Reklam

‘Mahrem imamlar’ gölge gibi iz sürmüş

FETÖ’nün asker, polis, MİT, yargı üyesi, vali ve kaymakam gibi kritik noktadaki her bürokratı birer mahrem imama bağlanmış. Onlar nereye giderse, abileri de onları takip etmiş

‘Mahrem imamlar’ gölge gibi iz sürmüş

FETÖ’nün asker, polis, MİT, yargı üyesi, vali ve kaymakam gibi kritik noktadaki her bürokratı birer mahrem imama bağlanmış. Onlar nereye giderse, abileri de onları takip etmiş

‘Mahrem imamlar’ gölge gibi iz sürmüş
05 Aralık 2017 - 10:09

İzmir'de FETÖ soruşturmaları kapsamında mahrem imamlarla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Mahrem imamların, FETÖ'nün asker, polis, MİT, yargı üyesi, vali ve kaymakam gibi önemli bürokratlardan birebir sorumlu olduğu ve atamalarının da aynı anda yapıldığı belirlendi.
Ayrıca bu sorumlu imamlara haftalık ücret ödendiği ve bazı imamlara ödenen ücretin 25 bin liraya kadar çıktığı iddia edildi. Sayısı 6 bin ile 8 bin arasında olduğu tahmin edilen mahrem imamların yılda en az 3-4 kez örgüt lideri Fetullah Gülen ile görüştükleri tespit edildi.
Yürütülen soruşturmalarda devlet kurumlarında FETÖ'nün maşası olan yönetici konumundaki bazı kamu görevlilerinin tek tek bir mahrem imama bağlı olduğu ortaya çıktı. Önemli konumlardaki kamu görevlilerinin mutlaka bir mahrem imama bağlı olduğu ve bu kişilere 'abi' diye hitap ettiği belirtildi.

4 GRUBA AYRILIYOR

Dikkat çeken en önemli detay ise örgütün mahrem imamlarının rüşvet, içki, kadınlarla ilişki gibi konularda serbest bırakılmaları oldu. Hatta FETÖ lideri Fetullah Gülen'in bir sohbetinde "bütün günahlarınıza kefil oluyorum" dediği kişilerin mahrem imamlar olduğu iddia edildi.
Mahrem imam yapılanmasının FETÖ'de üst düzey bir kategoride olduğu iddia edildi.
Her kurumun ayrı bir imamı olduğu hiçbir imamın birbirini tanımadığı ve bu yapılanmanın "Okullar imamı, okullara eleman yerleştirme imamı, yeni memuriyete başlayanların imamı ve rütbeliler ve üst düzey memurlar imamı olarak 4 gruba ayrıldığı ortaya çıktı.

GÜLEN'LE GÖRÜŞME

İzmir'deki soruşturmada, üst düzey bir rütbelinin itiraflarında ise mahrem imamlarla ilgili çarpıcı detay ortaya çıktı. Kripto olan ve kritik görevlerde bulunan FETÖ'cülerin birileri tarafından beyninin yıkanmaması ve yoldan çıkarak örgüte itaatinin kaybolmaması için, okul yıllarından itibaren mahrem imam ağabeylerinin de onunla birlikte göreve gittikleri kente tayinlerinin çıkarıldığı belirlendi.
Mahrem imamların yılda 3-4 kez teröristbaşı Gülen'le görüştükleri ve bunların gizli yapıldığı belirlendi. Türkiye genelinde 5 bölge imamı (Adil Öksüz, Kemal Batmaz) gibi ve 13 eyalet imamı olduğu, bölge imamlarının ise Gülen ile her ay görüştüğü tespit edildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum