Reklam

"KILIÇDAROĞLU'NU BİLE DİNLEMİYORLAR!"

İzmir Bayraklı Belediyesi tarafından mahkeme kararı ile kapatılan Özkanlar Pazaryerinin esnafı sözcüsü Faysal Acar, CHP’li yetkili ve belediye başkanlarının kişisel sorunlar yüzünden birbirine bile söz geçiremediğini iddia etti.

"KILIÇDAROĞLU'NU BİLE DİNLEMİYORLAR!"

İzmir Bayraklı Belediyesi tarafından mahkeme kararı ile kapatılan Özkanlar Pazaryerinin esnafı sözcüsü Faysal Acar, CHP’li yetkili ve belediye başkanlarının kişisel sorunlar yüzünden birbirine bile söz geçiremediğini iddia etti.

"KILIÇDAROĞLU'NU BİLE DİNLEMİYORLAR!"
26 Haziran 2018 - 09:53

İzmir Bayraklı Belediyesi tarafından mahkeme kararı ile kapatılan Özkanlar Pazaryerinin esnafı sorunlarının çözümü için Vali Erol Ayyıldız’dan destek bekliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP’nin tüm İzmir Milletvekilleri, ilçe başkanları, İl Başkanı gibi birçok görüşmelerine rağmen yaklaşık 6 aydır kendilerine yer gösterilmediğini ifade eden pazarcıların sözcüsü Faysal Acar, kendilerinin sadece oyalandığını söyledi.

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’e açıklamalarda bulunan Acar, geçtiğimiz günlerde pazarcı esnafının CHP İzmir İl Başkanlığı binası önünde araç yakmak istediğini ve bunu kendisinin engellediğini de vurgulayarak, İl Başkanı Deniz Yücel’in kendisine, “Bu konu beni aşar, ben il başkanıyım ama beni dinlemiyorlar” şeklinde cevap verdiğini iddia etti.

“BİRLİK BAŞKANIMIZ AZİZ BEY’E FARKLI ŞEYLER ANLATIYOR”

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun bile kendilerine karşı çıktığını ve bu nedenle Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen’in yanlarında olmasına rağmen elinden bir şey gelmediğini de ifade eden Acar, “Aziz Kocaoğlu bugün istese 1 dakikada bu problemi çözebilecek güçte. Sadece Aziz Bey havaalanında bana karşı bir tutum içerisine girdi ve bana ‘kim seni eğitip üstümüze salıyor’ dedi. Belki kendisine yanlış bir bilgi aktarıldı. Çünkü burada Zekeriya Mutlu Bey, Aziz Bey’e farklı şeyler anlatıyor. Her gün görüşüyor fakat bakıldığında biz 6 aydır sokaklardayız ve bizim seçtiğimiz, bize önder olması gereken hiçbir temsilcimiz ne yanımızda ne de bizi düşünüyor. Oda Başkanımız Hamdin Bey beni destekliyor bu konuda ama oda çaresiz” ifadelerine yer verdi.

“TEK ÜMİDİMİZ VALİ EROL AYYILDIZ”

CHP kanadında kimle görüştüyse hep olumsuz cevap aldığını da sözlerine ekleyen Acar, “CHP’nin İzmir’deki tüm milletvekilleri, il başkanı, ilçe başkanı ile görüştüm ve hepsi bana, ‘bizim sözümüz birbirimize geçmiyor, biz kavga içindeyiz’ dediler. Benim tek umudum Sayın Valimiz ve hükümet kanadıdır. Durum kısacası bu” şeklinde konuştu.

Salih ERKEK: Faysal Bey hemen hemen her gün bir eylem, her gün bir protesto ile karşılaşıyoruz. Sizin sorununuz nasıl başladı ve şuan hangi aşamada? Bu esnaf neden bu kadar çığırından çıkmış durumda?

Faysal ACAR: Bizim bu sorunumuz yaklaşık 6 ay önce başladı. Burada hükümetin çıkarttığı bir yasa sebep gösteriliyor. Aslında bu yasa tüm Türkiye’deki il ve ilçeleri kapsıyordu ve 5 yıllık bir süre vardı. Bayraklı Belediyesi burada çıkıp kendi bölgesinde herhangi bir çalışma yapmadı. Bizi 5 yıl boyunca projeniz hazır dediler, sonrasında da projeniz hazır denilen yere yasanın süresi dolunca da bir işadamına rezidans yapması için o alanı verdiler. Bizde açıkta kaldık. Şuan ne yer gösteriliyor, ne de bizim sesimizi dinliyorlar.

Salih ERKEK: Peki bu konuda ne gibi girişimlerde bulundunuz?

Faysal ACAR: Pazarcılar Odası Başkanımız Hamdin Erişen ile de görüştüm. Kendisiyle zaten 20 yıldır tanışırız ve ben kendisinin çocuğu yaşındayım. Sonrasında Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu başkanımıza da gittik. Burada kalktılar sırf bana karşı bir tutum izlediler ve odamızda birlik başkanımızda bana karşı çıktı. Sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’ndan randevu aldık ve yanına gittik. Aziz Bey son anda randevumuzu iptal etti ve yarım saat sonra, 1 saat sonra derken 3-4 saat bekledik ve çıktık geri döndük. Esnaf ondan sonra da Aziz Bey’i protesto etti. Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ ile görüştüğümüz zaman ise, ‘bana arsa verilirse ben bu sorunu çözerim ama benim arsam yok’ diye bana cevap verdi. Vali Erol Ayyıldız ile belki 15 kere görüşmüşümdür.

Salih ERKEK: Vali Bey bildiğimiz kadarıyla son derece iyi niyetli ve herkese kapısı açık olan birisi. Size bu görüşme de yer gösterdi mi?

Faysal ACAR: Kendisi çok iyi niyetli bir valimiz ve kapısı her zaman herkese açık. Sayın Valimiz bana, ‘bu sorunun muhatabı sensin gibi gözüküyor, oda veya birlik değil. 300-500 kişi hep senin yanında’ dedi bana. Bende herkesin aynı acıyı çektiğini söyledim. Köylüsü, çiftçisi, tekstilcisi herkes orada olduğunu ve Ege’nin en büyük Pazar yerinin olduğunu söyledim. Sonrasında ise Valimiz 250. Sokak’ta Sarmaşık Sitesi’nin olduğu bölgede 7 dönüm Milli Eğitim alanını geçici süreyle verebileceklerini söyledi. Ben 4 ay boyunca CHP’nin bütün milletvekilleriyle görüştüm. Ankara’ya gittim Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile 2 kere görüştüm. Söz verdi, talimat verdi İzmir’e döndük bu seferde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ bu sorunun baş mimarı. Parti bu aptallar yüzünden oy kaybediyor. Bunlar birbirlerine girdiler ve biz bekledik. Genel Başkan bile talimat vermesine rağmen bunlara söz geçiremedi. Ben gittim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan rica ettim. Kendisine konuyu anlattım yardım istedim. Vali Bey’in bize söylediği yeri de kendisine tarif ettim. Hemen devreye girdiler ve Vali Bey hemen yanına çağırıp yer gösterdi. Küçük bir yer ama zararın neresinden dönersek dönelim kardır dedik. Aynı dakikada kalktı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ kalktı oraya ‘Buraya Pazar yaptırtmam’ diye pankart astı. Kamusal bir alana bir belediye başkanı pankart asamaz ama kendisi çocukça bir pankart astı. Esnafımızda gitti ve o pankartı kesti.

Salih ERKEK: Peki, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun size karşı yaklaşımı nasıl

Faysal ACAR: Ben esnafımızın temsilcisi, sözcüsüyüm. Ben bunları temsilen bana 250-300 tane telefon alıyorum. Ben bu insanların 850’sinin imzasını alıp Sayın Valimize de verdik. Biz Zekeriya Mutlu başkanımıza da gittim çözün bu işi dedim. Ben sadece bir sözcü olduğum için bazı işler beni aşıyor. Zekeriya Bey kalktı bana, ‘sen kimsin’ dedi. Esnaf Zekeriya Bey’in üzerine yürüyünce de ben kızdım ve engel oldum.

Salih ERKEK: Neden iş bu noktaya kadar tırmandı?

Faysal ACAR: Çünkü Pazarcılar Odası’na benim son dakika bir adaylığım oldu. Zekeriya Bey bizi herhalde rakip gördü veya zararlı görecek olacak ki engel çıkartıyor karşımıza. Şuan Pazarcılar Odası’na Hamdin Erişen başkan oldu ve ben kendisiyle oturup çay içip görüşebilen bir insanım. Hamdin Dayımızın yıllardır bu esnafa bir emeği var. Ben bunu göz ardı edemem ama Hamdin Başkanımızın da yeterliliği belli. Yapabileceği belli. Esnafımızda Odalar Birliği Başkanımıza ve odamıza küstü diyebiliriz. Burada biz yalnız bırakıldık.

Salih ERKEK: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünüzü söylediniz. Bu görüşme de neler yaşandı?

Faysal ACAR: Biz 11 otobüsle toplam 370 esnaf Ankara’ya gittik. İlk önce CHP Genel Merkezi’nin önüne indiğimizde bizi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun çağırdı ve oturduk birebir görüştük. Bizi resmen tehdit etti. Bu iş basına yansırsa sonuçlarına katlanırsınız şeklinde konuştu. Bende kendisine ‘Seyit Bey tutumunuz aynı Aziz Kocaoğlu’na benziyor. Nasıl Aziz Kocaoğlu havaalanında korumalarını üstüme saldı sizde aynısını yapıyorsunuz. Bu çözüm değil’ dedim. İzmir’den bizim yöneticilerimiz orayı arıyor ve bizi ‘provokasyoncu’ diye anlatıyor deyince ‘370 esnafın hepsinin belgesi ve kimliği var. 1 tanesi orada esnaf değilse basın önünde bizi rencide edin’ dedim. Bize siz ‘AK Partilisiniz’ dedi. Bu esnafın tamamının AK Partili olması akla izaha sığar mı? Bize kapıyı gösterdi ve bizde sert bir şekilde çıktık. Sonra bizi Kemal Kılıçdaroğlu görüşecek diye tekrar çağırdılar orada da Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile CHP Genel Başkan Yardımcıları birbirinin kravatlarını çekiştirdiler, birbirlerini yerlerde sürüklediler. Muharrem Bey’e asansörde yer verilmeme olayında ben oradaydım. Kendisine yol verilmeyince ‘siz bu kafayla iktidar olamazsınız’ diyince 8’inci katta Kılıçdaroğlu’nun önünde tartışma çıktı. Ben orada Kılıçdaroğlu ile görüşecektim Tuncay Özkan bana ‘Faysal ortalık karıştı lütfen bekleyin’ dediler ve Kemal Kılıçdaroğlu orada Tuncay Özkan’a, ‘söyle arkadaşlara söz konuyu çözeceğiz’ dedi ve işler orada kaldı. Bizi mafya ve lüks araçlarla gezip kira toplayan kişiler diyerek esnafı daha çok kızdırdılar. Durum kısacası bu.

Salih ERKEK: Yani Kemal kılıçdaroğlu’nun söylemine dahi Bayraklı Belediye Başkanı konuyu reddediyor ve çözmüyor yanlış mı anladım?

Faysal ACAR: Evet çok doğru anladınız. Konu aynen sizin dediğiniz gibi. Viyadük altını Bakan Ahmet Arslan ile birlikte geçtiğimiz günlerde gerçekleşen tünel açılışında görüştük. Bize viyadük altını verebileceklerini söyledi. Burada da Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila çıktı dedi ki, ‘benim babamın inşaatlarına yıllarca ruhsat vermeyen insan Hasan Karabağ’dır. Bende Aziz Ağabey’i kırmam ondan dolayı olmaz’ dedi. Böyle bir tutum olabilir mi? Özkanlar zaten Bornova’ya bağlıydı ve biz 35 yıl size aidat ödedik. Biz son 10 yıldır Hasan Efendi’ye aidat ödüyoruz. Bir aidiyet veya vicdan sızlaması hissetmiyor musunuz Olgun Bey? 25 dakika görüştük telefonla en sonunda ‘benle görüşme’ dedi. ‘Görüşsek de ben Aziz Bey’in lafının üstüne bir şey diyemem’ dedi ve konuyu kesti attı. Yüzyüze görüşelim dedim kendisi kalktı ve hayır dedi. Tamamen egoist ve kişisel tavırlar yüzünden basın yoluyla şimdi çıktılar bizi hedef tahtasına koydular. Esnafın büyük bir kısmı bir parti üyesidir fakat herkes bir taraftır. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Burada bulunan 860 esnafın AK Partili olması mümkün olabilir mi? Böyle bir zihniyet olabilir mi?

