Reklam

MARDiN VAKFI VE FEDERASYONU'NDAN BÖLÜNMEZ'E DESTEK SÖZÜ

AK Parti 1. Bölge Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’deki hemşehrileri olan Mardinlileri ziyarete ederek destek istedi

MARDiN VAKFI VE FEDERASYONU'NDAN BÖLÜNMEZ'E DESTEK SÖZÜ

AK Parti 1. Bölge Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’deki hemşehrileri olan Mardinlileri ziyarete ederek destek istedi

MARDiN VAKFI VE FEDERASYONU'NDAN BÖLÜNMEZ'E DESTEK SÖZÜ
28 Mayıs 2018 - 16:59

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı ve Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı seçim bölgesi olan İzmir’de yaşayan Mardinlilerle bir araya geldi. İzmir Mardinliler Federasyonu ve İzmir Mardinliler Vakfı’na ziyaret gerçekleştiren Çankırı’ya AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Fatih Reha Yavuzer Kam, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ve Mardin eski milletvekili Süleyman Bölünmez de eşlik etti.

“BİZLER ONURE EDİLDİK”

İlk Olarak İzmir Mardinliler Federasyonu’nu ziyaret eden Çankırı, federasyon Başkanı Ahmet Tunç tarafından kapıda karşılanırken, federasyon üyeleri ise tek tek sevgi gösterinde bulundu. Yapılan ziyarette ilk olarak konuşma yapan Anıttepe Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ve Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Kılınç, Mardin milletvekilinin İzmir’den aday gösterilmemesinin kendilerini onure ettiğini ifade ederek, “Bizim ana konumuz Mardin’dir. Her ne kadar İzmir’de de olsak burada bir Mardinli vekilin görev alması bizleri mutlu edecektir. Biz bunu hep dile getirdik ve bugün 9 tane aday adayı arkadaşımız partimize müraacat edip bugün bakıyorsunuz ki Mardin’den buraya sizi göndermesi bizi onure etmiştir. Burası sizin evinizdir. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bölünmez ailesi denildiği Mardin’de ne demek olduğunu zaten biliyoruz.

“HANGİ PARTİDEN OLURSA OLSUN MARDİNLİ OLSUN”

İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Tunç ise konuşmasında hangi partiden olursa olsun bir Mardinli milletvekili adayının seçilebilir yerden aday gösterilmesi sonrasında o partiye destek sözü verdiklerini hatırlarak, “Az önce İbrahim Başkanın dediği gibi bizim buradaki amacımız Mardinli olduktan sonra hangi partiden olursa olsun biz Mardinliler daha önce aldığımız bir karar doğrultusunda destekleyeceğiz. Değerli kardeşimiz buradan aday gösterildi bizde üzerimize ne düşüyorsa her zaman onların yanında olacağız Bunu daha öncede dile getirmiştik” dedi.

“BANA SAHİP ÇIKTIĞINIZ GİBİ VEKİLİMİZE DE SAHİP ÇIKIN”

Kendisi de Mardinli olan AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, kendisine sahip çıkıldığı gibi Ceyda Bölünmez Çankırı’ya destek çıkılmasını isteyerek, “Benim başkan seçildiğim Konak İlçe Başkanlığı seçimlerinde hepiniz büyük destek oldunuz. O seçimlerde ben , ‘Bu bir başlangıç ve bu çitayı yükselteceğiz’ demiştim. Bana sahip çıktığınız gibi vekilimize de sahip çıkalım ve gücümüzü gösterelim. Bundan sonra gelecek olan belediye başkanlığı seçimlerinde de en az 2 tane belediye başkanımızı Mardinli çıkartacağız inş. İzmir’de vekilimizi aldığımız oyun en çoğunu alarak Mardinlilerin İzmir’de ne kadar söz sahibi olduğunu göstereceğiz. Önce ben size emanettim şimdi Ceyda Hanım’ı sizlere emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

“HEPİNİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

AK Parti 1. Bölge Milletvekili adayı Fatih Reha Yavuzer Kam ise tüm Mardinli ve İzmirlilerden destek beklediklerini vurgulayarak, “AK Parti 1. Bölgede 10’uncu sıra milletvekili adayıyım. Bizde artık Ceyda vekilimiz ile birlikte sizlerin de desteğiyle bu yola çıktı ve hepinizden destek bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“KIZIMI SİZE EMANET EDİYORUM”

Mardin eski milletvekili Süleyman Bölünmez ise ziyarette yaptığı konuşmasında, “Programlarımız öğlen başlıyor ve sahura kadar devam ediyor. Birçoğunuzu ismen biliyordum burada tanışmak bize ayrı bir mutluluk verdi. Ben 2002 yılında siyasete atıldım ve o dönemde ailemizde muhtar azası bile yoktu. 2002 yılındaki Mardin’deki seçimlere gittiğim zaman hangi ilçede kimi ziyaret edeceğimizi bile bilmiyordum. 28 günde çok özverili bir çalışmayla ben meclis çatısı altına gittim. Bizler hizmetlerimizle Mardin’e ve oylara layık olmaya çalıştım. Sonraki seçimlerde de 2’nci sıradan adayken istifa ettim ve bunu teşkilatımızın isteğiyle yaptım. 4 buçuk yıl boyunca hiç partime ihanet etmedim. Tabi ki biliyorsunuz ki 2011 yılında bağımsız olarak seçime katıldım ve o dönemde 2 büyük parti gücü vardı, HDP ve AK Parti vardı. 2 gücün arasında daha sonra 29 bin 50 oy aldık. Bütün bu resmin çerçevesini çizen Mardin halkıydı. Biz sonrasındaki seçimlerde yaşadığımız bir olay nedeniyle milletvekili adayı olamadık fakat Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşme sonrasında Ceyda Hanım’ı teklif ettik. Sonuç olarak önce Mardin’den vekil oldu, sonrasında da Türk tarihinde ilk kadın TBMM İdari Amiri görevi de kendisine verildi. Çok şükür Ceyda Hanım’ı İzmir’den aday gösterdiler. İnanıyoruz ki İzmir’den aday olmasının sebebi, burada çok fazla Mardinli hemşerimizin, Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımızın olması. Biz Ceyda Hanım’ı önce Allah’a, sonra sizlere, sonra da İzmir halkına emanet ediyoruz. Bu çerçevede bizlere kapınızı açmanızdan dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

“BAŞBAKANIMIZ İLE AYNI LİSTEDE OLMAK İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR GURUR”

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı ve Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise konuşmasında, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte İzmir 1. Bölgeden aday gösterilmesinin ve aynı listede olmasından dolayı büyük onur ve gurur duyduğunu ifade ederek, “Adaylığım açıklandığı saat 05.30 itibariyle benim telefonlarım 2 katı çalmaya başladı. Çünkü hem Mardin’deki kardeşlerimiz hem de İzmir’deki kardeşlerimiz, birisi çok üzüldük, diğeri ise çok sevindik diyerek telefonumu resmen kilitlediler. Aranızda arayıp ulaşamamış olanlar varsa hakkızı helal edin diyorum. Biz hem mutluluğu hem de burukluğu bir arada yaşadık. 2 buçuk sene içerisinde babamın çok güzel özetlediği gibi hiçbir şekilde ilgim, alakam, işim, mesleğim olmazken Sayın Cumhurbaşkanımızın bir telefonuyla Mardin Milletvekili olarak göreve başladım. Süreç gerçekten hızlı geldim, havadan geldim ama velakin bu süreç içerisinde bugüne kadar da çok ciddi emek sarf ettim. Tabi ki babamın bu noktada çok büyük desteği vardı. Onun bir siyasi mirası vardı ve onun üzerine koymam gerekiyordu, ayrıca kendisine layık olmam gerekiyordu. Cumhurbaşkanımıza bir söz vermiştik, partimize bir söz vermiştik. Allah’a çok şükür bu süreç içerisinde 3 başkanlık ve en sonunda da TBMM İdari amirliği ile beraber taçlandı. İnşallah bundan sonra da İzmir’de de daha çitayı yükselteceğiz. Sayın Başbakanımız ile beraber onun listesinde olmak benim için hem çok büyük bir gurur hem de ona da yakışır, onun burada yapmış olduğu hizmetleri daha ileri taşıyacak ve daha iyilerini yapacak bir milletvekili olarak çalışmamış gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu bizim partimizin temeli. İzmir’de gördüğümüz hava çok güzel” şeklinde konuştu.

“HİZMET ETMEK ANLAMINDA BİZLER HER ZAMAN HAZIRIZ.”

Çankırı konuşmasında, Özellikle Mardinli, Doğulu ve Güneydoğulu hemşerilerine hizmet etmek için her zaman hazır olduğunu söyleyerek, “Benim İzmir’e milletvekilli olma sürecime de gelirsek, ben 1buçuk 2 ay önce Konak İlçe Başkanlığı kongresine geldim. Kongrede sanki ben o gün İzmir’de değilim de Mardin’deymişim gibiydi. Bütün dernek başkanları ve vatandaşlarımız etrafımızdaydı. Onun etkisi daha sonrasında da mülakatlardaki İzmir’den aday olmuş Mardinli kardeşlerimizi Mardin demografik yapısının ne kadar önemli olduğunu anlatması ve bunun sonucunda da genel merkezimizin hiçbir şeye tepkisiz kalmadığı gibi sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ve oradaki Genel Başkan Yardımcılarımızın da desteği ve vermiş oldukları raporla burada ben aday gösterildim. İnşallah hizmet etmek anlamında bizler her zaman hazırız. Cumhurbaşkanımız, bize ve halkımıza hep, ‘milletimize biz efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik’ derler. Bu doğrultuda bizler de bu sözü en iyi şekilde yerine getireceğimize inanıyorum. Sağ olsun Necip Kalkan ağabeyimizin her zaman Mardinlileri koruyup kolladığını iyi biliyorum. Geçtiğimiz dönem kendisi vardı, ‘senin Mardinlilerle ben ilgileniyorum Ceyda haberin olsun’ diyerek buradaki hep buradaki sesimizdi. Necip Ağabeyimizin de etkisiyle de teşkilatların hepsinde görüyorum ki şuan il ve ilçelerimizde, gençlik kollarımızda, kadın kollarımızda, her teşkilatımızda bir Mardinli kardeşimiz var. Ben bununla da gurur duyuyorum. Bizler bununla yetinmeyeceğiz ve sayımızın daha da artması gerekiyor. Bunu yaparken bunun nitelikli bir şekilde artması gerekiyor. Gerçekten sesimizi duyurmak için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. En önemlisi de bu. Biz burada Mardinliler olarak birlik ve beraberlik içerisinde olursak daha çok başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. Bana bu noktada biraz tepki geliyor. ‘Sadece Mardinlilere mi hizmet etmeye geldin’ diyorlar. Tabiki hayır. Doğu ve Güneydoğu ile tüm İzmirlilere hizmet edeceğiz. Fakat sizlerin destekleri benim için çok önemli ve çok kıymetli. Vereceğiniz fikirler olsun, beraber yapacağımız projeler olsun bu anlamda bende her zaman bir kız kardeşiniz ve ablanız olarak sahada el ele beraber çalışmaktan yanayım. Bunu bir bayrak yarışı gibi düşünelim ve bizler beraber büyüyeceğiz, hiçbir şekilde aramıza nifak tohumu sokmaya çalışanlara da izin vermeyeceğiz. Tekrardan hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ”

24 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimlerin, diğer seçimlerle karşılaştırıldığında büyük bir önemi olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bu seçimlerle birlikte yürürlüğe gireceğini de sözlerine ekleyen Çankırı, “Bu seçim çok önemli ve çok kıymetli. Her seçim çok önemlidir ama bu seçimde Cumhurbaşkanımızı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ‘Başkan’ olarak göreve getirmemiz Türkiye’nin istikbali için mutlak ve mutlak şart. Yoksa bu konu Recep Tayyip Erdoğan olmuş, Binali Yıldırım olmuş konusu değil. Ülkemizin istikrarı için beyfendiden başkası bu sistemi çalıştıramaz. Ama beyefendinin çalıştırması için de aynı şekilde bizim milletvekili sandalye sayımızın da çok yüksek olması lazım. Görüyorsunuz ki Sayın Cumhurbaşkanımız bütün bakanlarımızı liste başlarına koydu. Eğer bizler oylarımızı arttırırsak, milletvekili sayımızı arttırırsak, mecliste yasama yapmak için, Cumhurbaşkanımızın güçlü çalışması için onun daha fazla Türkiye’yi ilerletecektir. Bu anlamda da hepimize çok iş düşüyor” şeklinde konuştu.

“MARDİNLİLERİN GÜCÜNÜ GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR”

İzmir’deki Mardinlilerin kendisine desteği ile AK Parti’nin gözle görülür bir oy artışı yaşamasının Mardinlilerin kentteki gücünü de göstereceğini belirten Çankırı, “Geçtiğimiz hafta Salı ve Çarşamba günleri ben Mardin’de vedaya gittim. Çünkü babam beni Mardin halkına emanet etmişlerdi ve o süreçte de sağ olsun beni hiç yalnız bırakmadılar ve hep sahiplendiler. Basının, STK’sından muhtarına kadar bütün herkes ayrı ayrı sahiplendi. O anlamda kendilerine teşekkür etmeye gittiğimde söylediğim bir şey vardı. Hepsinden İzmir’deki akrabalarını arayarak Mardin’de neler yapıldığını bunları anlatın dedim. Aynı şekilde de İzmir’de Mardin’deki kardeşlerimizi, sizlerde Türkiye’deki tüm eşimizi dostumuzu bu seçimin ne kadar kıymetli olduğunu anlatmamız gerekiyor. Sizlerden de bunu rica ediyorum. Bizi burada sizler istediniz bununda başarısını beraber göreceğiz. Hedefimiz büyük ve İzmir’de çok fazla milletvekili çıkartmamız gerekiyor. Başbakanımıza da Mardinli, Güneydoğulu bir kardeşiniz geldiği için buradaki oyların ne derece arttığını ispatlamamız ve hatırı sayılır bir şekilde göstermemiz gerekiyor. Federasyonun tüm üyelerine ve ailelerinize selamlarımı iletmenizi rica ediyorum” dedi.

“BİZLER SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ”

İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı ile Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, Ceyda Bölünmez Çankırı’nın konuşması sonrasında söz alarak, “Vakıf ve Federasyon Başkanları ile yönetimi olarak karar almıştık. Bize temsil hakkı veren siyasi parti vekil adayını destekleyecektik. Bizler sözümüzün arkasındayız. Yaptığımız araştırma doğrultusunda Mardin’de yaptığınız işler babanızı geçmiş. Bu çok güzel bir başarıdır. En büyük şansınız, burada hiçbir siyasi partinin Mardinli aday göstermemesidir. AK Parti 2 tane doğulu aday gösterdi. Birisi çok sevilen Necip Nasır, diğeri de ismi bırakın Türkiye’yi Dünya'da isim yapmış Süleyman Bölünmez’in kızı sizlersiniz. Bu anlamda önünüz açıktır ve şansınız inşallah bol olur. Tüm Mardinliler de bu anlamda inanıyorum ki; bir Mardinlinin etrafında toplanacaktır. Federasyon ve Vakıf ortak bir deklare yapmıştı. Biz sözümüzün eriyiz. Başkanımızın dediği gibi diğer vekiller gibi, koltuklarına oturunca İzmir’i unutanlar gibi olmayın. Olacağınızı da sanmıyorum. Lütfen bizden ayrılmayın. Bizlere sıkı sıkı sarılın. İzmir’de 400 bine yakın Mardinli var ve iki bağımsız milletvekilini rahatlıkla çıkartacak oyumuz da var. Ama kimse Mardinlilere sahip çıkamadı. Bu anlamda yolunuz bahtınız açık olsun. İnancım odur ki, Doğu ve Güneydoğulular sizlere sahip çıkacaklardır" dedi.

“BİZLER GECE GÜNDÜZ DESTEĞİMİZİ GÖSTERECEĞİZ”

Karşılıklı soru cevaplar sonrasında İzmir Mardinliler Federasyonu’ndan ayrılarak İzmir Mardinliler Vakfı’na geçen Ceyda Bölünmez Çankırı, kapıdan girdiği andan itibaren büyük bir sevgi gösterisiyle karşılaştı. Vakfın Gençlik Kolları üyelerinin hazırladığı sloganlar eşliğinde tek tek İzmir’deki hemşerileriyle selamlaşan Çankırı, gördüğü sevgi selinden dolayı da mutluluğunu dile getirdi.

İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman, burada yaptığı konuşmasında, Mardinli bir kişinin İzmir’den milletvekili adayı gösterilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Bugün aramızda çok değerli ve gurur duyduğumuz misafirlerimiz var. Bizim Mardin duayenlerinden değerli büyüğüz Süleyman Bölünmez bugün aramızda. Gerçekten kendisiyle de büyük gurur duyduğumuz Ceyda Bölünmez Çankırı vekilimizde buradalar. Sayın Cumhurbaşkanımız Ceyda Hanım’ı buraya göndererek bizlere ‘sahip çıkın’ dedi. Bizler de Cumhurbaşkanımızın isteği doğrultusunda Mardinli kardeşimiz Ceyda Hanım’a da desteğimizi sonuna kadar göstereceğiz. Gece gündüz kendisinin her daim yanında olacağız. Sizlerden de bu konuda şahsım olarak bende destek bekliyorum. Ayrıca önce Ceyda Hanım’ı İzmir’in Mardinli Milletvekili olarak meclis çatısı altına gönderdikten sonra, babası eski Mardin milletvekilimiz Süleyman Bölünmez’i de İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ziyaret Bölünmez’in İzmir Mardin Vakfı üyelerine yaptığı konuşma sonrasında karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum