Reklam

CHP İzmir'de Delege Yarışı: "Eski Başkanla Meclis Üyesi Delege Çıkamadı"

Parti içi yarış yoğun pazar mesaisiyle devam etti. Bayraklı'da güne İlçe Başkanı Alper'in mahallesinde aldığı mağlubiyet damga vurdu. Çiğli'de 3 listeli yarışı muhalifler kazandı. Konak'ta Turgutreis Muhtarı, eski başkanı sandıkta mağlup etti. Karabağlar'da Eski Belediye Başkanı Kürüm mahallesinde listeye yazılmadı, meclis üyesi Sözüpek delege seçilmedi. Buca'da muhalifler de güldü, ilçe yönetimi de! Bornova'da gözler Tuna ve Evka-4'teydi.

CHP İzmir'de Delege Yarışı: "Eski Başkanla Meclis Üyesi Delege Çıkamadı"

Parti içi yarış yoğun pazar mesaisiyle devam etti. Bayraklı'da güne İlçe Başkanı Alper'in mahallesinde aldığı mağlubiyet damga vurdu. Çiğli'de 3 listeli yarışı muhalifler kazandı. Konak'ta Turgutreis Muhtarı, eski başkanı sandıkta mağlup etti. Karabağlar'da Eski Belediye Başkanı Kürüm mahallesinde listeye yazılmadı, meclis üyesi Sözüpek delege seçilmedi. Buca'da muhalifler de güldü, ilçe yönetimi de! Bornova'da gözler Tuna ve Evka-4'teydi.

CHP İzmir'de Delege Yarışı: "Eski Başkanla Meclis Üyesi Delege Çıkamadı"
17 Eylül 2017 - 20:02

CHP’de olağan kongre takvimi işliyor. Parti örgütü delege seçimleri için sandık başında…Geçtiğimiz hafta başlayan sandık mesaisi tüm hızıyla devam ediyor.
gercekizmir.com haber portalında yer alan habere göre; Pazar mesaisinde çok sayıda ilçede sandık kurulurken, gözler metropolde Konak, Buca, Bayraklı, Bornova, Karabağlar ve Çiğli’de yapılan seçimlerdeydi…
Konak’ta seçimin kritik sandığı Turgutreis Mahallesi’nde kuruldu. Muhtar Celal Artan’ın zaferine sahne olan seçimde İlçe Kadın Kolları Eski Başkanı Filiz Sezer ve Buca Belediyesi Eski Meclis Üyesi Zekiye Seda Sönmez'in çıkardığı liste kaybetti.
Karabağlar’da güne damga vuran olay Belediye Eski Başkanı Sıtkı Kürüm’e mahallesindeki listede yer verilmemesi oldu. İlçede büyük rekabet Yurtoğlu Mahallesi’nde yaşandı. Mahallenin önde gelen siyasetçisi Meclis Üyesi Bülent Sözüpek’in başı çektiği beyaz liste yarışı kırmızı listeye kaybetti.
Buca’da Yıldız Mahallesi’nde yarışa 3 listenin girmesi günün en dikkat çeken detayı oldu. Kırmızı-mavi ve beyaz listenin rekabetini mavi liste kazandı.Adatepe’de sandıktan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Haydar Göktepe’nin de yer aldığı muhalifler galip ayrıldı. Diğer mahallelerde ilçe yönetimi destekli listeler güldü.
Çiğli’de de Buca’dakine benzer bir tablo yaşandı. Şirintepe Mahallesi’nde 3 liste yarıştı, muhalifler güldü. Mavi listede İlçe Gençlik Kolu Başkanı Baransel Güler de yer aldı. Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşanan darp olayı da ilçedeki seçimlere gölge düşürdü.
Bayraklı’da 6 mahallede sandık kurulurken ilçe yönetiminin desteklediği listeler baskın çıktı. Öte yandan İlçe Başkanı Cemalettin Alper kendi mahallesi Onur’daki seçimi kaybetti. Onur Mahallesi’ndeki muhaliflerin listesi kazanırken, doğal delege olan Başkan Alper bu listede yer almadı.

Bornova’daki sandık mesaisinde gözler EVKA 4 ve Tuna mahallelerindeydi… Çift listeli yarışın yaşandığı Tuna’da belediye ve ilçe yönetimine yakın isimler kaybetti. Kazanan listede Eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın ağırlığı hissedildi. EVKA 4’da ise gülen taraf belediye ve ilçeye yakın mavi liste oldu.

KONAK: MUHTARIN ZAFERİ
Konak'ta Mecidiye, Fatih ve Güngör'de seçim tek liste şeklinde tamamlandı. Gözler Turgut Reis Mahallesi'ndeydi... İlçe Kadın Kolları Eski Başkanı Filiz Sezer ve Buca Belediyesi Eski Meclis Üyesi Zekiye Seda Sönmez'in çıkardığı liste ile mahalle muhtarı Celal Artan'ın çıkardığı listeler yarıştı. Muhtar Artan'ın beyaz listesi 20'ye karşı 28 oyla kazandı. Celal Artan, İclal Özberk, Mümtaz Rodos, Ahmet Ergül, Tamer Akçabozan delege seçildi. Kaybeden listede Filiz Sezer, Zarife Özerkaya, Zekiye Seda Sönmez, Yusuf Kamaş, Muharrem Öztan yer almıştı.
KARABAĞLAR: KÜRÜM ŞOKU, KIRMIZI GALİBİYETİ
Karabağlar'da Esenlik, Yurtoğlu, Bahçelievler'de sandık kuruldu.
Gözler Yurtoğlu Mahallesi’ndeydi…Çift liste rekabeti yaşandı. Kırmızı listede Hakan Arda, Serdal Yoldaş, Duygu Ada, Sebahattin Güzlük, Gökhan Çelik, Mehmet Kaya, Özkan Şen, Zeynep Aytan ve Gülçin Ilısu yer aldı.
Mahallenin önde gelen siyasetçisi Meclis Üyesi Bülent Sözüpek’in başı çektiği beyaz listede ise Sözüpek dışında Gamze Aslan, Şemsettin Bozyiğit, Hamza Uğur, Orhan Karabulut, Deniz Öztürk, Abdurrahman Çalışkan, Murat Atar ile Sadık Çelik yer aldı.
Belediye ve ilçe yönetiminin destek verdiği kırmızı liste sandıktan zaferle ayrıldı.Kırmızı liste 189, beyaz liste ise 136 oy aldı. Meclis Üyesi Bülent Sözüpek mahallesinde delege çıkamadı.

ESKİ BAŞKAN YAZILMADI
Bahçelievler Mahallesi’nde sürpriz bir gelişme yaşandı. Belediye Eski başkanı Sıtkı Kürüm sandığa giren tek listeye yazılmadı.
ESENLİK TEK LİSTE
Esenlik Mahallesi'nde de seçime tek liste ile gidildi. Esenlik Mahallesi’nde Cengiz Cansiz, Hanize Uysal, Arife Güler Burğucu, Ahmet Küçükefe, Cemil Boz, Adnan Çolakoğlu, Serap Tak, Şafak Yapıcı ve Hazar Şahin delege seçildi.
BUCA: İLÇE DE GÜLDÜ MUHALİFLER DE

YENİDEN SEÇİME GİDİLEN BARIŞ'TA ÇİFT LİSTE SÜRPRİZİ
Buca'da seçimim yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelendiği Barış Mahallesi'nde tekrar seçime gidildi. Çift liste sürprizi yaşandı. Muhalifler liste çıkardı. Eski il genel meclis üyesi Umut Orkun Uğraş'ın da destek verdiği ilçe yönetimi destekli beyaz liste ile muhaliflerin mavi listesi yarıştı. 78 oya karşı 110 oyla beyaz liste sandıktan önde çıktı.

PİRİŞTİNA'NIN MAHALLESİNDE TEK LİSTE
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın mahallesi olan Yaylacık’ta tek liste çıktı. Yaylacık'ta Başkan Piriştina dışında Nafize Utgan, Abdülkadir Şahin, Aydoğan Hepdemirgil, Gülüzar Sarı, Medet Ergün, Emine Çetinkaya, Şenol Yeltekin, Tayfun Hızlıok, Hülya Akbulak, Berkay Duruk, Dağlar Urçar, Özyurt Kaya delege seçildi.
YILDIZ'DA 3 LİSTE YARIŞTI: MAVİ KAZANDI
Yıldız Mahallesi'nde 3 liste yarıştı. Kırmızı-mavi ve beyaz listenin rekabetinde kazanan mavi liste oldu. mavi listeye mahalle muhtarı destek verdi. Kırmızı listede yer alan eski meclis üyesi Erkut Tamay delege seçilemedi. Yıldız'da kazanan listeden delege seçilen isimler şöyle; Emine Sermen, Kemal Altun, Mikail Kamacı, Necla Şahin, Mızrap Altay, Eyup Bayer, Şifa Tok, Sebahat Karaoğlu, Sergül Yıldız, Mehmet Yıldırak, Olcay Altunbulak, Okan Çelik, Kıyas Tiktaş,Ertaş Kocalar, Taner Gül...

MUHALİFLER GAZİLER VE YENİGÜN'DE KAYBETTİ, ADATEPE'DE KAZANDI
Buca'da gözler bir yandan da muhaliflerin güçlü olduğu Adatepe Mahallesi’ndeydi…Adatepe’de muhaliflerin yer aldığı kırmızı liste güldü. Aynı zamanda İlçe Gençlik Kolu Başkanı olan Haydar Göktepe'nin yanı sıra Nursel Şen, Nevin Şenyüz, Gülüşah Kalkan, Şenay Ayaz, Deniz Ozan, özgür Şimşek, Suat Nezir, Hasan Hulki Tan, İbrahim karakoyun, Birol Bozlu delege seçildi. İlçe yönetiminin desteklediği beyaz listede yer alan Zühal yazı, Ümit Şimşek, Erol Akyüz, Müslim Yücel, Arslan Kaya, Murat Kadıkmak, Abuzer Ergül, Gülhan Ok, Oğuz Canpolat, Zeynep Çimenli, Zebeyde Sezgindelege seçilemedi.

Yenigün Mahallesi de çift listeli yarışta ilçe yönetiminin desteklediği liste ile muhaliflerin çıkardığı liste yarıştı. Hasan Kurt, Sevgi Solak, Güner Kaya ve Baki Aday gibi isimlerin başını çektiği liste seçimi 190 oy alarak zafer kazanırken, muhalifler 177 oyda kaldı. Gaziler'de ise mavi beyaz rekabetinde gülen taraf ilçe yönetimi destekli beyaz liste oldu. Beyaz liste 67-42 sandıktan galip çıktı.

ÇİĞLİ: İKİ BEYAZ, BİR MAVİ, BİR SARI!
Çiğli'de Şirintepe, Evka-6, İnönü, Cumhuriyet mahallelerinde rekabet yaşanıyor.
Cumhuriyet Mahallesi’nde sarı ve beyaz liste yarıştı.İl başkan yardımcısı Şirin Akgül var. Akgül ile ilçe yöneticisi Dursun Ali Kazar sarı listede yer aldı. Sarı liste 130 oy alırken, beyaz listeye 90 oy çıktı. 1 oy geçersiz sayıldı.

Öte yandan Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşanan darp olayı gündeme damga vurdu. Aynı zamanda parti üyesi olan gazeteci Ülgen Tepe'nin sarı listeyi destekleyen 5-6 kişilik bir grup tarafından darp edildiği öne sürüldü. Tepe darp raporu alarak karakola başvurdu.
İNÖNÜ'DE BEYAZ, EVKA-6'DA MAVİ
12 delegenin olduğu İnönü Mahallesi’nde yarışı beyaz liste kazandı. Beyaz liste 222 oy alırken, mavi liste 186'da kaldı. Kazım Pekgöz, Bülent Güngörmez, İbrahim Karabulut, Selahattin Eren, Nihat Arduç, Doğan Yeter, Birgül Akkaya, Neslihan Kılıç, Celal Bingöl, Hacı Şahin, Güller Üçer ve Hasan Doğan delege seçildi.

7 delegenin seçildiği Evka-6’da ise mavi-beyaz rekabetinden mavi galip çıktı. Mavi liste 47 oy aldı, beyaz listeye ise sandıktan 36 oy çıktı. Efecan Akbaş, Sadık Aktaş, Mehmet Dalaz, Yavuz Evren, Nehir Gemicioğlugil, Kadir Koçak ve Melike Tarhan Güven delege oldu.

KIRAN KIRANA YARIŞIN GALİBİ BEYAZ
Şirintepe’de ise üç liste yarıştı. Parti üyeleri kırmız-mavi ve beyaz listeler arasında seçim yaptı. Mavi listede İlçe Gençlik Kolu Başkanı Baransel Güler yer aldı. Listeye belediye destek veriyor. Kırmızı liste de ise ilçe yönetiminden Binali Öztürk ile sendikacı Barış Okur bulunuyordu. Beyaz listeye ise ilçe gençlik kolu kongresinde aday olup kaybeden Erkan Ceylan öncülük etti.

Kıran kırana yarışta gülen tarafta belediye ve ilçe yönetimine muhalif isimlerin desteklediği beyaz liste oldu. Sandıktan beyaz listeye 315 oy çıkarken, mavi liste 301, kırmızı liste ise 148 oyda kaldı.

BAYRAKLI: BAŞKAN MAHALLESİNDE KAYBETTİ
Bayraklı'da Tepekule, Soğukkuyu, Onur, Körfez, Çiçek, Çay, 75. Yıl ve Körfez mahallelerinde sandık kuruldu. Bayraklı’da pazar mesaisinde kıran kırana rekabet yaşandı. Sadece Çay Mahallesi’nde tek listeli seçim gerçekleşti. Diğer tüm mahallelerde çift liste yarıştı. İlçe yönetiminin de destek verdiği listeler beyaz, muhaliflerin çıkardığı listeler ise mavi renkle sandığa gitti.

ALPER'İN LİSTESİ 1 OYLA KAYBETTİ
Bayraklı'da gözler İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in mahallesi olan Onur'daydı... Doğal delege olan Başkan Alper muhaliflerin desteklediği mavi listeye yer almadı.

Nefes kesen yarışın galibini 1 oy belirledi. Mavi liste 248 oyla kazanırken, beyaz liste 247 oyda kaldı.

'BEYAZ'IN ZAFERİ
Bayraklı’da Körfez,75. Yıl, Tepekule ve Çiçek mahalleleri iki listeli yarışa sahne olurken, kazanan ilçe yönetiminin desteklediği listeler oldu. Çiçek Mahallesi’nde ilçenin desteklediği beyaz liste seçimi 156 oyla kazandı. Muhaliflerin mavi listesi 35 oy aldı. Bayraklı’nın yeni mahallesi Körfez’de ise ilk kez kurulan sandıkta beyaz liste mavi listeye 36’ya 26 üstünlük sağladı. Çift listenin yarıştığı 75. Yıl ve Tepekule mahallelerinde de beyaz liste kazandı.

SOĞUKKUYU'DA MUHALİFLER KAYBETTİ
Soğukkuyu'da muhalefetin desteklediği mavi listeyle, ilçe ve belediye destekli beyaz liste yarıştı. İl Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Yıldırım’ın kardeşi Serkan Yıldırım, Kadın Kolları İl eski Başkanı Özgün Utku’nun kardeşi Özden Utku Yılmaz gibi isimlerin yer aldığı mavi liste kaybetti. Beyaz liste 184 oy alırken, mavi liste 95 oy da kaldı. Fırat Can Kaya, Çağla Bayram, İrfan Toprak, Güler Gündüz, Emre Maraz, Dilaver Duransoy, Ali Asker Şengül, Susenber Yıldız, Safiye Atabay, Mustafa Filiz, Gökay Şahan, Erkan Alpkaya, Ayşe Lale Özkan, Ahmet Küçük, Coşkun Yarpınar, Nami Aslanoğlu, Ayten Bozkurt, Serdal Araç, Birsen Kaya ve Selin Hız delege seçildi.
BORNOVA: EVKA-4’TE ZAFER MAVİNİN
Bornova'da Egemenlik, Evka-4, Tuna,Yıldırım mahallelerinde seçim var. Çift liste rekabeti yaşanacak. Gözler Evka-4 Mahallesi'nde...

Sandıktan mavi listeye 189 oy çıkarken, beyaz liste ise 160 oyda kaldı. Seçimde Eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın ağırlığının hissedildiği mavi listede yer alan Erbay Kara, Mert Uzar, Emek Akaşlı, Mustafa Günaydın, Yaşar Tekin, Sevgi önal, Süleyman Ferah, üstün Mete, Hanife Çetinkaya, Mehmet Kaygısız, Gökhan Sağlam, Müslüm Kara, Gülüzar Aytaç, Volkan Çam, Melek Şentürk ve Nuri Kargız delege seçildi.

Beyaz listede yer alan Ebru Kaysal, Savaş Güvenç, Sadık Topal, Ender Öztürk, Belgin Akbaş, Yasin Gürkan, Mehmet Özpehlivan, Ali Zorlu, Yüksel Karsu, Osman Yılmaz, Muhsin Karaoğlu, Neziha Şenocak, Şadiye İlgün, Ayşe Sorhan, Murat ipek ve Yasemin Kızan ise seçimi kaybetti.

Bornova Tuna Mahallesi'nde de çift listeli yarış yaşandı. Seçimi belediye ve ilçe yönetimine yakın isimlerin oluşturduğu liste kaybetti. Listeye Tuna Mahallesi Canan Güler ve İlçe Yöneticisi Nihat Çalışkan öncülük etti. Sandıktan Mahallenin önde gelenlerinden Nedim Gümüşkaya'nın öncülüğündeki liste galip çıktı.

NARLIDERE: SON DAKİKA SÜRPRİZ YAŞANMADI
'Baskın seçim' iddiasıyla üyenin sandığı boykot kararı aldığı Narlıdere'de hareket sadece Çatalkaya'da başarıya ulaşmış, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için seçim iptal edilmişti. Muhaliflerin liste çıkarma ihtimalinin bulunduğu Çatalkaya'da seçime tek listeyle gidilmesi kesinleşti. İlçe yönetimi ve belediyeye muhalif Büyükşehir Meclis Üyesi Hakan Kılıç ve ekibi boykot hamlesinin ardından liste çıkarmama kararı aldı. İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan ve 8 meclis üyesinin de yer aldığı listeyle seçime girildi. 403 üye sandıkta oy kullandı. Cumartesi günü bu rakam 314'te kalmıştı. Delege seçilen isimler şöyle oldu: Ednan Arslan, Hıdır Tekemen, Asker Güneş, Mehmer Maltepe, Tuna Türksever, Serpil Akgün, Haydar Bulut, Dilek Tübek Dağ, Yüksel Köşe, Nevin Al, Cemal Öz, Metin Adıgüzel, İbrahim Köseoğlu, Meltem Kaya, Özlem Adıgüzel, Savaş Durmaz, Serpil Serttaş, Doğan Erkan, Gürsel Yabalak, Rahşan Çamtepe, Ulaş Baştürk, Reyhan Kepenek, Meryem Doğan, Halit Eligüzel, Murat Demirel, Murtaza Öz, Yeliz Köse, Haydar Yalçın, Soner Sözen, Abdullah Atabay, Binali Gül, Dolunay Bayer, Pınar Şahin, Kemal Akbıyık, Selma Baçaru...

DİKİLİ: TEK MAHALLE ÇİFT LİSTE
Dikili'de pazar mesaisinde Cumhuriyet Mahallesi'nde sandık kuruldu. Çift liste rekabeti yaşandı.

İlçe yönetiminin desteklediği beyaz liste, muhaliflerin mavi listesini 104'e 25'lik üstünlükle geride bıraktı. Adı belediye başkan aday adaylığı ve ilçe başkan adaylığı için geçen Selami Demirel delege seçilemedi.

ALTIOK URLA'DA SANDIK BAŞINDA
Urla'da da delege seçimi mesaisi tam gaz devam etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok da üyesi olduğu mahallede oyunu kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum