Reklam

“Gelin Birlikte Millete Gidelim”

Başbakan Binali Yıldırım, Afyon’daki AK Parti İstişare Toplantısı’nda başkanlık konusunu halka götürme düşüncesinde olduklarını yineleyerek, CHP’ye çağrıda bulundu. Yıldırım “Gelin millete birlikte gidelim, genel kurulda 367’nin üzerine çıksak bile millete gitmeye söz verdik. Çıkalım halkın karşısına, o ne derse onu yapalım” dedi

“Gelin Birlikte Millete Gidelim”

Başbakan Binali Yıldırım, Afyon’daki AK Parti İstişare Toplantısı’nda başkanlık konusunu halka götürme düşüncesinde olduklarını yineleyerek, CHP’ye çağrıda bulundu. Yıldırım “Gelin millete birlikte gidelim, genel kurulda 367’nin üzerine çıksak bile millete gitmeye söz verdik. Çıkalım halkın karşısına, o ne derse onu yapalım” dedi

“Gelin Birlikte Millete Gidelim”
23 Ekim 2016 - 09:49

AK Parti'nin geleneksel hale gelen 25'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Afyonkarahisar'da başladı. Güral Otel'de kampın ilk gününde program FETÖ darbe girişimini gösteren bir sinevizyon ile başladı. Açılışta konuşan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

ŞANLI DİRENİŞ: Toplantımızı 15 Temmuz şanlı direnişinin yol göstericiliğinde yeni bir heyecanla gerçekleştiriyoruz.
O gece elhamdülillah hepimiz üzerimize düşeni hakkıyla yaptık. AK Parti Cumhuriyeti büyüttükçe, hasımları da darbeleri büyüttü. FETÖ, PKK, DEAŞ teröründe de tek bir yan var.
Kutlu yürüyüşümüzü durdurmak. Durmayacağız, yorulmayacağız, bu kutlu yürüyüşü onurla, gururla sürdüreceğiz.

15 TEMMUZ ANAYASANIN AÇIKLARINI GÖSTERDİ: 15 Temmuz gecesi yaşadığımız tehlike, mevcut anayasanın açıklarının doğurduğu tehlikeyi yeniden gündeme getirmiştir. İçeride darbe girişimi ve terör gibi tehditler yaşarken, Irak'ta, Suriye'de bizi çok yakından ilgilendiren gelişmeler olurken, sorun üreten bir sistemle yolumuza artık devam edemeyiz.

MHP'NİN YAKLAŞIMI TAKDİRE ŞAYAN: MHP'nin devletin ve milletin karşı karşıya olduğu tehlikeyi görüp, ortaya koyduğu yaklaşım takdire şayandır.
MHP, parlamenter sistemi istiyor olabilir ancak kararı millete bırakmak gibi milli bir yaklaşım sergilemiştir. Diyoruz ki meseleye millet son noktayı koysun. Millet ne derse o olsun, kimse milletin kararından korkmasın.

CHP'YE DE ÇAĞRI YAPIYORUM: CHP'ye de çağrı da bulunuyorum, gelin millete birlikte gidelim, biz genel kurulda 367'nin üzerinde bir kabul olsa bile millete gitmeye söz verdik. Gelin bu şerefe, bu önemli karara siz de katılın, siz de bu kararın içerisinde olun. Milletin karşısına çıkalım, tezlerimizi savunalım, milletin verdiği karara da saygı duyalım.

BAŞKANLIK BİR BEKAA MESELESİ: Başkanlık meselesi, sistem, yeni anayasa meselesi ne Recep Tayyip Erdoğan'ın ne de AK Parti'nin meselesidir.
Bu iş milletin işidir, ülkenin işidir, devletimizin milletimizin beka meselesidir.
Demokraside her sorunun çözümü millettir, sandıktır, millete gidersek demokrasimiz daha da güçlenecek, milli irade kazanacak.

AK PARTİ'DE FETÖ'CÜ TERÖRİST YOK: FETÖ ile mücadele devlet hainlerden temizlenene kadar devam edecek.
Hukuk önünde hesap vermeyen tek bir hain kalmayacak. FETÖ terör örgütünün hiçbir mensubu AK Parti teşkilatımızın içinde yer alamaz, barınamaz.
Bu teşkilat da teröristlere hiçbir zaman yer olmadı ve asla olmayacak. Eğer sızmalar varsa onları da temizlemek konusunda zerre kadar tereddüdümüz olmaz.
FETÖ'cü teröristler varsa asla gözlerinin yaşına bakmayacağız.

MUSUL HAREKATI: Irak'ta yeni Kerbela'lar yaşanmasını istemiyoruz.
Hepimiz İslam'ın, şerefiyle müşerref olmuş insanlarız, Müslümanız. Kimse mezhepleri öne çıkarmasın, mezhepleri öne çıkarmak bu bölge için yapılabilecek en büyük kötülüktür. Bugün Irak'ta yapılmaya çalışılan bir mezhep savaşının kapısını aralamaktır. Bizim Irak'ın toprak bütünlüğüne yönelik asla ve asla bir düşüncemiz olamaz.

BAĞDAT HÜKÜMETİ YANLIŞ YAPIYOR: Türkiye'ye karşı kışkırtmalarla Bağdat hükümeti maalesef çok büyük yanlış yapıyor. Ancak Türkiye olarak biz buna aldırış etmeyiz.
Türkiye orada güvenliğini tehdit eden, bölgede mezhep savaşlarına kapı aralayan her türlü hareketi önlemek için var olmaya devam edecektir. Başika kampındaki askerlerimizin oradaki görevi, bölgedeki sivilleri eğitmek ve olası bir terör hareketine karşı, DEAŞ'a karşı, mezhepsel bir çatışmaya karşı hazır hale getirmektir.

GÖREVE HAZIRIZ

"Türkiye bu işin içinde olmayacak" diyenler bir kez daha yanılmışlardır. Türkiye'nin eğittiği Ninova mücahitleri bugün Musul'da DEAŞ'a karşı ön saflarda yerini almıştır.
Gerektiğinde Türkiye hava unsurlarıyla, koalisyon güçleri içerisinde de göreve hazırdır.

'15 TEMMUZ BAŞKANLIĞIN KAPISINI AÇTI'

Başbakan Binali Yıldırım, "yarı başkanlık mı partili cumhurbaşkanlığı mı" tartışmalarına son noktayı koydu. Tam başkanlık modelinin benimseneceğini söyleyen Yıldırım, "Türkiye yazboz tahtası değil, yapacağımız değişikliği bir seferde yapalım. milleti bu işlerle meşgul etmeyelim. Düşünelim tartışalım bir seferde karar verelim" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar kampında birçok televizyonunun ortak yayınına katılarak soruları cevaplandırdı. Yıldırım özetle şu ifadeleri kullandı:

BAŞKANLIĞIN KAPISI 15 TEMMUZ'DA AÇILDI: Kılıçdaroğlu oturduğu koltuğu görmezden geliyor. Parlamentoyu yok saymak kadar gaflet olmaz. Ne tek adamı kardeşim, parlamento yok mu, parlamentoda seçilerek gelinmiyor mu, Kılıçdaroğlu seçilerek gelmedi mi, onun anamuhalefet olarak topluma karşı sorumluluğu yok mu. Başkanlık sisteminde parlamento daha da güçleniyor. Şimdi başkanlığı getirip, cumhurbaşkanımız üzerinden tartışmaya başlarsanız doğru sonuca varamazsınız. Aslında başkanlığın kapısı 15 Temmuz gecesi açılmıştır. Önceden ihtimal olarak konuşuluyordu ancak önemi pek bilinmiyordu. Farklı farklı spekülasyonlar yapılıyor. Öyle olmadığını 15 Temmuz gecesi gördük. Dünyanın hangi ülkesinde cumhurbaşkanı, "inin meydana bunlara dersini verin" der ve o millet tanka karşı gözünü kırpmadan göğsünü siper eder. Millet geleceğine sahip çıktı. Bundan sonra ülkede bu ve buna benzer sorunlar yaşanmaması için mutlaka ve mutlaka sürekli tek başına iktidar çıkaran bir sisteme ihtiyaç var. Bunun adı da başkanlık bu kadar basit. Çünkü yüzde 50 oy almadan başkan seçilemiyor. Milletvekilliği seçimlerinin de 5 yılda bir seçilmesinin uyum için iyi olabileceğini düşünüyoruz. Burada böyle bir yola gidilebilir.

MUSUL'DA BİZİM UÇAKLARIMIZ DA OPERASYONA KATILACAK: Koalisyon güçleri içerisinde hava ve kara unsurları var. Hava unsurları içerisinde Türkiye yer alacak. Bir hava harekatında ihtiyaç duyulduğunda bizim uçaklarımız da operasyona katılacak. Burada bir tereddüt yok, mutabakat sağlanmış durumda. Kara harekatında şu anda bizim, aktif olarak operasyonların içerisinde yer almamızı gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Irak alçak, hain, bölücü PKK terör örgütüne yataklık yapmasın. DEAŞ'ı sınırımızdan uzaklaştırdık. Benzer şeyi Irak'ta da şartlar icap ederse yaparız.

CHP MAĞDURLAR VAR DİYE EDEBİYAT YAPTI: MHP, FETÖ'yü yanaştırmadı. Varsa yoksa CHP. CHP bunları hapishanede ziyaret etti. Mağdurlar var diye edebiyat yaptı. Peki soruyorum; 15 Temmuz'daki mağduriyetler ne olacak? Şimdi FETÖ'cüleri mağdur ilan etti. CHP'nin görüşünü gözden geçirmesini tavsiye ediyorum. FETÖ ile mücadele konusunda CHP'nin aklı selim davranmasını bekliyoruz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum