Reklam

CHP Bornova’da istifalar amacına ulaşmadı

CHP İzmir’de Muharrem İnce’yi destekleyen ve noter tasdikli imza toplama hareketinin başında bulunan isimlerden olan CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar’ın Milletvekili adayı olmak için istifa ettiği Bornova İlçe Başkanı Asım Güven yönetiminin düşmesi için yönetim kurulu üyelerini tek tek arayarak istifaya çağırdığı hareket amacına ulaşamadı. Yönetimin düşmesi için 13 istifa gerekirken, istifa sayısı 10’da kaldı.

CHP Bornova’da istifalar amacına ulaşmadı

CHP İzmir’de Muharrem İnce’yi destekleyen ve noter tasdikli imza toplama hareketinin başında bulunan isimlerden olan CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar’ın Milletvekili adayı olmak için istifa ettiği Bornova İlçe Başkanı Asım Güven yönetiminin düşmesi için yönetim kurulu üyelerini tek tek arayarak istifaya çağırdığı hareket amacına ulaşamadı. Yönetimin düşmesi için 13 istifa gerekirken, istifa sayısı 10’da kaldı.

CHP Bornova’da istifalar amacına ulaşmadı
12 Temmuz 2018 - 10:11

Mevcut CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven yönetiminin düşmesi için gerekli olan 13 istifa sayısına ulaşılamadı. 10 yönetim kurulu üyesi istifa etti. Ancak CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven yönetiminin düşmesi için gerekli olan 13 istifa sayısına ulaşılamadı.

İSTİFA EDEN 10 İSİM KİMLERDEN OLUŞTU?

İstifa eden isimler şu şekilde oldu; Zübeyde Çelik, Hasan Aydın, Serap Balcı, Ömür Çayırlı, Hatice Değirmenci, Sinan Kaya, Okan Balcıoğlu, Metin Arhan, Ecem Gül Uzar, Bülent Aysal.

İLÇE BAŞKANI GÜVEN YEDEK YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

İstifa sayısının 10’da kalması üzerine ilçe başkanı Güven yedek yönetim kurulu üyelerini göreve çağırdı. 10 yedek yönetim kurulu üyesinden kaçının bu çağrıya yanıt vereceği ise henüz netleşmedi. Yedek yönetim kurulu üyelerinden 10’unun asil yönetim kurulu üyeliğine geçmeyi kabul etmesi durumunda Asım Güven başkanlığındaki yönetim görevine devam edecek.

BU KEZ YEDEK YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ARANDIĞI İDDİA EDİLİYOR

Öte yandan istifa çalışması yaptığı iddia edilen eski ilçe başkanı Nevzat Kavalar ve ekibinin, iki kişiyi istifaya ikna edememesi ve ilçe başkanının yedek yönetim kurulu üyelerini göreve çağırma hamlesi karşısında bu kez, yedek yönetim kurulu üyelerini arayarak, görevi kabul etmemeleri yönünde ikna etmeye çalıştıkları kaydedildi.

KÜÇÜK HESAPLAR İÇİNDE OLANLARLA AYNI ÇATI ALTINDA…

Öte yandan 10 yönetim kurulu üyesinin kesin istifa edeceği, 3 kararsız üyenin ise ikna edilmeye çalışıldığı ancak başarılı olunamadığı hareketli geçen günün sonunda istifa eden 10 kişi, dilekçelerinde partilerinin Genel Merkezi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarısız olduğunu vurguladı.

İSTİFA DİLEKÇESİNDE NELER YER ALDI?

İstifa eden 10 kişi arasında yer alan Serap Balcı’nın ilçe başkanlığına sunduğu istifa dilekçesinde yer alan ifadeler dikkat çekti. İşte dilekçede yazanlar;

“CHP BORNOVA İLÇE BAŞKANLIĞI'NA

24 Haziran milletvekilliği seçimi sonucunda İlçemizde ortaya çıkan ağır yenilgi tablosunu, çeşitli basit mazeret ve demagojik anlatımlarla geçiştirip; siyasi erdemin gerektirdiği şekilde dik, onurlu ve karakterli bir duruş sergilemeyip; yaptığımız eleştirileri hazmedemeyen yönetimde birlikte olduğu arkadaşlarını üzerimize yürüten, kadınlara yumruk sallatan bir parti başkanı ve yönetimi ile çalışmayı dünya görüşüm ve ahlakım kabullenememektedir.

Olayın Muharrem İnce Kemal Kılıçdaroğlu diye bağlantısı olmamasına rağmen, kendilerini koruma altına almak için biz Kılıçdaroğlu'cuyuz, onlar İnce'ci diye küçük hesaplar içerisinde olanlarla aynı çatı altında bulunmak partimize zarar vereceğinden İlkelerine ve görüşlerine hayatım boyunca bağlı kalacağım Ulu Önderimiz Atatürk'ün kurduğu güzide partimin; ilçe yönetim kurulu üyeliğinden erdemli bir şekilde istifa edip, partinin önünü açmak yerine koltuk sevdasına kapılmış yetersiz siyasetçilerin varlığı nedeniyle görevimi bırakıyorum. Bornova'da başarısız olduk.

24 Haziran seçimlerinde CHP; İYİ Parti, HDP toplamı 63,9, Referandum'da Hayır yüzde 68,40.. Bu sonuç başarısızlıktır. Birileri bunun sorumluluğu almalı. Bornova genelinde yüzde 5 oy kaybı var. Birileri bunun hesabını vermeli. Bunu söyledik diye üzerimize saldırdılar, yönetim kurulu toplantısında bizi linç etmeye kalktılar.. İl Kadın Kolu Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Kadın Kolu Başkanlığı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. Görevde bulunduğum bu zaman içerisinde gece gündüz demeden, partimizin başarısı için özveriyle çalışmalarda bulundum. Bu çalışmalarda umudum ve heyecanım hiç bir şekilde eksilmedi. Çünkü siyaset heyecan ve umut işidir. Fakat geride bıraktığımız 24 Haziran seçimlerindeki başarısızlık ve ilçemizdeki koltuk sevdalıları bizi heyecanımızdan etmiştir.

İlçemizde yaşanılan başarısızlıktan dolayı, yeni yüzlerin ön plana çıkmasının uygun olacağını düşünerek, parti üyelerinin bana verdiği bu onurlu görevden istifa ediyorum.. Ancak bu istifa partiden uzaklaşma olarak asla anlaşılmasın. Bizler CHP'ye gönül vermiş insanlarız. Bizlerin partiye bağlılığı ideolojiktir.. Partimiz içerisinde yaşanabilecek sorunların yine partimiz bünyesinde aşılacağına inanıyorum. Bundan böyle yine CHP'nin neferi olarak partimizin her zaman yanında ve hizmetinde olacağımı saygılarımla bildiririm.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum