Reklam

"BUNU DA GÖR AHMET AKIN VE SÖZCÜ"

SÖZCÜ Gazetesi yine AK Partili belediyeyi eleştirdi ama CHP’li belediyeyi görmezden geldi

"BUNU DA GÖR AHMET AKIN VE SÖZCÜ"

SÖZCÜ Gazetesi yine AK Partili belediyeyi eleştirdi ama CHP’li belediyeyi görmezden geldi

"BUNU DA GÖR AHMET AKIN VE SÖZCÜ"
28 Şubat 2018 - 10:08

GAZETEM İZMİR ÖZEL HABER / UMUT ERSES - AK Parti’yi sistematik olarak eleştiren ve Cumhuriyet Halk Partisi yanlısı yayınlar yapmakla bilinen Sözcü Gazetesi bugün yayınlanan sayısında ‘AKP’li belediye, Atatürk heykelini depoya kaldırdı’ başlığıyla hem 1’nci hem de 6’ncı sayfasında AK Partili Sındırgı Belediyesi’nin 2015 yılından bu yana Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin depoda tutulduğuna vurgu yaptı. Heykeltıraş Prof. Dr. Ferit Özşen’e yaptırılan heykelin bakımsız halde olduğuna vurgu yapan haberde sökülen heykelin yerine ise Kuvayı Milliye önderlerinden İbrahim Ethem ve Mücahit Makbule Efe’nin Atatürk ile resmedildiği yerine bir rölyef yerleştirildiği bildirildi. Gazetenin 1’nci sayfasından anons olarak verilen ve 6’ncı sayfada geniş bir yer ayrılan haber ise İzmir Karşıyaka’nın CHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın 2016 yılında yaptığı uygulamayı getirdi.

Belediyenin içerisinde bulunan bir birimde uzun bir süredir Atatürk Portresi’nin bulunduğu yere kendi portresini asan Akpınar’ın tutumu 2016 yılı Kasım ayında geniş yankı bulurken büyük de tepki çekmiş, bu durumu ise Gazetem İzmir “Hüseyin Kendini Ata'mızdan Değerli Mi Görüyorsun?” başlığı ile dile getirmişti. Öte yandan Akpınar’ın aynı günlerde uğrunda yüzbinlerce şehit verdiğimiz Ay Yıldızlı Türk Bayrağı'mızın üstüne yine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın resmi asılmış, bu durum ise yine Gazetem İzmir’de, ‘Ata'dan Sonra Bayrağa da Saygısızlık Yaptı!’ başlığıyla yayınlanmıştı.

‘SAVCILARA ÇAĞRI YAPTI’

Sözcü’nün haberine göre, Sındırgı Belediyesi’nde yaşanan olay sonrasında CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Sındırgı Belediyesi’nin sadece Atamıza değil, bütün bir ulusa, bu topraklar için can vermiş şehitlere saygısızlık yapıldığını ve Cumhuriyet savcılarını göreve davet ettiğini, sorumluluğu olan herkesin bedelini ödemesini gerektiğini belirten açıklama yaptı.

“AKPINAR’IN YAPTIĞI DA GÖRÜLMELİ”

Sındırgı Belediyesi’nin yaptığı uygulamayı tamamen yanlış bulan CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ının açıklamalarını sonuna kadar haklı bulan Gazetem İzmir, Akın’a sormak istiyor; “Sındırgı Belediyesi’nin yaptığı bu yanlışın peşini bırakmayacaksınız da Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yaptığına ne yapacaksınız?”

Hüseyin Kendini Ata'mızdan Değerli Mi Görüyorsun? başlıklı haberi okumak için tıklayınız

Hüseyin Mutlu, Ata'dan Sonra Bayrağa da Saygısızlık Yaptı! başlıklı haberi okumak için tıklayınız

YORUMLAR

  • 0 Yorum