Reklam

Çıldırtan Tramvay

Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay ve asfaltlama çalışmaları yüzünden Mavişehir’de oluşan araç konvoyu, sürücüleri çileden çıkarıyor. Özellikle sabah ve akşam trafik bir adım ilerlemiyor

Çıldırtan Tramvay

Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay ve asfaltlama çalışmaları yüzünden Mavişehir’de oluşan araç konvoyu, sürücüleri çileden çıkarıyor. Özellikle sabah ve akşam trafik bir adım ilerlemiyor

Çıldırtan Tramvay
09 Aralık 2016 - 09:35

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay inşaatı, kentteki trafik sorununu içinden çıkılmaz bir hale getirdi.
Özellikle Mavişehir tramvay hattında sorun sabah ve akşam saatlerinde had safhaya ulaştı. Buna Cahar Dudayev Caddesi'ndeki asfaltlama çalışmaları da eklenince vatandaşlar çıldırma noktasına geldi.
Sürücülere saç baş yoldurtan trafik çilesinin her geçen gün katlanarak arttığı gözlendi.

10.00'dan sonra çıkın

Yoğun trafik, özellikle sabah ve akşam saatlerinde araç sürücüleri için bir kabusa dönüştü. Mavişehir'den başlayarak Karşıyaka İskelesi'ne kadar uzanan tramvay hattı boyunca milim milim ilerleyen trafikte mahsur kalan araçların oluşturduğu uzun kuyrukların ucu bucağı görünmez oldu.
Karşıyaka Mavişehir'de otoyol bitiminden itibaren başlayan ve Cahar Dudayev Caddesi'nden devam eden tramvay inşaatı nedeniyle yolun daralması trafiği felç etti. Otoyoldan kente giriş yapmak isteyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Her gün aynı trafik çilesini çeken araç sürücüleri soruna acilen çözüm bulmasını istedi.
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde tramvay çalışmaları kapsamında kapanan yol nedeniyle bazı otobüs hatlarının güzergahında değişiklik yapılması trafik çilesini iyice içinden çıkılmaz bir hale soktu.
Trafik akışında ve bazı otobüs hatlarının güzergahında değişiklik yapılması nedeniyle özel araçlar olduğu gibi 227, 229, 423, 428, 429, 442, 443, 445, 446, 447, 547, 595, 777, 820 ve 827 numaralı otobüs hatlarının da güzergahı yeniden düzenlendi.

VATANDAŞLAR NE DEDİ?

Ömer Şahin: İzmir Büyükşehir Belediyesi her zaman böyle yapıyor. Trafik anlayışı, yol yapma anlaşıyı çok farklı. Gitsinler biraz Kayseri'den, Konya'dan, Trabzon'dan bu işleri öğrensinler. Nasıl trafik düzenleniyor, nasıl yol yapılıyor, nasıl kaldırımlar yapılıyor görsünler. Burada her zaman çile çekiyoruz. İzmir'in hali berbat. Şimdiden önlem almaları gerekiyor.

Tolga Benli: Tramvay çalışmaları trafiği felç etti. Bu trafik yoğunluğu yüzünden evimize, işimize gidemiyoruz.
Perişan oluyoruz. Kavşaktan evime varmam bir saatimi alıyor.

Mehmet Kaplanoğlu: Bu trafik yoğunluğuna bir an önce çare bulunsun. Her gün, her gün dayanacak halimiz kalmadı.

Metin Sarı: Bu trafik sıkışıklığı bir rezalet. Taksiciyiz. Trafik yüzünden işimizden oluyoruz. Bir an önce bu keşmekeşliğe çözüm bulunmasını istiyoruz.

Mehmet Katlav: Ben makine mühendisiyim. Böyle düzenleme olmaz. Evimi buradan taşımayı düşünüyorum.
Bu kavşakları daha iyi planlayarak daha güzel yapabilirler. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin trafiği düzenlemek gibi bir derdi yok. Trafik sorunu her geçen gün kötüye gidiyor.

Nihat Kaçan: Bir yılı aşkındır perişan olduk. Ne evimize gidebiliyoruz ne işimize gidebiliyoruz. Çok kötü. Bu soruna acil çözüm bulunması lazım.


YORUMLAR

  • 0 Yorum