Reklam

Mutlu günlerinde kabusu yaşadılar

İzmir Karşıyaka’da belediyeye ait bir düğün salonunda ikram edilen pastadan gelin başta olmak üzere 150’den fazla kişi zehirlendi. Balayını hastanede geçiren çift, belediye şirketine dava açtı

Mutlu günlerinde kabusu yaşadılar

İzmir Karşıyaka’da belediyeye ait bir düğün salonunda ikram edilen pastadan gelin başta olmak üzere 150’den fazla kişi zehirlendi. Balayını hastanede geçiren çift, belediye şirketine dava açtı

Mutlu günlerinde kabusu yaşadılar
21 Temmuz 2017 - 10:14

İzmir Karşıyaka'daki bir düğünde ikram edilen pastadan gelinin de aralarında bulunduğu 150'den fazla kişi zehirlendi. En mutlu günlerinde kabusu yaşayan Mehmet Özgün ve Tuğba Çavaş çifti, düğünden sonra balayını hastanede geçirdi. Düğün sahibi damat Mehmet Özgün, "En güzel anımız kabusa döndü. Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı Kent AŞ'ye dava açtık. Bayat pasta yedirip insan canıyla oynamak bu kadar kolay mı" dedi.
35 yaşındaki özel bir firmada depo sorumlusu Mehmet Özgün ile 25 yaşındaki öğretmen Tuğba Çavaş, düğün sonrası hayatlarının şokunu yaşadı. Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı Kent AŞ'nin yönetiminde olan Bahçelievler Düğün Salonu'nda dünya evine giren Özgün çiftinin en güzel günleri berbat oldu. 250 davetlinin katıldığı düğünde dağıtılan ekler pastası ile gelin başta olmak üzere 150'den fazla kişi besin zehirlenmesi geçirdi. Ertesi gün aşırı karın ağrısı, ishal ve ateş şikayetiyle hastalanan onlarca kişi hastanenin yolunu tuttu.

ÖNCE RET SONRA TEKLİF
Olayı yargıya taşıyan damat Özgün, "Her şey çok güzeldi. Düğün gecesi sabaha karşı telefonlarımız çalmaya başladı. Tanıdıklarımı zehirlendiklerini söyledi. Aynı şekilde eşim de sabah alışverişe çıktığımızda bir anda yere yığıldı. Hastaneye gittik ve gıda zehirlenmesi olduğu ortaya çıktı. Sonra annem aradığında 150'den fazla bizim düğüne katılan insanın zehirlendiğini öğrendik" dedi.
Belediye yetkililerini aradığını belirten Özgün, "İlk önce suçlarını kabul etmediler. Sadece bizim düğünümüzde aynı anda 150'den fazla, toplam üç salonda ise 500'den fazla kişinin zehirlendiği duyulunca şaka gibi hastane masraflarını karşılayacaklarını söylediler. Bunlar insanları hem zehirliyor hem de üstüne üstlük bir de alay ediyor. Düğün için Uşak, Samsun, Çorum'dan gelen akrabalarımız hastane köşelerinde sabahladılar. Yetkililer denetim için gelmişler ve numune almışlar. İnşallah hak yerini bulur. Onlar da bize çektirdiklerini misliyle öderler" diye konuştu.

?HAYALLER YARIDA KALDI
Düğünden bir gün sonra balayı alışverişine çıkan gelin Tuğba Çavaş ise, bir anda yere yığıldığını söyleyerek, "Hastanede doktorlar serum verdikten sonra ayağa kalktım. Akşamına ise balayı için Antalya'ya doğru yola çıktık. Ama hastalık giderek artınca balayını Antalya'da hastanede geçirdik. Hastanede iki gün yatıp biraz iyileşince İzmir'e geri döndük" dedi.
Damadın annesi Fadime Özgün, ölüm olmadığı için artık şükrettiklerini ifade ederek, "Ben düğün mü yaptım, kabus mu yaşadım, belli değil. Bir de belediye utanmadan dava açmayın kendi aramızda hallederiz diyorlar" ifadesini kullandı.
Düğünden sonra bir haftadır tedavi gören 24 yaşındaki Esra Gülay Özölke, "Sabah dayanılmayacak kadar karın ağrısıyla uyandım. Annem sonra ateşimi ölçtüğünde 40 dereceyle yandığımı gördü. Hemen beni ambulansla hastaneye kaldırdılar. Kanamalı ishali gören doktorun yaptığı tahliller sonucu amipli dizanteri mikrobu bulundu. Ölümden döndüm. Artık buradan çıkmak istiyorum" şeklinde konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum