Reklam

Cumhurbaşkanı, İzmir'de yaklaşık 100 bin kişiye hitap edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim startını bugün İzmir’den verecek. Önce partisinin il kongresine katılacak olan Cumhurbaşkanı, daha sonra yaklaşık 100 bin kişiye hitap edecek

Cumhurbaşkanı, İzmir'de yaklaşık 100 bin kişiye hitap edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim startını bugün İzmir’den verecek. Önce partisinin il kongresine katılacak olan Cumhurbaşkanı, daha sonra yaklaşık 100 bin kişiye hitap edecek

Cumhurbaşkanı, İzmir'de yaklaşık 100 bin kişiye hitap edecek
28 Nisan 2018 - 09:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran'da gerçekleşecek erken seçim öncesi partisinin seçim kampanyasının startını bugün ilklerin şehri İzmir'den verecek. Önce Halkapınar Spor Salonu'nda AK Parti İzmir İl Kongresine katılacak Erdoğan daha sonra da Atatürk Stadı'nın hemen yanındaki boş alanda 24 Haziran Genel Seçimleri öncesi partisinin ilk mitingini gerçekleştirecek. Erdoğan'a İzmir programı sırasında Başbakan Binali Yıldırım da eşlik edecek. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, kongrenin ardından da İTO'yu ziyaret ederek iş adamlarına hitap edecek.

İZMİR'E YAKIŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimin startını İzmir'den verecek olmasının İzmir'e verdiği önemin de bir göstergesi olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Türkiye'nin geleceği açısından böylesine önemli bir seçim öncesi seçim kampanyanın İzmir'den başlayacak olmasının çok önemli olduğunu söyledi. Hem il kongresinin hem mitingin İzmir'e yakışır şekilde, büyük coşku ve heyecan içinde gerçekleşeceğine inandığını belirten Dağ, "İzmir bizim yaşadığımız, sevdiğimiz şehrimiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da şehrimizi ve insanlarını fazlasıyla seviyor ve takdir ediyor. 24 Haziran sonrası inşallah yepyeni bir sisteme geçiyoruz. Bu yaptığımız seçimde bu yeni dönemin ilk seçimi olacak. Daha hızlı bürokrasinin olduğu, daha hızlı kalkınmanın gerçekleştiği, daha çabuk karar veren, daha çok büyüyen Türkiye'nin olduğu bir sisteme geçiyoruz. Diğer taraftan muhalefet ne yazık ki aday belirleme sürecini dahi tamamlayabilmiş değil. Bu açıdan da AK Parti'nin ne kadar kurumsallaşmış bir yapısının olduğunu hem İzmirli hemşerilerimiz hem de Türkiye açık bir şekilde görmektedir. Bu da 24 Haziran seçimleri öncesi vatandaşlarımıza bir mesaj olacaktır" dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de Kurtuluş Savaşı'nda ilk kurşunun İzmir'den atıldığını hatırlatarak; "İlk kurşunla birlikte bağımsızlık mücadelesi de İzmir'de başlamış ve düşmanın denize dökülmesi ile İzmir'de son bulmuştu. Biz de seçim kampanyamızı İzmir'den başlatıyoruz. Çok coşkulu bir kalabalıkla önce kongremizi hemen akabinde de mitingimizi gerçekleştireceğiz. Kongremizde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sürprizlerimiz olacak. Akılda kalacak, renkli bir kongre ve miting olacak. Allah'ın izni ile İzmir'deki bu coşku tüm Türkiye'ye yayılacak. İzmir'deki bu coşkuyu, heyecanı gören Türkiye'deki diğer illerimize de iyi bir örnek olacağını düşünüyorum. Muhalefete mesajlarımız olacak. Önümüzdeki süreçte İzmir'in hiçte onların düşündüğü gibi solun kalesi olmadığını, İzmir'in aslında demokrasinin kalesi olduğunu rakiplerimize göstereceğiz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da iddialıyız" diye konuştu.

'İZMİR TARİHİ GÜNE HAZIR'

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, "Seçim kampanyamızın ilk mitingini İzmir'den yapıyoruz. Bir kongre ve bir miting ikisi birlikte yapılacak. Tarihi bir seçimin kampanyasının ilk mitingi. Onun için hem katılım hem coşku noktasında İzmir'i dosta düşmana göstereceğiz. Türkiye'nin hatta dünyanın gözü kulağı İzmir'de olacak. 30 ilçemizi gezdim. İzmir hazır Reisi bekliyor. İzmir hazır Başbakanı bekliyor" dedi.

"BU KARAR BİZİM İÇİN ŞEREFTİR"

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da, Sayın Erdoğan'ın 24 Haziran erken seçimlerinin startını İzmir'den verecek olmasının çok önemli olduğunu söyledi. "İzmir'e verilen önemin bundan daha güzel bir göstergesi olamaz" diyen Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü; "Kampanyanın startını Cumhurbaşkanımızın İzmir'den verecek olması bizim için bir şereftir. Çok gururluyuz. İnşallah bize duyulan bu güvenin karşılığını gerçekleşecek coşku ve heyecan dolu mitingle vereceğiz. Biz her zaman söyledik. Siyaseti biz partiler üstü yapıyoruz dedik. İzmir biliyorsunuz ilklerin şehridir. İzmir'den başlayan hareketin bütün Türkiye'ye yayılmasını temenni ediyorum. Bugün İzmir'de demokrasi şöleni gerçekleştireceğiz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum