Reklam

Çat-kapı ziyaret dönemi

Ekonomi Bakanlığı’nın başlattığı uygulama kapsamında, üst düzey bürokratlar tüm şehirlerde fabrika ziyaretleri yaparak sorun ve önerileri dinliyor. İlk ağızdan fikir alışverişinde bulunan bakanlık temsilcileri, ekonominin gidişatını sahada takip etme ve çözümler üretme şansı buluyor

Çat-kapı ziyaret dönemi

Ekonomi Bakanlığı’nın başlattığı uygulama kapsamında, üst düzey bürokratlar tüm şehirlerde fabrika ziyaretleri yaparak sorun ve önerileri dinliyor. İlk ağızdan fikir alışverişinde bulunan bakanlık temsilcileri, ekonominin gidişatını sahada takip etme ve çözümler üretme şansı buluyor

Çat-kapı ziyaret dönemi
21 Temmuz 2017 - 09:01

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sıradışı bir uygulama başlattı.
Üst düzey bürokratlar il il gezip fabrikaları ziyaret ederek bakanlıkça verilen destek ve hizmetler hakkında firma temsilcilerine bilgi veriyor. Ayrıca ziyaretlerde firmaların temsilcilerinin ifade ettiği sorun, öneri ve görüşler değerlendirmeye alınarak çözüme kavuşturuluyor.
Ayrıca şirketlerin Ekonomi Bakanlığı dışındaki diğer sorunları ise ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlara iletilmek suretiyle not alınarak ilgililere bildiriliyor ve Ekonomi Bakanlığı tarafından iletilen sorunlar takip ediliyor.

İZMİR, ANKARA, DENİZLİ

İki aydır süren uygulama kapsamında 3-6 Nisan 2017 tarihlerinde Denizli'de 124 firma, 16-17 Mayıs tarihlerinde İzmir'de 60 firma ve 20-21 Haziran 2017 tarihlerinde Ankara'da 60 firma Bakanlık bürokratlarınca ziyaret edildi.
Söz konusu ziyaretler, her biri 6 kişiden oluşan ve başkanlığı genel müdür seviyesinde temsil edilen 5 farklı çalışma grubu tarafından gerçekleştirildi.
Bahse konu firmaların ziyaretlerinde, her bir çalışma grubunda yer alan İhracat Genel Müdürlüğü; İthalat Genel Müdürlüğü; Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü;
Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü ile Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

ATILIM YILI 2017

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2017'yi atılım yılı olarak ilan ettiğini belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki hükümetlerimizle son 14 yılda Türkiye ekonomisini 3 kat büyüttük. Bu ivmeyi tekrar yakalamamız, ihracatımızı 3 katına çıkararak 500 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. İhracata dayalı büyüme stratejisini benimseyen Türkiye'nin bu yolda ilerlediğinin bir göstergesi ise 2017 ilk çeyrek büyüme rakamları. 2017 yılı ilk çeyrek rakamlarına göre G-20 içerisinde en hızlı büyüyen 3'üncü ülkeyiz" diye konuştu.

BÜYÜK BİR EKİP ÇALIŞMASI

"Ekonomi hedeflerini gerçekleştirecek altyapıya da, insani donamıma da sahibiz" diyen Zeybekci, "24 saat canlı bir organizma gibi hareket eden ekonomi karşısında, günün gerçeklerini gözardı etmeyen bir yapıya ihtiyaç var. Dünyayı ve Türkiye'yi bilen, piyasada ne olduğundan haberdar olan, sahada ihracat ve üretim yapanların tüm sıkıntılarından haberdar olan bir ekip, bizim hedeflerimizi daha gerçekleştirilebilir kılacaktır. Biz de Ekonomi Bakanlığı olarak, müsteşar, müsteşar yardımcıları, genel müdürler, genel müdür yardımcıları, daire başkanları, uzmanuzman yardımcılarımızla artık sahada yer alıyoruz. Ekipler halinde firmalarımıza çat kapı ziyaretler düzenliyoruz" diye konuştu.

İNSANA DOKUNMAK ÖNEMLİ

Kendini fildişi kulelerde görmek yerine, halkın içinden gelen, kendini toplumuna adamış bir yönetici anlayışının, bu iklimin oluşmasının çok önemli olduğunu belirten Bakan Zeybekci, "Bu siyasi iktidarın halkla birlikte ortaya koyduğu bir hizmet.. Ancak yetmez, daha fazlasını hep daha iyisini sunmamız gerekiyor. İnsanla irtibatını koparan, bizim Bakanlığımız açısından ise iş dünyasıyla bağını koparan bir yönetim biçimi ne siyasette, ne ticarette, ne de toplum ilişkilerinde başarılı olamaz. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve hükümetlerimizin en önemli ilkelerinden bir tanesi olan 'istişare' katkısını bir kez daha gösteriyoruz" dedi.

BU YIL ÇAT KAPI YAPILACAK İLLER

Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Bursa, Balıkesir, Bilecik, İstanbul, İzmit, Antalya, Burdur, Isparta, Erzurum, Elazığ, Erzincan, Kayseri, Konya, Karaman, Trabzon, Rize, Artvin, Mersin, Adana, Samsun, Çorum, Çankırı


YORUMLAR

  • 0 Yorum