Reklam

FETÖ’ye Tepki İçin Almanya’dan İzmir’e Pedal Çevirdi

FETÖ'nün darbe girişimine tepki için Almanya'dan bisikletle yola çıkan Abdurrahman Serdar Çakmak, önce Ankara'ya ardından İzmir’e geldi.

FETÖ’ye Tepki İçin Almanya’dan İzmir’e Pedal Çevirdi

FETÖ'nün darbe girişimine tepki için Almanya'dan bisikletle yola çıkan Abdurrahman Serdar Çakmak, önce Ankara'ya ardından İzmir’e geldi.

FETÖ’ye Tepki İçin Almanya’dan İzmir’e Pedal Çevirdi
25 Eylül 2016 - 08:19

Münih’te yaşayan Abdurrahman Serdar Çakmak, FETÖ’nün darbe girişimini kınamak ve Türk halkının yanında olduğunu göstermek için Almanya’dan Türkiye’ye yaklaşık 2 bin 686 kilometrelik yolu bisikletle geçti. Dünya basınının yoğun ilgi gösterdiği Çakmak, İzmir Konak Meydanı’nda AK Parti İzmir İl Başkanlığı ile birlikte bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Münih’ten 25 Ağustos'ta bisikletle yola çıkan 40 yaşındaki Abdurrahman Serdar Çakmak, amacının 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini bildirmek, darbe girişimine tepki göstermek olduğunu söyledi. Çakmak İzmirlilerin de darbe sonrası tek yürek olduğunu belirterek, “İzmirlilere de gösterdikleri gayret sebebiyle çok teşekkür ediyorum. İnsanımız bambaşka, bu darbe karşısında göstermiş oldukları gayretlerinden dolayı halkımızın elini ayağını bile öpsek gerçekten azdır. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Yolculuğu boyunca kendisine çok olumlu tepkiler geldiğini belirten Çakmak, halkın yaklaşımının kendisini çok onore ettiğini söyledi.

2 BİN 686 KİLOMETRE YOL YAPTI

Konaklama konusunda üzerindeki al bayraktan dolayı özellikle Bulgaristan ve Sırbistan da negatif cevaplar aldığını dile getiren Çakmak, “Belki Sırp halkına karşı olumsuz düşünceler olabilir ama bir Sırp ailesi beni misafir olarak kabul etti. Haklarını yememek gerekiyor bunu söylemeliyim. Hem soydaşlarımız hem kendi insanlarımız benimle fotoğraf çektirmek istediler. Soydaşlarımızın da anavatanlarına selamlarını getirdim” dedi.

30 gün süren yolculuğu boyunca 2 bin 686 kilometre yol yaptığını ifade eden Serdar Çakmak,”Güzergahım Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve son olarak Bulgaristan üzerinden anavatanımıza girdim. Bu yolculuk bazı günler hava şartları etabın çok ağır olması nedeniyle bazen gün içerisinde 50 kilometre yapabiliyordum. Ama hava şartları uygun olduğunda günlük yaklaşık 150 kilometre yaparak etabımı tamamlıyordum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum