Reklam

İzmir'in 40 yıldır hizmet veren hastanesi taşınıyor mu?

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube, Konak Eğitim Diş Hastanesi’nin eski şifa Hastanesi binasına taşınacağını iddia ederek, bu karara karşı olduğunu açıkladı.

İzmir'in 40 yıldır hizmet veren hastanesi taşınıyor mu?

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube, Konak Eğitim Diş Hastanesi’nin eski şifa Hastanesi binasına taşınacağını iddia ederek, bu karara karşı olduğunu açıkladı.

İzmir'in 40 yıldır hizmet veren hastanesi taşınıyor mu?
17 Ocak 2018 - 13:14

Hastane'nin bulunduğu bölge açısından sıkıntı yaratacağını dile getiren Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, hastanenin neden taşınmaması gerektiğini yaptığı basın açıklamasında şu şekilde ifade etti: "Geçtiğimiz aylarda da, İl Sağlık Müdürlüğünün eski Şifa Hastanesi'ne taşınacak olmasından dolayı bir takım tadilatlar yapılarak harcamalar yapılmıştır. Bu günlerde ise yeniden eski Şifa Hastanesi'nin diş hastanesi olması için hiçbir plan proje üretilmeden, onaylanmadan tadilat işlemlerine başlanmıştır. Pek çok İzmirlinin bildiği gibi, derme çatma binaların birleştirilmesiyle yapılan eski Şifa Hastanesi'nin depreme dayanıklılığı nedir? Statik ölçümleri yapılmış mıdır? Normal bir özel hastane olarak hizmet veren 42 tane özel odası olan hastanenin önce İl Sağlık Müdürlüğü için bürolara, sonra diş hastanesine çevrilmesi, diş hastanesinin taşınması, taşınma esnasında yaşanacak olumsuzluklardan doğacak maliyet, diş hastanesinin il sağlık müdürlüğüne dönüştürülmesinin her biri milyonlarca liralık maliyet oluşturacaktır. Bu işlemler için İlk etapta yaklaşık 4-4.5 milyon TL’lik maliyet hesaplanmaktadır."

ÖNERİ SUNDULAR

Konu ile ilgili Türk Sağlık Sen olarak önerileri olduğunu belirten Doğruyol, "Öncelikle İzmir İlimizin Sağlık hizmetlerini yöneten İl Sağlık Müdürlüğümüze yaraşır kendine ait yeni bir binanın yapılması. Bu süre içerisinde; Konak semtimizde bulunan eski doğum hastanesinin idari bina olarak kullanılmaya devam edilmesi, yeterli olmaması durumunda Basmane semtinde bulunan eski bağ kur binasının tadilat yapılarak idari bina olarak kullanılması. Kamu yararı açısından 42 adet özel odası olan eski Şifa Hastanesi'nin bir dal hastanesi olarak, örneğin bir doğum hastanesi olarak kullanılması hizmet açısından çok daha yararlı olacaktır" dedi.

"HEM HASTA HEM ÇALIŞANA ZOR"

"Yaklaşık 35 yıldır İzmirlilere hizmet veren Konak Eğitim Diş Hastanesi’nin Basmane de bulunan eski Şifa Hastanesi’ne taşınması durumunda; Bu taşınma işlemlerinde harcanacak milyonlarca TL’lik kamu zararı oluşturak" ifadelerine yer veren Doğruyol, Ege Bölgesi'ne hizmet veren Eğitim Diş Hastanesi'nin hastaların alışmışlığından ortaya çıkan hasta konforunu ortadan kaldıracağını ve çalışan verimliliğinin düşereceğini savundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum