Reklam

Hüseyin'den Aziz'e Flaş Sözler: "Kahvehane Ağzıyla Konuşma"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına soyunan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka’da geçen 4 buçuk yılını anlattığı konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi.

Hüseyin'den Aziz'e Flaş Sözler: "Kahvehane Ağzıyla Konuşma"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına soyunan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka’da geçen 4 buçuk yılını anlattığı konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi.

Hüseyin'den Aziz'e Flaş Sözler: "Kahvehane Ağzıyla Konuşma"
12 Ekim 2018 - 16:57

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına soyunan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka’da geçen 4 buçuk yılını anlattığı konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi. Katıldığı ulusal bir programda Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştiren Kocaoğlu’na “Eğer bugün “CHP’nin söylediği hiçbir şey yok. Politikası yok” diyen varsa.. Onunda Cumhuriyet Halk Partililiğinden şüphe ederim. Şüphe ederim .. Şüphe ederim. Açıp bakacaksın. 13 tane Cumhuriyet Halk Partili Genel Başkanı’nın yazdığı makaleleleri okuyacaksın. Açıp bakacaksın, krizle ilgili, tarım politikası ile ilgili önerilerimizi okuyacaksın. Bakacaksın, kahvehane ağzıyla konuşmayacaksın” sözleriyle yüklendi.

“Kaleciyim, yazarım, besteciyim, başkanım”

Konuşmasının büyük bir bölümünde kendine övgüler yağdıran Başkan Akpınar’ın konuşması şu şekilde; “ İskender Paydaş anlatacak. Selda Bağcan anlatacak Karşıyaka’daki hizmetleri… Eğitimi Abbas Güçlü anlatacak. Karşıyaka’nın filizlerini anlatacak. Hocam anlatacak. Yüksek lisansı yaptığım hocam anlatacak, doktora yapan bir belediye başkanını. Canan Tan anlatacak. Kitap yazdı bu adam daha yazacak mı diyecek. Kim anlatacak Yılmaz Vural anlatacak. Ben kaleciydim. Mevkisel olarak takımına sırtını dönmeyen tek adamdır. Ne takımıma sırtımı döndüm. Ne halkıma partime sırtımı döndüm. Hep kucakladım. Kucaklamaya da devam edeceğim. Ve bu yolda da hep birlikte daha güzellerini yaşayacağız. Çünkü bizim sorumluluğumuz yüksek. Ben bu partide doğdum. Ve bu Parti bana çok şeyler kazandırdı. Eğer Türkiye’nin birçok iline, ilçesine gidip tanınıyorsam. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde yaşadım. Onun için partiyi kuranlara minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. “

Kocaoğlu’na : “Kahvehane ağzıyla konuşmayacaksın”

Konuşmasının devamında sözü Kocaoğlu’nun açıklamalarına getiren Akpınar, sert sözlerle eleştirilerde bulundu: “Bu partiyi kurupta bize emanet edenlere ihanet etmeye karar vermişleri de Allah’a emanet ediyorum. Onlara o ihaneti de yaptırmayacağız. Türkiye’nin yıkılmaz tek arması olan CHP’nin oklarını hiçbir kimseye eğdirmeyeceğiz. Eğdirmeyeye çalışacağız demiyorum. Eğdirmeyeceğiz. CHP varsa adalet var hukuk var demokrasi var. Dünyanın her yerinde iktidar vardır. Ama muhalefet yoktur. Hani bazen diyoruz ya muhalefetten sıkılmadık mı diye? Muhalefette iktidardır. Çünkü Türkiye’nin sigortasıdır o muhalefet. Yeter ki o muhalefeti doğru yapalım. Eğer bugün “CHP’nin söylediği hiçbir şey yok. Politikası yok” diyen varsa.. Onunda Cumhuriyet Halk Partililiğinden şüphe ederim. Şüphe ederim .. Şüphe ederim. Açıp bakacaksın. 13 tane Cumhuriyet Halk Partili Genel Başkanın yazdığı makaleyi okuyacaksın. Açıp bakacaksın, krizle ilgili, tarım politikası ile ilgili önerilerimizi okuyacaksın. Bakacaksın, kahvehane ağzıyla konuşmayacaksın. Çünkü bunu kesinlikle hakketmeyen, gününü gün eden değil, gününü halkı için harcayan insanlara haksızlık olarak görürüm. O insanlara saygısızlık olarak görürüm. Onun için o insanların hakkını ve hukukunu korumak istiyorsak, o zaman onlara hakkını teslim edeceğiz. CHP bu salonda belki olmayan da var. Ama bugün hangi siyasi görüşten olursak olalım. Yanlış yapan varsa doğrusunu yerine getirmekte bizim vatandaş olarak asli görevimiz

Öte yandan Akpınar konuşmasında kendini övmeye devam ederek, “Ben kitap yazdım bir başkan bir şehir ve bir aşk kitabını yazdım. 6. Baskısını yaşadı bu kitap. Sonra müzik yaptım. Sesim fena değil, şarkı söyledim. Motora bindim motorla geziyorum. Bisiklete biniyorum vesaire. Herkes gibi yaşıyorum yani. Ama bana bir arkadaşım şiir yazdı. Haluk Işık. Sen 9 Eylül dersin iki kelime ben İzmir derim. Saygıyla ayağa kalkarım. Aynen öyle. Onu yazan şairdir. Bana bir şiir yazdı. İşte bu enerjiyi nerden buluyorsunuz diye sorarsanız. Yaşama sevinci, sanattan, kültürden de tabi büyük enerji alıyorum. Bende onu aldım besteledim. Bu bestenin notalarını belediye bandomuzun şefi Şenol kardeşim yaptı. Orkestra belediye orkestramız. Söyleyen de Tevfik Rodos” şeklinde ifadeler kullandı.

Önce teşekkür sonra eleştiri

2 gün önce gazetecilerle bir araya gelip, büyükşehire talip olduğunu ilan eden Başkan Akpınar, o toplantı da ise, Kocaoğlu’na övgü dolu sözlerle bahsederek, yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etmişti: “”Büyükşehir Belediye Başkanımız çok güzel bir davranış sergiledi. Genelde siyasetçiler mezarda biter. Nereye kadar gidiyorsa gider. Bırakma alışkanlığı pek yoktur. AK Parti’de 3 dönem kuralı vardır. Ama başka bir yerde değerlendirilir. Aziz Bey 3 dönem yaptı. İlke kararı olmamasına rağmen, ‘Ben siyaseti bırakıyorum’ dedi. Siyaset bir meslek değil yaşam biçimidir. Ben siyaseti bırakmam. Aziz Bey’e siyaset nezaketinden ve 15 yılda İzmir’e vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.”

Aziz Kocaoğlu ne demişti?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz hafta sonu canlı yayında partisi hakkında öz eleştiri yaparak; ”Bu partinin politika üretecek bir mutfağı yok. Mutfak olmadan aklın ve bilimin rehberliğinde bilenlere sormadan arama konferansları yapmadan, halka gitmeden çözüm üretemezsiniz. Aynı şeyleri söyleyerek, aynı şeyleri yaparak farklı bir sonuca ulaşmayı beklemek doğru değil.” ifadelerini kullanmıştı.

gazeteege.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum