Reklam

İYİ Parti adaylarını tanıttı; Dervişoğlu ve Çıray'dan flaş sözler

24 Haziran seçimlerine yönelik aday listelerini açıklayan partiler kervanına İYİ Parti de katıldı. İYİ Parti İzmir listesi İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle tanıtıldı.

İYİ Parti adaylarını tanıttı; Dervişoğlu ve Çıray'dan flaş sözler

24 Haziran seçimlerine yönelik aday listelerini açıklayan partiler kervanına İYİ Parti de katıldı. İYİ Parti İzmir listesi İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle tanıtıldı.

İYİ Parti adaylarını tanıttı; Dervişoğlu ve Çıray'dan flaş sözler
25 Mayıs 2018 - 13:54

İYİ Parti Genel Sekreteri ve 2’inci Bölge Birinci Sıra Milletvekili Adayı Dr. Aytun Çıray, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Birinci Bölge Birinci Sıra Adayı Müsavat Dervişoğlu’nun da katıldığı törende İzmir’de yüksek bir oy alacakları vaadinde bulundu.

KORAY ÜKÜNÇ: İZMİR’İN EN İYİ LİSTESİ HUZURUNUZDA

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, kürsüye gelen ilk isim oldu. Aday listelerinin İzmir’in en iyi listesi olduğunu kaydeden İl Başkanı Ükünç, “Sorumluluğumuz büyük. Gerçekten milletimiz için bir umut haline geldik. Türkiye’nin geleceğini inşa etme hedefiyle yola çıkan partimiz milletimizin umudu haline geldi. Bu umuda karşılık gelecek İzmir’in en iyi Milletvekili listesi huzurunuzda. Birinci sırasından 14’üncü sırasına kadar birbirinden değerli vekil adaylarımız var. İddialıyız. İl teşkilatı olarak vekil adaylarımızın yanında nefer gibi çalışacağız” dedi.

ALLAH HİÇBİRİMİZİ MAHCUP ETMESİN

“Hiçbir mazeret üretmeden gece gündüz çalışan tüm ilçe başkanlarıma ve teşkilat mensuplarına teşekkürü borç biliyorum” diyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, açıklamalarını, “Partimize aday adaylığı başvurusunda bulunup listelerde yer bulamamasına rağmen istisnasız partimin emrindeyim, Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz diyen tüm arkadaşlarımıza teker teker teşekkür ediyorum. Allah hiçbirimizi mahcup etmesin” şeklinde sonlandırdı.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: BENİM RAKİBİM BİNALİ YILDIRIM, GENEL SEKRETERİN RAKİBİ KILIÇDAROĞLU

Ükünç’ün ardından kürsüye gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1’inci Bölge Birinci Milletvekili Adayı Müsavat Dervişoğlu, “Sayın genel sekreterimizin rakibi Kılıçdaroğlu. Benim de rakibim AK Parti’nin Başbakanı Binali Yıldırım’dır. Sizlerden aldığımız güç bize yeter. Ama sayın Meral Akşener’in ismi bu ikisine de yeter Allah’ın izniyle” dedi.

İZMİR’İN TEK BİR ADAYI VAR O DA MERAL AKŞENER

Dervişoğlu, tüm aday ve aday adaylarının yüksek niteliğe sahip olduğunu kaydederek, “İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı siyaset, şahsı beklentilerin de karşılanmasının murat edildiği bir iştigal alanıdır. Uzun bir maratondan geliyoruz. Akıttıkları terin şahidiyim. Ailelerinden esirgediği zamansızlıktan ötürü sevgisizliği milletle paylaştıklarının şahidiyim. Zor bir süreçten geliyorlar. Onlar da benim kadar birinci sıra adayı olmayı hak ediyorlar. Doğrudur bir beklenti alanıdır aynı zamanda da nasip alanıdır. İki seçim çevresinde 14 adayımız var. Ama İzmir’in bir tek adayı var o da Meral Akşener’dir” diye konuştu.

BİZ EN ÇOK OYU AK PARTİ’DEN ALACAĞIZ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Müsavat Dervişoğlu, en fazla oyu CHP ve MHP’den değil AK Parti’den alacaklarını söyledi:

“14 adayın her birinin alayına da talibiz. Oyu nereden alacakmışız. Bir rivayete göre CHP bir rivayete göre MHP’den alıyormuşuz. Biz en çok oyu AK Parti’den alacağız. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bize gelecek oyları ölçümleyemiyoruz. Yoğun bir baskı var çünkü. Zannediyorlar ki bu millet korkuyor. Bu millet korkmuyor. Bu millet hesap soracağı anı bekliyor. Stratejik geri çekilmeleri her zaman yapar Türk Milleti. Bu millet korkmuyor ve sandık başına gitmeyi bekliyor.”

ONU HAVA ALMAYA GÖNDERECEĞİZ

Cumhurbaşkanının seçim beyannamesini de eleştiren Müsavat Dervişoğlu,

“Cumhurbaşkanı demokrasi vaat ediyormuş. Söyleyecek çok işimiz var. Kampanyamız uzun. Asıl önemli olan bu takvime teşkilatlarımızla birliket enerjimizi yaymayı becerebilmektir. Adam diyor ki demokrasi vaat ediyorum. Onu çok iyi tanıdığım için bu vaadini hiç ciddiye almıyorum. Bir müjdesi var Atatürk Havalimanının Millet Bahçesi yapacağız. Ben söylerken gülesim geliyor. Sizin bahçeniz var da bizim daha büyük bahçemiz var. Zihnin arka planındaki komplekse dikkatinizi çekmek istiyorum. Atatürk Havalimanını kaldırsın bahçeye dönüştürsün. Onu hava almaya göndereceğiz İYİ Partililer olarak” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’Yİ İZMİR’DEN UĞURLAYACAĞIZ

Seçim sürecinde verecekleri rahatsızlıktan ötürü İzmirlilerden özür dileyen Müsavat Dervişoğlu, İzmir’in siyasi iklimine yakışır bir seçim ortamı olması dileğinde bulunan Dervişoğlu, AK Parti’yi İzmir’den uğurlayacaklarını söyledi:

“Seçimler yoruyor insanları. Yollara düşeceğiz. Kampanya döneminin İzmir’e yakışır şekilde İzmirce bir siyaset üslubunca yaşanmasını Cenabı Allah’tan diliyorum. İzmir’in siyasi ve sosyal kültürü diğer yerlerle mukayese edilemeyecek farklılıklar içerir. Siyaset burada imbat rüzgarları gibidir. Sert başlar serinletici ve ferahlatıcı olur bir yönüyle. Kentin sosyal iklimine uygun bir siyasi iklimi de siyasi hayatın merkezine taşıyabilme özelliğiyle kendini hissettirir. Gürültü ve çevre kirliliği olacak bu dönemde. Müsebbibi biz değiliz ama İzmirliler bize de lütfen hak versinler. Çünkü kıt imkanlarla vahşi bir rekabet alanında ceberrut bir iktidarla mücadele etmenin gayreti içinde olacağız. İzmir’e ve çevreye vereceğimiz rahatsızlıktan özür dileriz. Ama AK Parti’ye vereceğimiz rahatsızlıktan kimseden özür dilemiyoruz. Onları İzmir’den uğurlayacağız Allah’ın izniyle.”

PARTİMİZ BU CEBERRUT İKTİDARIN VE YANCILARININ TUZAKLARINI AŞMAYA ÇALIŞTI

Partilerinin kuruluş aşamasından bugüne yaşadığı zorlukları tek tek anlatan Müsavat Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Başkalarına tanınan haklar İYİ Parti’den esirgenince tedbirli davranmaya ve önümüze çıkarılan engelleri ortadan kaldırmaya yönelik stratejiler geliştirdik. Hiçbir şeyi bu kadar çabuk beklemiyorduk. Demokrasi hukuk ve adalet çiğnenerek başka partilere tanınan hakların verilmeyeceğini beklemiyorduk. Hala hak hukuk adalet ve demokrasinin varlığına inanmak istiyorduk. Teşkilatlarımızı bitirdik kongre istediler. İlçe kongrelerini yaptık il kongremizi yaptık. Yapılmış kongremiz vardı yeni bir kongre istediler. Bütün bunlara rağmen önümüze farklı tuzaklar kurdular. Partimiz kurulduğu günden itibaren bu ceberrut iktidarının ve yancılarının tuzak ve engellerini aşmaya çalışıyor. O nedenle bazı işleri acele yapmaya çalıştık.”

FİZİKİ ŞARTLARIN MECBURİYETİNDEN DOLAYI 14’ER KİŞİ YAZMAK ZORUNDA KALDIK

Müsavat Dervişoğlu, partilerine olan yoğun ilgi ve başvurudan dolayı teşekkür ederek, “Başka bir siyasi partide on yıl il başkanlığı yaptım. Teşkilat yöneticisiydim iktidar döneminde de. Böyle bir siyasi atmosfer görmedim o partide. İYİ Partide herkes iyiye hasret kalmış. Genel merkezimizin kapısı İyi İzmirlilerin adaylık müracaatlarıyla doldu. İYİ Parti Genel merkezini sevindiren ama zorlayan bir durumdu. Her iki seçim bölgesinde 14 isim yazılacak. Yüzün üzerinde aday müracaatta bulundu. Genel merkezimiz emek ve ter sahipleri iyiler arasında tercih yapmak zorunda kaldı. Oysa yüzlerce adayın yüzlercesi de iyiydi, güçlüydü, İzmir’e hizmet yeterliliğine sahip insanlardı. Ama fiziki şartların mecburiyetinden ötürü 14’er kişi yazılmak zorunda kalındı.” Diye konuştu.

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİ TEMSİL EDEN ADAYLARIMIZ VAR

“Türkiye’de her yıl seçim yaşanıyor neredeyse. Komşumuz Yunanistan’da böyleydi bir ara. Millet seçimden yoruldu. Seçimlerin zamanı birbirine karıştı. Sayın Cumhurbaşkanı uçakta açıklama yapıyor erken seçim uygun değildi ama teklif MHP’den gelince yapamayız diyemedik. Eski partimle ilgili laf söylemiyorum onlar benim kardeşlerim. Benim derdim onlarla değil. Onları benim tarafımdan bile savunacak hale getiren yönetim anlayışlarıyla” diye konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Müsavat Dervişoğlu, toplumun tüm kesimlerini temsil eden bir aday listesi olduğunu dile getirdi:

“Toplumun tüm kesimlerini temsil eden adaylarımız var. Ülkücü merkez sağ sosyal demokrat alevi sünni kürt ve türk var listelerimizde. Bu kadar farklı görüşten insanı nasıl bir araya getiriyorsunuz diyorlar. Bu milletin azami mutabıkları üzerinden hareket ediyoruz. Sağcı solcu diye çatıştırılan kadın erkek diye farklılaştırılan zengin fakir diye ayrıştırılan laik anti laik diye ayrılan bir siyasi vasattan beslenmiyoruz. Bizim derdimiz kucaklaştırmaktır kutuplaştırmak değil. onun için bir arada olmaktan gurur duyuyoruz. Kim nereden geldi nasıl yaptı ne tür bir yol haritasını takiben buralara kadar geldi diye düşünmeyin. Her şey ince ayrıntısına kadar doğru bir şekilde düşünülerek gerçekleştirilmiştir.”

AYTUN ÇIRAY: DAĞDAKİ ÇOBANIN AYAĞINA KADAR GİDECEĞİZ

İYİ Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Müsavat Dervişoğlu’nun ardından konuşan İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Adayı Dr. Aytun Çıray, basın özgürlüğü olmadığını ve kendilerini anlatacakları mecraların az olduğunu ancak dağdaki çobanın dahi ayağına giderek kendilerini anlatacaklarını ve başarılı olacaklarını söyledi:

“Sokaklara ineceğiz dağa kuşa kendimizi anlatacağız. Basın özgürlüğü yok. Kendimizi anlatacağız. Dağdaki çobanın ayağına kadar gideceğiz. Bizi gazete ve televizyonlara çıkarmıyorlar diye üzülmeyeceğiz.”

ÇIRAY: NAKLİYECİLER BİZİ ARAYIP, ‘SARAYDAKİ ATATÜRK’ÜN EŞYALARINI GERİ GÖTÜRMEYİ BİZE BAHŞEDİN’ DİYOR

Genel Sekreter ve İzmir 2’inci Bölge Birinci Sıra Milletvekili Adayı Çıray, kamyoncu ve nakliyecilerin kendilerini ve genel başkanları Meral Akşener’i aradığını anlatarak, “Kamyoncular ve nakliyeciler beni ve genel başkanı arayıp Saraydaki Atatürk7ün eşyalarının geri götürmeyi bize bahşedin diyorlar” dedi.

ÇIRAY: BİZZAT METAL YORGUNU OLAN SAYIN ERDOĞAN’DIR

AK Parti’nin metal yorgunluğunun başındaki ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu kaydeden İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray,

“16 yılın hesabını ibra eder mi etmez mi onu bu sandıkta göreceğiz. İçtiğiniz çayın kahvenin parası akşam içtiğinizin parası aynı değil. her gün devalüasyon yapılıyor. Bu iktidar uzun zamandır har vurup harman savurduğu için işsizlik 11 genel olarak, gençlerde ise 20’lerin üzerinde. Bunlar sık sık başarıdan söz ediyorlar. İstikrarsızlığın kaynağı bu iktidardır. Bütün siyasi partiler İYİ Parti’ye göre eski. Bu yeniliği AK Parti fark ettiği için birtakım belediye başkanlarını başarısız diye istifa ettirip yenileniyoruz imajı vermeye çalıştılar. Bu imajın adına da metal yorgunluğunu temizliyoruz diyorlar. Temizleyemezler. Çünkü bizzat metal yorgunu olan kendisidir sayın Erdoğan” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum