Reklam

CHP İzmir'de neler olacak?

CHP'li Yarkadaş, HABERTÜRK TV'de siyasi kulislerden son bilgileri paylaştı.

CHP İzmir'de neler olacak?

CHP'li Yarkadaş, HABERTÜRK TV'de siyasi kulislerden son bilgileri paylaştı.

CHP İzmir'de neler olacak?
23 Ocak 2019 - 09:51

CHP'li Yarkadaş, HABERTÜRK TV'de siyasi kulislerden son bilgileri paylaştı.

Habertürk TV'de yayınlanan Gündem programına katılarak Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, İzmir ve İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yarkadaş, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer olacağını belirtirken, İzmir'in iki ilçesinin de ittifak kapsamında İYİ Parti'ye bırakılacağını iddia etti.
Yarkadaş'ın açıklamaları şöyle:
"CHP, pazar günü yapılacak olan Parti Meclisi'nde İstanbul ve İzmir adaylarının yüzde 95'ini açıklayacak. Şişli, Beşiktaş ve Kadıköy adayları ise şubat ayının ilk haftasına bırakılacak.
CHP'nin İzmir Büyükşehir Adayı Tunç Soyer olacak. Soyer, pazar günü Kılıçdaroğlu ile görüştü ve sürece ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.
CHP, İzmir'de Tire ve Kiraz'da aday çıkarmayacak. Bu iki ilçe İYİ Parti'ye bırakıldı. Bununla ilgili protokol de imzalandı."
Yarkadaş, Mustafa Sarıgül için de çarpıcı bir iddiada bulundu, "Mustafa Sarıgül, CHP'den aday gösterilmeyeceğini anladı. Bu yüzden, bir iki gün içinde DSP'den belediye başkan adayı olacağını açıklayacak. Sarıgül, Şişli'de yüzde 56 oy alacağına inanıyor" dedi. Yarkadaş'ın açıklamaları şöyle devam etti:
"CHP ve İYİ PARTİ liderleri, çarşamba günü son kez bir araya gelecek ve pürüzleri giderecek.
İYİ PARTİ, İstanbul'da sekiz ilçede aday çıkarmak istiyor. Bunlar, Beşiktaş, Şişli, Eyüp, Şile, Çekmeköy, Üsküdar, Beykoz ve Şile... CHP ise İYİ PARTİ'ye sekiz değil iki ilçeyi bırakmayı düşünüyor. Bunlar Şile ve Eyüp olabilir.
Meral Akşener, Üsküdar'dan aday çıkarmak istiyor. CHP'nin bu bölgede İYİ PARTİ'yi desteklemesini talep ediyor. Akşener, Üsküdar'da Mahmut Ekşi, Taylan Yıldız ve Salih Sarı isimleri üzerinde duruyor.
İYİ PARTİ, Çekmeköy'de ise Hüseyin Sipahi üzerinde yoğunlaşıyor. CHP yönetimi ise Çekmeköy'de kendi adayını çıkarmakta kararlı. CHP, Seyfettin Yıldırım ve Hüseyin Kızıldaş isimlerini değerlendiriyor.
İYİ PARTİ, Ankara Etimesgut, Muğla Bodrum ve Kocaeli Çayırova'dan da kendi adaylarıyla yarışa girmek niyetinde... Bunlar da Çarşamba günü karara bağlanacak.
Üzerinde anlaşma sağlanan ilçelerde, partiler birbirlerine en az üçer tane belediye Meclis Üyesi kontenjanı verecek.
CHP kampanyasına 4 şubat günü başlayacak. Derman Belediyeciliği ile Martın Sonu Bahardır sloganlarını kullanacak.
Ahmet Davutoğlu'nun bir parti kurma girişimi olduğu artık biliniyor. Ali Babacan'ın da bu partinin sözcüsü olacağı iddia ediliyor. Abdullah Gül, açıktan tavır alıp sahaya çıkacak cesaretten yoksundur. AKP'li milletvekilleri istifa edip bu partiye geçmezler. İstifa eden olursa kendisini aynı gün FETÖ torbasının içinde bulur."


YORUMLAR

  • 0 Yorum