Reklam

KÖRFEZ'E KANAL SUYU MU AKITILIYOR?

Konak sahilinden Körfez’e akıtılan su vatandaşın aklında soru işaretleri yaratıyor

KÖRFEZ'E KANAL SUYU MU AKITILIYOR?

Konak sahilinden Körfez’e akıtılan su vatandaşın aklında soru işaretleri yaratıyor

KÖRFEZ'E KANAL SUYU MU AKITILIYOR?
12 Kasım 2017 - 09:08

İzmir’in Konak ilçesinde Konak Vapur İskelesinin hemen sağ bitişiğindeki İzmir Körfezi’ne akıtılan su vatandaşın aklında soru işareti bırakıyor?

YÜZÜLEBİLİR KÖRFEZDEN VAZ MI GEÇİLDİ?

Gazetemize gelen İzmir Körfezi’ne kanal suyu akıtılıyor ihbarı üzerine farklı gün ve saatlerde kontrol ettiğimiz alanda bir boru içerisinden Körfez’e rengi bozuk su aktığını resimledik. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Yüzülebilir Körfez projesiyle yıllardır İzmir Körfezi’nin temizlendiği ve Körfez’e pis atık sularının atılmadığı biliniyordu ancak görüntüler bunun aksini ispat eder derecede.

ERKEK’TEN AÇIKLAMA YAPIN ÇAĞRISI

Bu görüntülerin tespit edilmesi akabinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenen Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek açıklama çağrısında bulundu. Erkek sözlerinde şu ifadelere yer verdi: “Uzun yıllardır Yüzülebilir Körfez hayaliyle yol almaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi bu amaç doğrultusunda İzmir Körfezi’ni temizliyor ve pis atıkları Körfez’e salmıyordu. Bu oluşumu her aklıselim vatandaş gibi bizlerde destekledik, doğru bulduk, alkışladık. Ancak şimdi görünen görüntü Yüzülebilir Körfez Projesi’nin askıya alındığı yönde. Buradan başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, kurmaylarına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Dairesi Başkanına, Zabıta Dairesi Başkanına sesleniyorum, bu akan suyla alakalı acilen açıklama yapılsın. Eğer akan bu su pis su ise ve bu suyun İzmir Körfezi’ne kim tarafından akıtılması uygun görülüyor ise derhal istifası alınsın. Böyle rezalet olamaz. Umarım ki bu akan su pis kanal suyu değildir. Eğer öyle ise derhal görevlerinden istifa etmeli bu konuda sorunlu olan kişiler. Konuyla alakalı en yakın zamanda bilgilendirilme yapılmasını talep ediyorum ve konunun yakın takipçisi olacağım.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum