüm toplu ulaşım araçlarında kullanılan İzmirim Kart'la da entegre edilen İzmir’in akıllı bisiklet sistemi, 06.00 ile 23.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum