Reklam

İŞÇİLERE BİBER GAZLI MÜDAHALE…

Büyükşehir’de sular durulmuyor….

İŞÇİLERE BİBER GAZLI MÜDAHALE…

Büyükşehir’de sular durulmuyor….

İŞÇİLERE BİBER GAZLI MÜDAHALE…
11 Ocak 2019 - 12:32

Gazetem İzmir- İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan, toplu sözleşme hakkı ve talepleri için basın açıklaması yapmak isteyen İZENERJİ çalışanlarına, polis tarafından biber gazıyla müdahale edildi.

Bugün sabah saatlerinde aralarında Genel İş Sendikası Başkan ve yöneticilerinin bulunduğu grup, İzmir Büyükşehir Belediye binası önüne yürümek istedi. Çok sayıda emniyet ekibi tarafından yolları kesilen grup ile polis arasında yaşanan kısa çaplı tartışma bir anda arbadeye döndü. Çevik Kuvvet polisleri tarafından işçilerin üzerine biber gazı sıkılırken müdahale ardından çok sayıda işçi gözaltına alındı. Sıkılan biber gazları nedeniyle belediye içerisinde çalışmakta olan görevli birçok personelde etkilendi.

ESHOT OTOBÜSLERİ VE ÇÖP ARABALARI YOLLARI KAPATTI

Öte yandan öğrenilen bilgiye göre Genel-İş Sendikası üyelerine işlerini durdurarak, tüm ekipmanları ile birlikte Konak Meydanında toplanma çağrısı yaptı. Ayrıca ESHOT'a bağlı otobüslerin ve belediyenin çöp arabalarının yolları kapattığı bilgisine ulaşıldı.

DİSK GENEL-İŞ ÜYELERİNDEN İŞ BIRAKMA KARARI

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın da bulunduğu gruba polis tarafından yapılan müdahale sonucunda çok sayıda gözaltı yaşandı. Bazı işçiler de yaşanan sert müdahale sonrasında yaralandı. Yaşanan arbede sonucunda İzmir'de DİSK Genel-İş üyeleri iş bırakma kararı aldı.

15 işçinin gözaltına alındığı öğrenildi. Yaşanan arbede sırasında dört işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Açıklamasına izin verilmeyen işçilerden bir grubun büyükşehir binasına gelip toplantı salonuna girdiği ve emniyet güçlerinin de bina etrafında güvenlik çemberi oluşturduğu kaydedildi.
İşçilerin bekleyişi sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir Milletvekili ve DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko’nun da olay yerine gitmek üzere harekete geçtiği belirtildi.
EYLEM YAPACAKLAR
Genel İş Sendikası, İzmir’de örgütlü olduğu belediyelerde gözaltı ve müdahaleleri protesto etmek için iş bırakma eylemi yapacak. Edinilen bilgiye göre ESHOT çalışanları da duruma tepkilerini göstermek için öğleden sonra sefer yapmayacak.

AYRINTILAR GELECEK…

YORUMLAR

  • 0 Yorum