Salih ERKEK: Siz herhangi bir partiye üye misiniz?

Faysal ACAR: Ben kendim hiçbir parti üyesi değilim. Ben kime oy attığımı bile söylemem. Arkamda yürüyenler, dostlarımızın, arkadaşlarımızın hepsi esnaftır. HDP’ye, İşçi Partisi’ne, CHP’ye, İyi Parti’ye, MHP’ye, AK Parti’ye yani herkese gönül vermiş olan insanlar, oy atan insanlar var. Bizim hepimizin birleştiği yer ekmek davasıdır. Bu insanların da benim arkamda durmasının sebebi de bu. Geçtiğimiz gün CHP İl Binasının önünde esnafımız araç yakacaktı ben durdurdum. Bu konuda CHP İl Başkanımız Deniz Yücel Bey bizzat beni aramıştır ve kendisi iyi biliyor.

Salih ERKEK: Deniz Yücel Bey ile peki bu konuyu görüştünüz mü ?

Faysal ACAR: Defalarca kendisiyle kendisi ile görüştüm. ‘Bu konu beni aşar, ben il başkanıyım ama beni dinlemiyorlar’ diye cevap veriyor.

Salih ERKEK: Madem onu da dinlemiyorlar sorunu kim çözecek?

Faysal ACAR: Sorun burada Vali Bey’in olağan üstü yetkilerini kullanarak veya bir talimatla bu belediye başkanlarına talimat vermesiyle çözülebilir. Bu sorun kitlesel bir sorun haline geldi. Vali Bey’de anladığım kadarıyla burada zor durumda kalmış olabilir. Vali Bey çünkü hep iyi niyetli olmuştur. Vali Bey’in Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya ‘bu işi çöz, Sayın Bakan’ın talimatı var’ demesiyle çözülebilir.

Salih ERKEK: Bayraklı belediyesi önünde bir eylem yaptınız ve satamadığınız ürünleri belediyenin önüne döktünüz? Bunu eylemden sonra neler yaşandı?
Faysal ACAR:
Evet böyle bir eylemde bulunduk. Benim telefonumda numarası kayıtlı olmayan bir çok insan aradı. Belediyeden aradıklarını söylediler ve tehdit ettiler. ‘Göreceksin, her yerde kamera yok’ diye tehditler alıyorum. Ben korksaydım bu yola çıkmazdım. Sadece benim 300 bin TL zararım var. Aylardır işimi de yapamıyorum. Çoğu esnaf ödemesini yapamıyoruz.

Salih ERKEK: Konunun oldukça anlaşıldığını anlıyorum. Bu anlamda son sözleriniz nelerdir?

Faysal ACAR: CHP’nin İzmir’deki tüm milletvekilleri, il başkanı, ilçe başkanı ile görüştüm ve hepsi bana, ‘bizim sözümüz birbirimize geçmiyor, biz kavga içindeyiz’ dediler. Benim tek umudum Sayın Valimiz ve hükümet kanadıdır. Aziz Kocaoğlu bugün istese 1 dakikada bu problemi çözebilecek güçte. Sadece Aziz Bey havaalanında bana karşı bir tutum içerisine girdi ve bana ‘kim seni eğitip üstümüze salıyor’ dedi. Belki kendisine yanlış bir bilgi aktarıldı. Çünkü burada Zekeriya Mutlu Bey, Aziz Bey’e farklı şeyler anlatıyor. Her gün görüşüyor fakat bakıldığında biz 6 aydır sokaklardayız ve bizim seçtiğimiz, bize önder olması gereken hiçbir temsilcimiz ne yanımızda ne de bizi düşünüyor. Oda Başkanımız Hamdin Bey beni destekliyor bu konuda ama oda çaresiz. Durum kısacası bu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum