Reklam

İYİ Parti’nin büyükşehir adayları belli oluyor iddiası

İYİ Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ümit Özdağ'ın ismi ön plana çıkarken İzmir'de Şengül Hablemitoğlu ve Taylan Yıldız isimleri gündemde...

İYİ Parti’nin büyükşehir adayları belli oluyor iddiası

İYİ Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ümit Özdağ'ın ismi ön plana çıkarken İzmir'de Şengül Hablemitoğlu ve Taylan Yıldız isimleri gündemde...

İYİ Parti’nin büyükşehir adayları belli oluyor iddiası
08 Kasım 2018 - 14:28

İYİ Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ümit Özdağ'ın ismi ön plana çıkarken İzmir'de Şengül Hablemitoğlu ve Taylan Yıldız isimleri gündemde... İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddia edilen ancak kendisine henüz görev tebliğ edilmeyen Şengül Hablemitoğlu da İzmir İl Başkanlığı da gelişmeleri sürpriz olarak karşıladı. Öte yandan İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu da söz konusu listeyle ilgili "bizim böyle bir kararımız ve açıklamamız yoktur" ifadelerini kullandı.

Hürriyet'in İYİ Parti Genel Merkez kulislerinden derlediği bilgiye göre, CHP ile işbirliği aranılan illerin başındaki İstanbul için Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ve Bakırköy eski belediye başkanı Naci Ekşi'nin isimleri öne çıktı. İzmir'e Şengül Hablemitoğlu veya Taylan Yıldız, Adana'ya Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Balıkesir'e Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un isimleri ön planda tutuluyor. Muğla için de Behçet Saatçi'nin adı öne çıkıyor.

İYİ PARTİLİ MÜSAVAT DERVİŞOĞLU’NDAN FLAŞ PAYLAŞIM

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bazı yayın organlarında İYİ Partinin İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana’da Büyükşehir adaylarını açıkladığına dair haberler yayınlanmaktadır.
Bahse konu arkadaşlarımız her her göreve layıktır lakin bizim böyle bir kararımız ve açıklamamız yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABLEMİTOĞLU SÜRPRİZ OLARAK KARŞILADI

İzmir adayı olacağı iddia edilen ve gelişmelerin kendisi için de sürpriz olduğunu belirten Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu Egepostası'na yaptığı açıklamada, “Benim için de sürpriz oldu. Partim ne görev verirse yapmaya hazırım. Sayın genel başkanımızın teveccühü” dedi.

Prof. Dr. Şengül Habletmioğlu 18 Aralık 2002 tarihinde alçak bir suikaste kurban giden araştırmacı yazar Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun eşi. Şengül Hablemitoğlu, 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti İzmir 2. bölge 3. sıradan milletvekili adayı olmuştu.

KIRKPINAR: GÖREV TEBLİĞ EDİLDİĞİNDE KABUL EDECEKTİR MUHTEMELEN

Öte yandan Hablemitoğlu ismi Hablemitoğlu’nun kendisinin yanı sıra İzmir İl Başkanlığı için de sürpriz oldu.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Sabah erken geldim. Altyazı geçtiği söylendi. Haberimiz yoktu. Kesinleşmiş bir şey mi bilmiyorum. Genel merkezle de bir temas kurmadım henüz. Partimizin milletvekili adayıydı kendisi. GİK üyemiz aynı zamanda. Olursa mutlu oluruz. Sayın Hablemitoğlu için de sürprizmiş. Görev kendisine teklif ve tebliğ edildiğinde kabul edecektir muhtemelen. O zaman hep beraber çalışacağız” değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum