Reklam

Kılıçdaroğlu'ndan Asgari Ücret Zammına Yorum: "Belediyelerimizde..."

CHP'nin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yılı asgari ücreti ile ilgili olarak "Sesimi kesmem. Tüm CHP'li belediyelerde 2 bin 200 lira asgari ücreti vereceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Asgari Ücret Zammına Yorum: "Belediyelerimizde..."

CHP'nin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yılı asgari ücreti ile ilgili olarak "Sesimi kesmem. Tüm CHP'li belediyelerde 2 bin 200 lira asgari ücreti vereceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Asgari Ücret Zammına Yorum: "Belediyelerimizde..."
25 Aralık 2018 - 16:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında asgari ücretin 2 bin 20 liraya yükselmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"NE SARAYDAN MEDET UMARIZ NE ÇEVRESİNDEN"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bizleri televizyon başında dinleyen vatandaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum. 2018'in son grup toplantısı, yeni yılın barış getirmesini diliyorum. İşsizlik dolayısıyla insanların kendisini yakmadığı bir yıl diliyorum. Biz alın teriyle kazananların yanındayız. Ne saraydan medet umarız ne çevresinden."

"Sabahleyin İsmet İnönü'yü 45. Ölüm yıl dönümünde andık. Kendisine şükran borçluyuz. Demokrasiyi gerçek anlamda ülkemize getirdi. Mustafa Kemal'a saldırmak isteyenler İnönü üzerinden yola çıkıyorlar. Ölenin arkasından rahmet okunur. Bu kadar hizmetler yapmış bir kişinin arkasından halen kin ve öfke kusuyorlarsa oturup düşünmemiz lazım. Sanatın yedi dalında sanatçılar boy gösterirler. Onlar gücün önünce eğilmez. Eğilene sanatçı denmez. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen iki değerli sanatçımız bunların hem tiyatro hem de sinemada kalıcı eserleri var. "

"Demokrasi demek eleştiriye tahammül rejimi demektir. Efendim beni kimse eleştiremez. İyi de sen kimsin. Kim sana Cumhurbaşkanı diyor. Zorla sana Cumhurbaşkanı diyorlar. O koltuğa meşru şekilde mi geldin? Bir sanatçıyla nasıl konuşulacağının haddini bileceksin. Ki bu toplantıda beni çok eleştiriyorlar ben ağzımı açıp bir şey dedin mi hayır."

"SENİN GİBİ ZORBANIN SEÇİLMESİ İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE EVET DEDİK"

"Kalkmış ders verecekmiş bize. Sanatçı müsveddesidemiş. Müsveddenin ne olacağını öğrenmek için aynaya bak. Kim müsvedde. Sen ülkeyi yönetmeye razıysan her türlü eleştiriye göğüs gereceksin. Şimdi Türk Tabipler Birliği'nin duruşması var. Bunlar savaş istemiyoruz demişler. Sen misin bunu diyen? Dava açmışlar. Ne var bunda. Savaşı ölümü kim savunur. Sivil toplum örgütlerinin ensesinde boza pişirmek asla doğru değil."

"Senin gibi zorbanın seçilmesi için anayasaya değişikliğine evet dedik. Sen bunu bilmiyorsun biz bizim gibi düşünmeyenlerin de konuşmasını isteriz. Bizim demokrasianlayışımız 81 milyon içindir. Darbeciler için değil."

"HİÇBİR İŞÇİNİN KILINA DOKUNMAYACAĞIZ"

"AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortak oyları ile 2019 bütçesi kabul edildi. Bu bütçe vatandaşa bir şey getirmiyor. 2 bin 20 lira açıklamışlar neden 2 bin 200 lira değil? 2 bin 200 lirayı CHP'nin bütün belediyelerinde uygulayacağız. Ocakla Mart arasındaki farkı onlara ödeyeceğiz. Hiçbir işçinin kılına dokunmayacağız. Yarın kazandığımızda bir işçinin işine son verirse o işçi beni bulsun. Beraber gideceğiz ve o işçi işine geri dönecek."

"ÇİFTÇİNİN GIRTLAĞINI TUTMUŞ PARA VERMİYOR"

"Bu Saray'ın ne dini var ne vicdanı var ne de ahlakı var. Bu bütçe emekliye bir şey getiriyor mu. Çiftçiye beş kuruş bile getirmiyor. 154 milyar lira çiftçinin Ak Parti belediyelerinden alacağı var. Ben bunu eleştirdiğim zaman Saray'da oturan beyefendi çiftçiye traktör yetiştiremiyoruz diyor. Traktör üretimi Türkiye'de yüzde 32 azaldı. Yalanı ben kanıtlamıyorum bu işi yapanlar diyor. Ben ne yetiştiremediğimizi çok iyi biliyorum, sana ejder meyvesi şetiştiremiyoruz. Malatya'da kendini yakan bir çiftçi vardı. Saray'ın bir memuru vardı diyor ki çiftçi çok çok çalışır az az kazanır. Peki bizim çiftci neden az az kazanıyor. Bu Saray'ın kanunu. Çiftçinin gırtlağını tutmuş para vermiyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum