Reklam

CHP İzmir'de sandıklar kapandı

Delege seçimleri 5 ilçede kurulan sandıklarla tamamlandı. Çiğli'de yine muhalif rüzgarı esti, beyaz listeler kritik sandıklardan galip ayrıldı.

CHP İzmir'de sandıklar kapandı

Delege seçimleri 5 ilçede kurulan sandıklarla tamamlandı. Çiğli'de yine muhalif rüzgarı esti, beyaz listeler kritik sandıklardan galip ayrıldı.

CHP İzmir'de sandıklar kapandı
16 Ekim 2017 - 09:43

Delege seçimleri 5 ilçede kurulan sandıklarla tamamlandı. Çiğli'de yine muhalif rüzgarı esti, beyaz listeler kritik sandıklardan galip ayrıldı. Bayraklı'da seçime muhaliflerin protestosu damga vurdu. Balçova'da tüm seçimler tek güne sığdı, seçimlerin tamamı tek listeyle yapıldı. Konak'ta 3 listeli yarış nefes keserken, Karabağlar'da da maraton 3 seçimle sona erdi.

CHP İzmir’de 6 haftalık delege seçim maratonu pazar mesaisiyle tamamlandı.

Parti içi yarışta son gün 5 ilçede sandık kuruldu. Çiğli'de yine muhalif rüzgarı esti, beyaz listeler kritik sandıklardan galip ayrıldı.

Bayraklı'da seçime muhaliflerin güçlü olduğu iki mahallede ilçe yönetimini protesto için liste çıkarmaması ve sandık protestosu damga vurdu.

Balçova'da tüm seçimler tek güne sığdı, tek listeli seçimlerde başkanlar ve partinin önemli isimleri delege seçildi.

Konak'ta son gün mesaisi büyük rekabete sahne olurken, 3 listeli yarış nefes kesti. Karabağlar'da da seçimler 3 mahallede yapılan oylamalarla tamamlandı.

ÇİĞLİ

Son gün mesaisinde Uğur Mumcu, Egekent, Ahmet Taner Kışlalı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahalleleri'nde sandık kuruldu. 4 mahallede yapılan seçimler sonunda toplam 56 delege seçildi.

MUHALİFLER SON GÜNE DE DAMGA VURDU!

Seçimlerin en çekişmeli geçtiği ilçelerin başında gelen Çiğli’de son günde de rekabet yaşandı. Sandık kurulan mahallelerin tamamında çift listeli yarış yaşandı. Son gün mesaisine de muhalifler damga vurdu. Muhaliflerin beyaz listeleri 3 mahallede seçimden zaferle ayrılırken, Ahmet Taner Kışlalı'da da yarışı destek verdikleri kırmızı liste kazandı.

3 DELEGELİK YARIŞ BEYAZIN

Çiğli'de delege seçimlerine damga vuran muhaliflerin beyaz listesi son güne de zaferle başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi'nde 3 delegenin seçildiği yarışta beyaz liste 16 oyla ipi göğüslerken, sarı liste 6 oyda kaldı.

UĞUR MUMCU'DA DA 'BEYAZ' FARKI

Mahalledeki çift listeli seçim beyaz-sarı yarışına sahne oldu. Muhaliflerin beyaz listesi sandıktan farklı galip ayrıldı. 10 delegenin seçildiği sandıktan beyaz listeye 243 oy çıkarken, sarı liste 106 oyda kaldı. Sarı listede yer alan ve İl Yöneticisi Utku Gümrükçü'ye küfür ettiği için hakkında disiplin soruşturması başlatılan Meclis Üyesi Hüseyin Kalkan delege seçilemedi.

AHMET TANER KIŞLALI'DA KIRMIZI ZAFERİ

20 delegenin seçildiği Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi'nde ilçe genelinde sandığa beyaz listelerle giden muhaliflerin de desteklediği kırmızı liste ile ilçe yönetimine yakın sarı liste yarıştı. Sandıktan kırmızı liste galip ayrıldı. Kırmızı listeye 206 oy çıkarken sarı liste için 122 oy atıldı.

EGEKENT'TE REKABETİN GALİBİ BEYAZ

Egekent Mahallesi'nde parti üyeleri 23 delege seçmek için sandık başına gitti. Beyaz-mavi yarışına sahne olan seçimde gülen taraf beyaz liste oldu. Beyaz listeye 266 oy çıkarken, mavi liste 78 oyda kaldı.

BAYRAKLI

Manavkuyu, Nafiz Gürman, Turan ve Onur Mahalleleri'nde kurulan sandıklarla delege seçimi maratonu sonlandı.

SANDIKLARA PROTESTO DAMGASI!

İlçede muhalefet son gün mesaisinde sandığı protesto etti. Muhalefet güçlü olduğu Manavkuyu ve Onur Mahallesi’nde liste çıkarmadı. İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in Mahallesi olan Onur’da muhalifler seçimi kazanmış ancak ilçe yönetimi ve il yönetimi seçimi iptal etmişti. Onur’da sandık yeniden kuruldu ancak muhalefet sandığa gelmedi.

Baskı iddiası, disiplin hamlesi!

Öte yandan muhalifler İlçe Başkanı Alper'in 'hain' ifadesini kullandığı sert açıklamaları nedeniyle disiplin yoluna gidecekleri de öğrenildi. 'Bayraklı Halk Harekatı' adını alan hareketin temsilcileri, "Konuyu il yönetimine taşıyacağız" ifadelerini kullanırken, süreçle ilgili bilgilendirme yazısında, "Sayın CHP Üyemiz Türkiye’nin birleştirici gücü adalet kavramı Bayraklı İlçe Mahalle Kongrelerinde yok edilmiştir. Belediye ve İlçe gücü, muhalif grup olarak gördükleri parti üyelerine orantısız aş ve iş baskısı kurmuştur. Çok sayıda insana iş sözü verilmiş, işe alımlar yapılmıştı. Kazanılan Onur Mahallesi’ni bile içine sindiremeyip secimi iptal eden bu anlayışa karşı bundan sonra yapılacak olan bütün mahalle kongrelerine katılmama kararı almış bulunmaktayız. CHP’nin onurlu her üyesinin bu adaletsizliklere boyun eğmeyeceğini, direneceğini bilmekteyiz. ‘Bayraklı Halk Harekatı’ olarak partimizi kamuoyunda tartıştırmayız" denildi.

Kimler delege seçildi?

Muhaliflerin sandığa gitmediği ve liste çıkarmadığı Manavkuyu ve Onur Mahallesi'nde tek listeyle yapılan seçim sonunda delege seçilen isimler de belli oldu. Buna göre Manavkuyu'da Ahmet Çetin, Ahmet Yıldırım, Ali Altunyay, Ali Bektaş, Aynur Uygur, Bilgin Özçelik, Cafer Gül, Cevat Coşkun, Coşkun Serbest, Çağlıyan Eraslan, Çetin Köker, Döndü Çorbacı, Ekin Deren Sığanık, Erçin Çakar, Esin Karat Soydan, Fatma Aytül Çağlar, Gamze Gül Çamur, Gökhan Kafalı, Gülay Can, Gülçin Deriner, Halil Koşucu, Halil Onur, Haydar Alaca, İbrahim Yılmaz, İsmail Çağlar, İzzet Zengin, Karip Bozkurt, Kemal Kolay, Keziban Özçelik, Kıyasettin Aydemir, Levent Güldeniz, Mehmet Nuri Doruk, Melek Turpcan, Meryem Erkul, Metin Güler, Muharrem Şahin, Muharrem Kılıç, Mustafa Özmen, Naime Sezer, Nermin Kılıç, Nurşen Yılmaz, Nurşen Özay, Okan Namdar, Osman Gökhan Ayan, Özge Keser, Pakize Kınık, Pelin Ertal, Sadık Topal, Seçkin Aydın, Semih Çerçi, Serap Canseven, Seval İffet Balla, Müge Maden, Süleyman Sırrı Aydoğan, Turan Çakar, Tülay Doğan, Vedat Bakır, Özin Sümer, Yılmaz Uzunoğlu, Yusuf Arpacıoğlu, Yusuf Olcar, Zafer Yılmaz, Zeynep Kaplan ve Zülfer Yüksel delege oldu.

Onur Mahallesi'nde ise Hasan Karabağ, Kenan Kılıçarslan, Cuma Çelenk, Mehmet Sıdık Aydın, Şadiye Yeşilbağ, Barış Yıldırım, Muzaffer Gündüz, Erdal Turnagöl, Fikriye Kaya, Mehmet Bala, Ece Bozkurt Yeşilyurt, Yusuf Tekin, Ziynet Özer, Celal Günaydın, Emrah Ekti ve Ali Tunç delege seçildi.

NAFİZ GÜRMAN'DA FARKLI SONUÇ

Nafiz Gürman Mahallesi'nde ise çift listeli seçim yaşandı. Belediye Meclis Üyesi Münir Demir’in başını çektiği sarı listede Demir’in yanı sıra Hasan Arda, Himmet Uludağ, Faik Coşkuner, İlhami Yıldız, Nevzat Kaçmaz, Dilara Gözde Altun, Didem Elkuvvet, Sema Uçma, Fatma Arasan gibi isimler yer alırken, İlçe yönetiminin desteklediği beyaz listede ise İsmail Ergün, Yılmaz Soydaş, Neriman Parmaklı, Hamza Uludağ, Cevriye Bektaş, Halit Sarıyıldız, Belgin Kırmızı, Coşkun Odabaş, Engin Bildirici ve Cem Murtaza Pektaş var.

Yarış beyaz listenin farklı galibiyetiyle sonlandı. Beyaz listeye sandıktan 279 oy çıkarken, sarı liste 179'da kaldı.

Turan Mahallesi’nde sandık tek delege seçmek için kuruldu. Mahalle Muhtarı Nursel Ölmez Diker delege seçildi.

BALÇOVA

Bahçelerarası, Çetin Emeç, Eğitim, Fevzi Çakmak, İnciraltı, Korutürk, Onur ve Teleferik mahallelerinde üyeler sandık başına gitti. Balçova’da tüm mahallelerde seçime tek listeyle gidildi. Partide geçmiş yıllarda görev almış isimler, STK başkanları, görevdeki mevcut isimler listelerde yer aldı.

İlçede Belediye Başkanı Mehmet Ali Çankaya Korutürk Mahallesinde, Milletvekili Ali Yiğit Onur Mahallesi’nde, CHP İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ise Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ilk sıralarda yer aldıkları listelerden delege seçildi. Eski Milletvekili Hülya Güven de ilçede delege seçilen isimler arasında yer aldı.

KONAK

Delege seçimleri Atamer, Çınartepe, Millet ve Saygı mahallelerinde kurulan sandıklarla tamamlanıyor.

Konak’ta 3 mahallede çift listeli yarış yaşanırken, Atamer Mahallesi’nde 3 liste çıktı. Beyaz listede; Nuray Kılıç, Taner Benli, Burhan Yılmaz Eylem Kılıç ve Serkan Uçma, sarı listede; Mercan Koç, Necati Şenol, Hüseyin Gül, Turan Kılıç ile Yener Altundaşar, mavi listede ise; Gülsen Şenol, Metin Genç, Feyyaz Tekin, Cemal Kaya ve Vedat Korkmaz yer aldı.

3 listeli yarış nefes kesti. Beyaz liste 158 oyla ipi göğüslerken, kırmızı listeye 144, mavi listeye de 143 oy çıktı.

ÇINARTEPE'DE 41 OY FARKLA BEYAZ

Çınartepe Mahallesi’ndeki yarışta ise beyaz listede; Haydar Çavga, Songül Cihangir, Ali Yılmaz, Hüseyin Kaygusuz, Cengiz Turan, Coşkun Topçu ve Gökhan Kalender, kırmızı listede ise; Erdal Rençber, Zübeyde Canpolat, Garip Karatay, Rıfat Aydoğdu, Ercan Doğan, Murat Yıldız ve Beycan Ateş yer aldı.

Seçimi 283 oy alan beyaz liste kazanırken, kırmızı listeye 242 oy çıktı.

MİLLET DE KIRMIZI LİSTE KAZANDI

Millet Mahallesi sandığı ise kırmızı-beyaz yarışı var. Kırmızı listede son genel seçimde milletvekili adayı olan, ilçenin önemli siyasetçilerinden Muhsin Kurt, Konak Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Zeki Günen, Tarkan Eledağ, Sevil Sakarya ve Eren Can Arda, beyaz listede ise; Birsen Durtaş, Ali Aktaş, Aydıner Köse, İsmet Güzeler ve Sadık Kemal Bilgen yer aldı.

Yarış kırmızı listenin 222'ye 138'lik üstünlüğüyle sona erdi.

SAYGI'DA KAZANAN MAVİ

Saygı Mahallesi’ndeki çift listeli seçimde beyaz ve mavi listeler yarışıyor. Beyaz listede; Nihat Kartal, Hüseyin Çiçek, Milazum Kaygusuz, Sevda Çiçek ve Faruk Akkaş yer aldı, mavi liste ise Leman Tunus, Battal Çelik, Akif Çiçek, Nuri Koblay ve Adem Altundağ’dan oluştu.

Sandıktan mavi listeye 138 oy çıkarken, seçimi kaybeden beyaz liste 92 oyda kaldı.

KARABAĞLAR

Aydın, Esenyalı ve Bozyaka mahallelerinde seçim yapıldı.

2 MAHALLE TEK LİSTE

İlçede Esenyalı ve Bozyaka mahallelerinde seçime tek liste ile gidildi. Aydın Mahallesi'nde ise çift liste rekabeti yaşanıyor.

Esenyalı Mahallesi’nde gerçekleşen seçimde Hüseyin Yazıcı, Bahar Duran, Talat Tatar, Şenay Musal, Şükrü Eryılmaz, Müşerref Emenli, İsmail Hakkı Albay, Ali Rıza Üner, Figen Kotan, Nevzat Çakmak, Halil Güngör, Gizem Sülün ve Remzi Yılmaz delege oldu.

Bozyaka Mahallesi’nde ise Canan Bozbalak, Emine Çetinyol, Hasan Özmen, Hüseyin Atak, Metin Demirkaya, Muhsin Yıldırım, Osman Şahin ve Züleyha Kıvılcım delege seçildi.

AYDIN'DA BEYAZ GÜLDÜ

Aydın Mahallesi’nde beyaz-mavi rekabeti yaşanıyor. Beyaz listede; Hülya Kaya, Melek Polat, Mahmut Karakaplan, Behçet Toşa ve Murat Köse yer alırken, mavi listede ise Hüseyin Yalçın, Ayşegül Aslan, Tolgahan Yüzbaşıoğlu, Peruze Yavuz ile İbrahim Altındağ’dan oluştu. Yarışı 48 oy alan beyaz liste aldı. Sandıktan mavi listeye 34 oy çıktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum