Reklam

KARŞIYAKA'DA 'SAHİL İSYANI'

Sıcak yaz günlerinde vatandaşların çıkıp hava aldıkları sahil bandında başlatılan kazı çalışmaları vatandaşın tepki göstermesine sebep oldu.

KARŞIYAKA'DA 'SAHİL İSYANI'

Sıcak yaz günlerinde vatandaşların çıkıp hava aldıkları sahil bandında başlatılan kazı çalışmaları vatandaşın tepki göstermesine sebep oldu.

KARŞIYAKA'DA 'SAHİL İSYANI'
19 Temmuz 2018 - 09:50

Karşıyaka sahil bandında başlatılan çevre düzenleme çalışmaları vatandaşın tepki göstermesine sebep oldu. Yaz günlerinde gün içinde sıcaktan boğulan vatandaşlar akşam saatlerinde sahile çıkıp hava alabiliyorken başlatılan çalışma yüzünden sahil bandı kapatıldı. Sosyal medya platformlarında konuya tepki gösteren vatandaşlar çalışmanın sıcak yaz günlerinde yapılıyor olmasına tepki gösterdi.

VATANDAŞ TEPKİLİ: “BU AYDA MI YAPILIR”

Gazetemizin WhatsApp ihbar hattına gelen şikâyetler üzerine sahil yolunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen gazetemiz muhabiri vatandaşların nabzını ölçtü. Vatandaş çalışmanın yapılmasından değil çalışmanın yapılma zamanından dolayı şikâyetçi.

SERKAN URGUN: Bu sıcak yaz günlerinde akşam olduğu zaman sahile çıkıp hava alabiliyorduk. Şimdi Karşıyaka Anıtı’ndan Tersane’ye kadar olan bölge komple kazıldı. Toz toprak içinde kaldık. Bu nasıl yönetim anlayışıdır, bu havada insanların sahile çıkmasını nasıl engelliyorlar. Ben Tersane tarafında oturuyorum, sahile çıkmak istesem evimden sahile oturmaya gideceğim yere kadar en az 2,5 kilometre yürümek zorunda kalacağım ya da Tramvay ücreti vermek zorunda bırakılacağım. Bu nasıl bir zihniyettir anlamış değilim, bu çalışmayı yazın en sıcak günlerinde başlatan zihniyeti kınıyorum.

MESUT KAÇMAZ: Ben 45 senedir Karşıyaka’da oturuyorum ve böyle duyarsız belediye hizmeti görmedim. Vatandaşın talebini dinlemeden Tramvay yaptı, Karşıyaka trafiğini alt üst etti, yetmedi taksi dolmuşlarımızı kaldırdı, bununla yetinmedi otobüs hatlarını iptal etti, eskiden yarım saatte ulaştığımız yere şimdi 1 saatten aşağı gidemez olduk. Bunlarla da yetinmeyen bu yönetim bu sıcakta hava almaya çıktığımız sahili kazıyor. Biz koyun gibi yıllardır CHP’ye oy veriyoruz diye bizlere müstahak. Lakin 2019 yılı çok şeye gebe. Bu anlayıştan kurtulma vakti.

DİLAN EKBER: Ben 2 dönemdir Aziz Kocaoğlu’na oy veren biri olarak ne kadar pişman olduğumu size anlatamam. Bakın işte görüyorsunuz, sahilimizi bu mevsimde ne hale getirdiler. Aslında çalışma yapılmasına karşı değiliz ama bunların kaldırım belediyeciliğinden bıktık. Ya Karşıyaka Belediyesi Anıt’ta yenileme çalışması yaptı, madem sahilde bir düzenleme yapılacak aynı süreçte başlatılıp bitirilebilirdi. Ben lise mezunu biri olarak bunu akıl edebiliyorken bu işbilmez yöneticiler neden akıl edemiyor?

FURKAN DOĞAN: CHP belediyesinin elinden bu geliyor. Bakın Bostanlı Vapur İskelesi’nin oradaki kaldırımlar yepyeniydi, geçen gün geçtim baktım kaldırımlar kazılmış, yeniliyorlarmış. Caddeler, sokaklar çukur içinde, kazıyorlar kapatmıyorlar ama gün aşırı kaldırım yapmaya çalışıyorlar. Vizyon yok, sorun orada. Eğer bunların vizyonu olsaydı yaz sıcağında sahili kapatarak kazı, çevre düzenlemesi mi yapardı? İlkbaharda başlatırdı, yaz ayına kadar tamamlardı, bizde helal olsun derdik.

ERKEK’TEN KOCAOĞLU’NA: “İŞ BİLMEZLİĞİNİZ YÜZÜNDEN…”

Sıcak yaz aylarında Karşıyaka Sahili’nde başlatılan çalışma hakkında açıklama yapan Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenerek “iş bilmezliğiniz yüzünden vatandaş mağdur oluyor” dedi. Erkek sözlerine şöyle devam etti: “Ben büyükşehir belediyesinin olumsuz işlerini gazetemde haber yapmaktan bıktım. Diyorum ki güzel bir işin altına imza atsın da bizde alkışlayalım. Ama maalesef kendisi genel siyasete müdahil olmaktan yerel yönetimdeki görevlerini unutmuş durumda. Allah aşkına aklı başında olan hangi yönetici İzmir gibi bir ilde Temmuz sıcağında sahil boyunu kapatıp çevre düzenlemesi yapmaya kalkar. Ne yapacak şimdi bu vatandaşlar, akşam saatlerinde sahile çıkıp bir hava alamayacaklar mı? Sizin iş bilmezliğinizin yüzünden vatandaş mağdur oluyor. Sayenizde, Tersane tarafında oturan biri sahile çıkıp nefes alamayacak ya da ulaşım ücreti ödeyerek çalışma yapılmayan yere giderek oturma imkânı bulacak. Bu sizin işinize geliyor, ulaşıma zam da yaptınız, vatandaş versin parasını, binsin, istediği yere gitsin diyorsunuz. Sizin umurunuzda olmaz, makam aracı altınızda, istediğiniz zaman yazlığınıza gider, istediğiniz zaman çiftliklerde keyif çatarsınız ama imkanları doğrultusunda yaz akşamları sadece sahilde keyif yapabilen orta direği düşünmezsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum