Reklam

Karabağlar kokuyor Büyükşehir bakıyor

Karabağlar'daki dereden gelen kötü koku vatandaşı zor durumda bıraktı. Çocuklarını bölgedeki parka götüremeyen, pencerelerini bile açamayan vatandaşlar, CHP'li Büyükşehir'i göreve davet etti

Karabağlar kokuyor Büyükşehir bakıyor

Karabağlar'daki dereden gelen kötü koku vatandaşı zor durumda bıraktı. Çocuklarını bölgedeki parka götüremeyen, pencerelerini bile açamayan vatandaşlar, CHP'li Büyükşehir'i göreve davet etti

Karabağlar kokuyor Büyükşehir bakıyor
16 Mayıs 2018 - 11:49

Karabağlar'daki dereden gelen kötü koku vatandaşı zor durumda bıraktı. Çocuklarını bölgedeki parka götüremeyen, pencerelerini bile açamayan vatandaşlar, CHP'li Büyükşehir'i göreve davet etti.

İzmirlilerin koku çilesi bitmiyor. Sıcakların artmasıyla birlikte Meles Çayı'ndan gelen kötü kokuya bir örnek de Karabağlar'da ortaya çıktı. Karabağlar ilçesi Sevgi Mahallesi 4609 sokaktan geçen dereden yükselen ağır kokular mahalle sakinlerine büyük rahatsızlık veriyor. Vatandaşlar koku nedeniyle derenin yanındaki Şehit Er Ferdi Tosun Parkı'na çocuklarını bile getiremiyor. Vatandaşlar, derenin yanından geçerken burunlarını kapatmak zorunda kalırken, köprü üzerindeki korkulukların bir bölümünün kırık olması çocuklar için düşme tehlikesi yaratıyor. Kokunun dere yakındaki yeni bir sitenin kanalizasyon hattının yanlışlıkla buraya bağlanması nedeniyle meydana geldiği iddia edilirken, artan sıcaklıklarla birlikte ağır koku da artıyor.

SİNEKLER DE ÇOĞALDI

48 senedir Sevgi Mahallesi'nde oturduğunu söyleyen 73 yaşındaki 5 çocuk annesi ev hanımı Hediye Yılmaz, "Bu dere de bu mahalleye geldiğimden beri burada var. Daha önce dere kuruydu. Su bile akmazdı. Son bir aydır pis sular akmaya başladı. Bir aydır da burnumuzu tıkamadan yanından geçemiyoruz. Sivri sinekler çoğaldı. Yetkililerden yardım istiyoruz" dedi. Derenin etrafa hem koku hem de mikrop saçtığını söyleyen mahalle sakinlerinden 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Emel Sümenli, "Karabağlar Belediyesi ve İZSU'yu defalarca aradık. Gelip ilgileneceklerini söylediler. Ancak ne gelen var ne giden. Kokudan bıktık. Yeter artık. Sıcak yaz aylarını bu ağır kokuyla geçirmek istemiyoruz" şeklinde konuştu. 75 yaşındaki emekli 5 çocuk babası Dursun Yılmaz, "Kokudan bıktık. Ne kapımızı ne de penceremizi açabiliyoruz. Sıcak havalarda bile kapı pencere kapalı oturuyoruz. Bitsin artık bu işkence" dedi. Sevgi Mahallesi'nde yaşayan 64 yaşındaki emekli 5 çocuk babası Sebahattin Oktar, "Bu dere bizim, çocuklarımızın ve torunlarımızın sağlığını tehdit ediyor. İzmir gibi bir şehre yakışmıyor. Yetkililer bu duruma seyirci kalmasınlar" diye konuştu. 61 yaşındaki 3 çocuk babası Ziyattin Demir, "Sadece bizim mahallemiz bu kokuyu çekmiyor. Bu dere çok uzun bir yatağa sahip. Karabağlar sanayi sitesine kadar uzanıyor. Oradan da körfeze dökülüyor. Karabağlar'da geçtiği tüm mahallere mikrop ve koku saçıyor. Çocuklarımız hastalık kapacak diye korkuyoruz. Ramazan ayına bu kokuyla girmek istemiyoruz" dedi.

'KORKU YAŞIYORUZ'

33 yaşındaki 2 çocuk annesi Birgül Dozkan, "Dere çocuklarımız için büyük tehlike yaratıyor. Yanından bile geçemiyoruz. Koku ve pisliğinin yanı sıra korkuluklar kırık olduğu için çocuklarımızın düşmesinden korkuyoruz. Büyükşehir Belediyesi buraya bir an önce önlem alsın" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum