Reklam

"KOCAOĞLU YÜZÜNDEN TİCARİ HAYATIM BİTTİ"

Büyükşehir’in işgüzarlığı yüzünden işyerlerini lağım bastı, ‘Ne haldeyiz’ diye soran bile olmadı

"KOCAOĞLU YÜZÜNDEN TİCARİ HAYATIM BİTTİ"

Büyükşehir’in işgüzarlığı yüzünden işyerlerini lağım bastı, ‘Ne haldeyiz’ diye soran bile olmadı

"KOCAOĞLU YÜZÜNDEN TİCARİ HAYATIM BİTTİ"
13 Şubat 2018 - 10:05

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Konak ilçesinde yapılan kaldırım çalışması sırasında rögar kapağının kapatılması bölgedeki bir esnafın ticari hayatını durma noktasına getirdi.

Akdeniz Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerinde Temmuz ayında yapılan kaldırım çalışması sırasında Diva Sposa isimli işyerin kaldırım üzerinde bulunan pis su rögarının kum ve çakılla kapatılması Ekim ayında yağmurun yağmasıyla patladı. İşyerinin içerisindeki tuvaletten pis suyun geri tepmesi sonucu da yaklaşık 100’e yakın gelinlik kullanılmaz hale gelirken işyerlerinin içindeki duvarlar ve kağıt kaplamalar da kabarmaya başladı. Gece saatlerinde yaşanan olay sonrasında kendisine ait gelinlikçiye gelen Mustafa Büyükuncu, yaşanılan sonrası 750 bin TL’ye yakın zarar görürken yaptığı onlarca müracaata rağmen Büyükşehir Belediyesi’nden dişe dokunur cevap alamaması ise ticari hayatını bitme noktasına getirdi.

“İŞÇİLERİ UYARMIŞTIM, ÖNLEM BİLE ALMADILAR”

Yaklaşık 4 yıldır aynı işyerinde ticaret yaptıklarını ve Temmuz ayında kaldırım çalışması yapılırken işçileri rögar kapağını kapatmamaları konusunda uyardığını söyleyen Büyükuncu, Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek ile görüşerek, hiçbir önlemin alınmadığını ve işçilerin konuyu görmezden geldiğini vurguladı. Büyükuncu, “Temmuz ayında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kaldırım çalışmaları sırasında iş yerimizin önünde bulunan bizim işyerimize ait olan rögar parçalanıp üzerini taş ve toprakla kapatıldı. Yapılan çalışmalardan dolayı Ekim ayında yağan yağış sonrasında da kanalizasyona bağlanan pis sular işyerimizin içerisinde bulunan tuvaletten geri tepti ve bir Cumartesi akşamı işyerimizin tamamı kanalizasyon suyu içinde kaldı. İşyerimize geldiğimizde bileklerimize kadar lağım suyunun bulunduğunu ve duvar kâğıtlarının tamamının kalktığını gördük. Biz bunları tamamen fotoğraflarla belgeledik. Rögar kapatılırken bile ben bunun olacağını anlayıp işçilere durumu belirtmiştim. Fakat o zamanlarda da uyarmama rağmen hiçbir önlem alınmamıştı” şeklinde konuştu.

“KOCAOĞLU HALLEDERİZ DİYOR AMA SADECE LAFTA”

Öte yandan Büyükuncu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile konuyu paylaşmalarına rağmen hiçbir sonuca varılamadığını da belirterek, “Bu durum sonrasında 100’ün üzerinde bir gelinliğimiz kullanılmaz hale geldi, duvarlarımız şişti, salona yeni bir tadilat yapmak zorunda kaldık. Yeniden gelinlik ve kumaş almak zorunda kaldık. Biz bunları fotoğrafladık ve ticari hayatımızı mahvettiler. Kısacası bizim bu durumdan yaklaşık 750 bin TL’ye yakın bir zarar gördük. Biz bu durumdan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat ettik ve fotoğraflarla belgelerimizle bu durumu gösterdik. Aylardır kimse bizimle ilgilenmiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile temas kurduk” dedi.

“BORÇLARIMIZLA BAŞEDEMEZ DURUMDAYIZ”

İşyerlerinin sigortası olduğunu fakat sigortadan hiçbir şey alamadıklarını da söyleyen Büyükuncu, son dönemlerde borçlarıyla başedemez duruma kadar geldiklerini de söyleyerek, “İşyeri sigortamızdan bile birçok zarar gördük. Örneğin iş durma kaybımı vermediler, 100 bin TL’lik sigortadan 15 bin TL anca alınabiliyor. Sayfalarımızı bile sakladılar. Sigortadan aldığımız para 3-5 tane gelinliğe anca yetti. Kumaşçılara bile dünya kadar borcumuz var. Büyükşehir’in hatası ve işgüzarlığı yüzünden hayatımız karardı. Biz bu durum yüzünden işyerimizin kirasını bile ödeyemez hale geldik. Biz Büyükşehir yönetiminden de bürokratlardan şikâyetçiyiz. Bir kere gelip de durumunuz ne, burada neler oldu, hata bizim demediler. Kendisiyle yüz yüze de görüştük, ‘hemen halledelim’ dedi ama sonucunda hiçbir şey yapmadılar. Ticari hayatımızı tamamen bitirdiler. Biz artık borçlarımızla baş edemez duruma geldik” ifadelerine yer verdi.

İŞYERİMİZDEN TAHLİYE KARARI ALDIK”

Yaşanan olay sonrasında aldıkları siparişleri teslim edemediklerini sonrasında da tadilat nedeniyle kapalı kaldıklarını ve borçla bir çok gelinlik alarak işyerini eski hale getirmeye çalıştıklarını belirten Büyükuncu, bu süreçte de kiralarını ödeyemedikleri için işyeri sahibi tarafından tahliye kararının çıkartıldığını da sözlerine ekleyerek, “Yaşanan durum sonrasında borçlarımızı ve kiramızı ödeyemeyince mal sahibi bizim dükkândan çıkmamız için tahliye kararı çıkarttırdı. Biz artık Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberinde Fen İşleri Müdürlüğü’ne dava açmaya kararlıyız. Biz burada sıkıntıdan inim inim inlerken ne haldesiniz diye sormadılar bile. Her şey olduğu gibi hala rögar kapağını yapmadılar bile” dedi. (Umut ERSES)

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR

  • 0 Yorum