Reklam

BUNUDA MI YAPACAKTINIZ?

Yazar kasası mühürlendi... O ise sözde gücüne güvenip mühüre rağmen satışlarına devam etti...

BUNUDA MI YAPACAKTINIZ?

Yazar kasası mühürlendi... O ise sözde gücüne güvenip mühüre rağmen satışlarına devam etti...

BUNUDA MI YAPACAKTINIZ?
29 Mart 2018 - 09:13

İzmir’de birçok benzin istasyonu olan ve kendisini Ege Bölgesi’nin akaryakıt devi olarak tanıtan işadamının başı büyük derde girdi. Kent genelinde yapılan akaryakıt istasyonlarına yönelik denetlemelere takılan ve bir süredir bir çok işyeri mercek altına alınmasına rağmen hiçbir şey olmamış gibi günde binlerce lira haksız kazanç elde etmeye devam eden firma yetkilisi devletten kaçamadı.

Gazetem İzmir haber servisinin ulaştığı bilgiye göre; yapılan incelemede usulsüz olarak satış yaptığı tespit edilen işadamının ilk olarak benzin istasyonunda bulunan yazarkasası mühürlendi. Mühürleme işlemi yapılmasına rağmen işadamı hiçbir şey olmamış gibi satışlarına son hızla devam etti.

6 AYDA 600 MİLYON TL VERGİ KAYBI

Öte yandan Şubat ayında Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ve Körfez Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde Türkiye genelindeki 72 ilde kaçak akaryakıt operasyonu düzenlenerek farklı yöntemlerle vergi kaçırdığı tespit edilmiş, yapılan operasyon kapsamında toplam 112 kişi gözaltına alınmıştı.

Yapılan incelemelerde operasyon yapılan şirketlerce ithal edilen akaryakıtın dağıtıcı ve bayilik lisansına sahip firmalar tarafından faturasız olarak piyasaya sürüldüğü, düzenlenen faturanın ise şirketlere gider olarak gösterilmesi amacıyla komisyon karşılığında satıldığı ortaya çıkıp şüphelilerin bu yöntem ile 6 aylık dönemde devleti en az 600 Milyon TL vergi kaybına uğrattıkları tespit edilmişti.

Devlet vergi kaçıranları cezasız bırakmayacağı gibi Gazetem İzmir olarak bizler de bu firmaları kamu görevi yapan bir kuruluş olarak ifşa etmekten kaçınmayacağız.

AYRINTILAR ÇOK YAKINDA GAZETEMİZMİR’DE

YORUMLAR

  • 0 Yorum