Reklam

“Mardinlilerin temsil talebini ileteceğim”

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Ahmet Tunç’u ziyaret etti. Ziyarette Mardinlilerin siyasetteki temsili gündeme geldi.

“Mardinlilerin temsil talebini ileteceğim”

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Ahmet Tunç’u ziyaret etti. Ziyarette Mardinlilerin siyasetteki temsili gündeme geldi.

“Mardinlilerin temsil talebini ileteceğim”
19 Şubat 2018 - 09:40

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Ahmet Tunç’u ziyaret etti. Ziyarette Mardinlilerin siyasetteki temsili gündeme geldi. Doğan, Mardinlilerin temsil talebini AK Parti’nin yeni il başkanı Aydın Şengül’e ileceğini kaydetti.

İzmir Mardinliler Federasyonu’nda (İMAF) geçtiğimiz hafta mevcut başkan Beşir Tunç’un rahatsızlığı nedeniyle başkanlığı bırakması üzerine yapılan seçimler sonucunda yönetim kurulu toplanarak Ahmet Tunç’u başkanlığa getirdi. Göreve gelen yeni başkan Ahmet Tunç’un ilk ziyaretçileri AK Parti Büyükşehir Meclis üyeleri oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ve beraberindeki meclis üyeleri İMAF Başkanı Ahmet Tunç’a yeni görevinde başarılar dilemek üzere nezaket ziyaretinde bulundu. Görüşmede İMAF Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri olan Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Çağlar Haspolat, Çiğli Belediye Meclis Üyesi Mesut Demirkaya, Çeşme Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Aydoğdu ve Buca Belediye Meclis Üyesi Paşa Çelebi da hazır bulundu.

MARDİNLİLERLE ÇALIŞMAKTAN MEMNUNUM

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Büyükşehir Meclis grubunda Mardinliler ile çalışmaktan memnun olduklarını dile getirerek, “İzmir’de çok ciddi bir Mardinli nüfusu var. Partimize çok ciddi katkılar koyan Mardinli arkadaşlarımız var. Birçok kez Mardin’i gezdim, gördüm ve ziyaret ettim. Mardin’e giden otobüsler ve uçaklar dolu gidiyor ve dolu dönüyor. İzmir’den Mardin’e direk uçuş seferlerinin başlaması ile İzmir ve Mardin arasındaki turizm potansiyeli daha da artacak. Ancak İzmir ve Mardin arasındaki ilişkilerin geldiği noktayı yeterli bulmuyoruz. İzmir’de özellikle Ak Parti Büyükşehir Meclis grubu olarak Mardin ile kurduğumuz dostluk ve işbirliği köprüsünün gelişmesi adına daha çok katkı koymak istiyoruz” dedi.

İZMİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İMAF Genel Başkanı Başkanı Ahmet Tunç da Bilal Doğan’ın İzmir’de ve Büyükşehir meclisinde yaptığı çalışmaları takip ettiğini belirterek, “Büyük bir emeğiniz ve özveriniz var. Sizin de söylediğiniz gibi İzmir’de ciddi bir nüfusumuz var. Ancak Mardinliler İzmir’de istenilen yerde değil. Temsil olarak bazı yerlerde eksik kalıyoruz. İzmir’de Mardinlilerin bütün kademelerde daha çok temsil edilmesini istiyoruz. Mardinliler olarak dertlerimizi pek anlatamıyoruz. Bu konunda biraz içimize kapanığız. Federasyonumuzda da yeni dönemde küskün olan arkadaşlarımızın hepsini bir araya getirip birlikte İzmir ve Mardin için daha çok mücadele vereceğiz. Hem İzmirliler hem de Mardinliler için bir şeyler yapmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

TALEP BAŞKAN ŞENGÜL’E İLETİLECEK

Mardinlilerin İzmir’de temsil konusundaki sıkıntılarını ve taleplerini göreve yeni başlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e bizzat ileteceğini belirten Doğan, “Bizler AK Parti ve Büyükşehir Grubu olarak Mardinli hemşerilerimizin karşılaştıkları sorunların çözümü noktasında onlara her türlü destek ve katkıyı sunmaya hazırız. Yeni İl Başkanımıza bu dileğinizi aktaracağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum