Reklam

Erdoğan'dan Demirtaş ve İttifak Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM'in "Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın" kararı için "Bizi bağlamaz" derken, yarın devlet bahçeli ile seçim ittifakını konuşacaklarını söyledi.

Erdoğan'dan Demirtaş ve İttifak Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM'in "Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın" kararı için "Bizi bağlamaz" derken, yarın devlet bahçeli ile seçim ittifakını konuşacaklarını söyledi.

Erdoğan'dan Demirtaş ve İttifak Mesajı
20 Kasım 2018 - 18:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyi Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) "Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın" kararı için "O karar bizi bağlamaz" dedi. Bahçeli ile seçim ittifakını masaya yatıracaklarını belirten Erdoğan, AK Parti'nin bazı belediye başkan adaylarının cumartesi günü açıklanabileceğini söyledi.

KARŞI ADIMLARI ATACAĞIZ

Erdoğan Meclis'te gazetecilerle yaptığı sohbette soruları cevapladı. AİHM'in Demirtaş kararı kararı için "AİHM kararları bizi bağlamaz. Bugüne kadar örgütle ilgili çoğu kararlar hepsi aleyhe. Karşılığında yapabilecek çok şeyler var. Karşı hamlemizi yaparız. Terör devam ediyor" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ İLE SEÇİM İTTİFAKINI KONUŞACAĞIZ

MHP lideri Devlet Bahçeli ile yarın saat 16:00'da yapacakları görüşmenin gündemi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her iki tarafın açıklamalarını duyuyorsunuz, Cumhur İttifakı'nda sorun yok. Seçim ittifakını her iki lider masaya yatırma fırsatı bulacağız. Her iki taraf için de iyi olabilecek sonuca varırız. Tabanlarında da beklentisi diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İTTİFAKTA NE OLMUŞTU?

MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın olmayacağını açıklayıp, daha önce aday göstermeyeceklerini duyurduğu İstanbul'da da aday göstereceklerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da buna "O zaman yerel seçimlerde herkes kendi yoluna" cevabı vermişti.

BAŞKAN ADAYLARI CUMARTESİ AÇIKLANABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin bazı belediye başkan adaylarının Cumartesi günü açıklanabileceğini duyurdu. Erdoğan, "Çalışmalarla birlikte önce büyükşehir sonra illeri göreceğiz. 3 gün yoğun çalışma var. Cumartesi açıklanabilir" dedi.

STOKÇULAR BEDELİNİ ÖDEYECEK

Erdoğan, sebze ve meyvee stokçularına tepki göstererek, "Patates soğan stokçuları, sebze meyve stokçuları bedelini ödeyecekler. Tuvalet kağıtları ile ilgili pek çok depolama çalışması... Üzerine gideceğiz. Para cezası müeyyide ile ödeteceğiz" dedi.

SUİSTİMALLER VAR, TAVİZ YOK

"Faizlerde düşüşler devam ediyor" diyen Erdoğan, "Olumlu yansımasını görüyoruz. Piyasaları kontrol alma çalışmaları devam ediyor. Suistimaller var, stokçuları gibi. Üzerine bakanlık kararlılıkla gidiyor. Asla taviz yok" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum