Reklam

“Kurultaya değil yerel seçim çalışmalarına yoğunlaşalım”

Tunceli Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, kurultay için imza toplayan parti içi muhalefete karşı çıktı

“Kurultaya değil yerel seçim çalışmalarına yoğunlaşalım”

Tunceli Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, kurultay için imza toplayan parti içi muhalefete karşı çıktı

“Kurultaya değil yerel seçim çalışmalarına yoğunlaşalım”
21 Temmuz 2018 - 14:29

Tunceli Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, kurultay için imza toplayan parti içi muhalefete karşı çıkarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

Belediyenin ve kendi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla bunu kamuoyuna açıkça belirten Başkan Polat, “Tüm partililerimizi sağduyu ile kurultaya değil yerel seçim çalışmalarına yoğunlaşmaya çağırıyoruz” dedi.

Polat yaptığı açıklamasında, “Sayın Genel Başkanımız ve partimiz haksız bir saldırıyla karşı karşıyadır. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan TBMM ve Cumhurbaşkanı seçimleri sonrasında partimiz ve Genel Başkanımıza yapılan bu haksız ve hadsiz saldırılara cevap vermek zorunlu olmuştur. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan olmasından itibaren CHP’yi doğru strateji ve politikalar ile yönetmiş, ülkede barışın ve bir arada yaşamanın sigortası ve teminatı olmuştur. İktidar partisinin aldığı baskın seçim kararı sürecinde ise Genel Başkanımız aynı doğru strateji ve politikaları uygulayarak “Millet ittifakı” kararıyla; anti demokratik seçim barajını ve diğer partilerin seçime seçime sokulmama saldırılarını boşa çıkartmıştı. Genel Başkanımız bu süreçte belirlediği politikalar ile tüm Türkiye’nin takdirini ve güvenini kazanmıştır. OHAL, Anti- Demokratik baskı ve yasaklamalar seçmen üzerinde tüm ülkedeki baskılar, tüm basının susturulduğu ve kuşatıldığı bir ortamda partili kamuoyunun talebi doğrultusunda cumhurbaşkanı adayı belirlenmiştir. Tüm seçim süreci çalışmalarında genel başkanımız öncülüğünde partimiz üzerine düşeni yapmıştır.

Ancak 50.000 avukatla YSK’nın önüne gideceğim diyen Cumhurbaşkanı adayımız ortadan kaybolmuş, 20 saat sonra ortaya çıkmış ve halen seçim akşamı ne yaptığı ve nerede olduğu açıklıkla bilinmemektedir. Gece henüz oyların sayımı devam ederken YSK açıklama yapmadan kendisi bir TV muhabirine gönderdiği ciddiyetten uzak bir mesajla seçim ve sayımları sabote etmiş, halkın bütün umutlarını kırmıştır. Kendisinin neye ve kime hizmet ettiğini soruyoruz? Sayın İnce; partiden milletvekili adaylarının belirlenmesinden doğan kırgınlıkları fırsat bilerek yerel yönetim seçimleri süreciğine girdiğimiz bu aşamada partimize zarar verme, zayıflatma ve giderek bölünme çalışmalarını başlatmıştır. Partimize ve kamuoyuna seçim akşamının hesabını veremeyen bir kişiye CHP teslim edilemez. Böyle bir kişi CHP genel başkanı nasıl olacak soruyor? Partimizde genel başkan sorunu yoktur. Yerel seçimlere hazırlanmamız gereken bu süreçte kurultayı toplanmak partinin enerjisini düşüreceği gibi partimize zarar verecektir. Tüm partililerimizi sağduyu ile kurultaya değil yerel seçim çalışmalarına yoğunlaşmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum