Reklam

FETÖ düğümünü İzmir çözecek

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarihi iki soruşturma üstlendi. Savcılık, adli kontrolle serbest kaldıktan sonra kayıplara karışan FETÖ’nün belediye imamı Erkan Karaarslan ile CHP’li Tuncay Özkan’ın FETÖ’cü askerlerin listesinin bulunduğu flaş bellek soruşturmasını yürütecek

FETÖ düğümünü İzmir çözecek

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarihi iki soruşturma üstlendi. Savcılık, adli kontrolle serbest kaldıktan sonra kayıplara karışan FETÖ’nün belediye imamı Erkan Karaarslan ile CHP’li Tuncay Özkan’ın FETÖ’cü askerlerin listesinin bulunduğu flaş bellek soruşturmasını yürütecek

FETÖ düğümünü İzmir çözecek
02 Ocak 2018 - 13:26

Mersin'de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve adli kontrolle serbest kaldıktan sonra kayıplara karışan örgütün belediye imamı Erkan Karaarslan'ın yakalanması için çalışmalar sürerken sürpriz bir gelişme yaşandı. İsmi birçok CHP'li belediye ile şaibelere konu olan Karaarslan'ın iş bağlantılarına ait bilgilerin yer aldığı dosya ile ilgili soruşturma İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı görevlendirildi.
Bu arada, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın FETÖ'cü subayların listesinin bulunduğu, yıllar önce gereği yapılmak üzere ilgili yerlere verdiğini iddia ettiği flaş bellekle ilgili soruşturmanın da İzmir'e gönderildiği öğrenildi.
FETÖ üyeliğinden gözaltına alınan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun eski danışmanı Karaarslan, 18 Ağustos'ta tutuklanmış, 29 Eylül'de adli kontrolle serbest kaldı.

DOSYA İZMİR'DE

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin değişen hakimi tarafından yurtdışı yasağı konularak tahliye edilen Karaarslan hakkında aynı mahkeme tarafından yeniden yakalama kararı çıkartıldı.
Ancak Karaarslan, tıpkı 15 Temmuz'un kilit ismi Adil Öksüz gibi serbest kaldıktan sonra kayıplara karıştı. Karaarslan'ın Yunanistan üzerinden Almanya'ya kaçırıldığı tahmin ediliyor.
Karaarslan'ın dosyasının FETÖ ile mücadelede önemli operasyonlara imza atan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na tebliğ edildiği öğrenildi. 17-25 Aralık tarihinden itibaren, FETÖ'nün merkezi İzmir'deki operasyonlarla büyük darbe vuran İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, şimdi Karaarslan dosyasını mercek altına aldı. Karaarslan'ın şirketleriyle iş yapan tüm belediyeler tek tek incelemeye alınarak, örgüt bağlantısı araştırılacak. Deliller ise olası bir operasyon için zemin oluşturacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Meclis'te Karaarslan'ı işaret etmişti. Soylu, "Daha, Karaarslan işi çıkmadı. FETÖ ilişkisini göreceksiniz" demişti.

FLASH BELLEK DE SORUŞTURULACAK

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, geçtiğimiz Ağustos'ta kendisine yıllar önce İzmir'de verilen ve içinde FETÖ'cü subay listesinin olduğu bir flaş bellekle gündeme gelmişti. Belleği savcıya verdiğini anlatan Özkan, belleği kendisine ulaştıran kişinin de "Elimizde müthiş bir flash bellek var.
Burdaki kodlar ordudaki Gülen örgütlenmesini gösteriyor" dediğini aktarmıştı. Özkan, belleğin önce Ege Ordu'ya getirildiğini, kendisinin de 2007'de dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'a teslim ettiğini söylemişti. Esrarengiz bellekle ilgili soruşturmayı başarılı çalışmalara imza atan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yürütecek.

ÖKSÜZ ENGELLEMİŞ

Aynı bellek daha önce de FETÖ'nün Hava Kuvvetleri'ndeki mahrem yapılanmasına ilişkin iddianamede yer almıştı.
11 Aralık 2006'da İzmir'de FETÖ'ye mensup olduğu düşünülen askeri bir personelin otobüste düşürdüğü sanılan bellekle ilgili soruşturmayı firari Adil Öksüz'ün engellediği belirtilmişti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum