Reklam

Mordoğan’a 4,3 milyonluk tesis

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mordoğan’ın yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için çalışmalara başladı.

Mordoğan’a 4,3 milyonluk tesis

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mordoğan’ın yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için çalışmalara başladı.

Mordoğan’a 4,3 milyonluk tesis
16 Mart 2018 - 16:23

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mordoğan’ın yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için çalışmalara başladı. İZSU, Eğlenhoca Mahallesinde yer alan göletin suyunu “içme suyu” haline getirecek arıtma tesisinin yer teslimini yaptı. İZSU’nun bir gölete kurduğu ilk içme suyu arıtma tesisi 4,3 milyon liraya mal olacak ve Mordoğan’a yılda 365 bin metreküp kaliteli, sağlıklı içme suyu sağlanacak.
İzmir’in her köşesindeki vatandaşlara bol ve sağlıklı su verebilmek için yeni projeler üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun'un önemli turizm bölgelerinden Mordoğan'ın artan su ihtiyacını karşılamak için de harekete geçti. 5216 ve 6360 sayılı yasalarla bağlanan yerleşim yerlerinde 30 adet paket içme suyu arıtma tesisi kuran, Ödemiş-Birgi, Kınık ve Bayındır’da 3 yeni paket içme suyu arıtma tesis için harekete geçen, Foça Gerenköy’e ise günde 30 bin metreküp suyu arıtacak kapasitede içme suyu arıtma tesisi kurmaya hazırlanan İZSU, şimdi de Mordoğan’da çalışmalara başladı.


Turistik bölgenin özellikle yaz aylarında artan su talebini karşılamak amacıyla ihaleye çıkan İZSU, Eğlenhoca Köyünde DSİ tarafından daha önceki yıllarda yapılan ve sulama suyu sağlayan Mordoğan Göletine bir içme suyu arıtma tesisi kuracak. 2 bin metrekarelik alanda inşa edilecek tesis, yıllık 365 bin metreküp suyu arıtacak. Tesisten gelen su Eğlenhoca ile Salabahçe mevkii arasında yapımı süren iletim hattı ile İZSU tarafından 20,7 milyon liralık yatırımla yenilenen şebekeye verilerek halkın sağlıklı ve kesintisiz su içmesi sağlanacak. Tesis, İZSU’nun bir gölete kurduğu ilk içme suyu arıtma tesisi olacak. 8 kuyu ile beslenen Mordoğan Mahallesi, böylece TSE standartlarında kaliteli ve bol içme suyuna kavuşacak. Tesisin giriş yapısı ve havalandırma havuzu betonarme olacak; hızlı karıştırma, durultucu üniteleri, basınçlı kum filtreleri ve çamur giderim üniteleri çelik konstrüksiyondan oluşacak. 4,3 milyon liraya mal olacak tesis için yeni başlayan çalışmalar 10 ayda tamamlanacak. İZSU ayrıca, Mordoğan’ın Saip Köyünde bir adet de su sondaj kuyusu açıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum