Reklam

Önce nakil, sonra düğün

Böbrek naklinden üç gün önce sevgilisini kaçırdı, nakilden bir buçuk ay kadar sonra da düğün yapıp sağlığına ve sevdiğine kavuşmanın keyfini çıkardı

Önce nakil, sonra düğün

Böbrek naklinden üç gün önce sevgilisini kaçırdı, nakilden bir buçuk ay kadar sonra da düğün yapıp sağlığına ve sevdiğine kavuşmanın keyfini çıkardı

Önce nakil, sonra düğün
24 Eylül 2017 - 09:19

Böbrek yetmezliği tanısıyla hayatı bir anda altüst olan 22 yaşındaki Emrullah Kırlıoğlu karamsarlığa kapılmadı aksine hayallerini canlı tuttu. Emrullah, nakilden üç gün önce sevgilisi Zeynep’i kaçırdı, nakilden sonra da düğün yapıp dünya evine girdi, sağlığına ve sevdiğine kavuşarak çifte mutluluk yaşadı. Babası Ali Kırlıoğlu’na can aşısı olduğu için teşekkür eden Emrullah, “İkinci hayatım evliliğimle taçlandı” dedi.

Kuşadası’nda yaşayan, bir markette çalışan Emrullah Kırlıoğlu, ilk kez 4 yıl önce karın ağrısı ile şikayetiyle Aydın’da bir hastaneye başvurdu. Emrullah, burada yapılan muayene ve tetkiklerden sonra kendisine “korkulacak bir şey yok” denildiğini belirtirken, gündeme annesi Aynur (39) sağlık sorunları geldi. Genç, nişanlısı Zeynep ile gelecek hayalleri kurarken annesini meme kanserinden kaybetti. Bu süreçte sevdiği kızla da sorunlar yaşayıp ayrılan Emrullah, geçtiğimiz Mayıs ayında kusma, iştahsızlık, kilo kaybı şikayetleriyle tekrar Aydın Devlet Hastanesi’ne gitti. Emrullah’a kronik böbrek yetmezliği tanısı koyuldu. Diyalize başlanan Emrullah, böbrek nakli kararı üzerine İzmir Kent Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonunda baba Ali Kırlıoğlu’nun (48) verici olabileceği belirlendi.21 Temmuz’da Opr. Dr. Işık Özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu ve Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok’tan oluşan ekip tarafından 21 Temmuz’da gerçekleştirilen operasyonla baba Kırlıoğlu’ndan alınan bir böbrek oğul Kırlıoğlu’na nakledildi.

NAKİLDEN ÖNCE SEVDİĞİ KIZI KAÇIRDI

Nakilden üç gün önce eski nişanlısı Zeynep’i kaçıran Emrullah, nakilden bir buçuk ay kadar sonra sokak düğünü yapıp dünyaevine girerken, yaşadıklarını ve duygularını şöyle anlattı:

“Son 4 yılda hayatımda çok şey üzücü olaylar yaşadım. İlk hastalandığımda böbreklerinde küçük bir sıkıntı var ama sorun yok, dediler. Benim başıma bunların gelebileceği konusunda herhangi bir uyarıda bulunmadılar. Sonrasında annemin hastalığı, onun vefatı, nişanlımdan ayrılmam derken üzerine hastalığım ortaya çıktı. Diyaliz benim için çok zordu. Zeynep ile yeniden görüşmeye başlamıştık, zaten bir birimizden hiç kopmamıştık. Nakil öncesi kaçırdım, nakilden sonra taburcu olunca nikahımızı yaptık. Şimdi de düğünümüzü yaptık. Çok mutluyum, babama, doktorlarıma çok teşekkür ederim. Allahıma bin şükür ediyorum, her şeyimiz dört dörtlük gidiyor” diye konuştu. Düğünlerinde kocasıyla doyasıya dans edip eğlenen gelin Zeynep mutluluğuun anlatacak söz bulamadığını söylerken, baba Ali Kırlığolu da “Evlat demek can demek, senden can demek, esirgeyemezsin ki. Her annenin babanın gözünü kırpmadan vereceği orgn. Oğlum sağlığına kavuştu, diyalizden kurtardım oğlumu, 4 saat psikolojisini bozuyordu. Şimdi yuvasını açıyor, mürüvvetini görüyorum. Bundan güzel duygu mu olur” diyerek duygularını dile getirdi.

EVLİLİK İÇİN BİZDEN İZİN İSTEDİ.

Öte yandan kent Hastanesi Böbrek nakli Ekibinden Doç. Dr. Ebu Sevinç Ok, Emrullah’ın evlilik konusunda kendilerini sürekli sıkıştırdığını belirterek, şöyle konuştu:

“Doç. Dr. Ebru Sevinç ok, Emrullah çok coşkulu bir genç. Hastalığını öğrendiğinde de aktif olarak çalışıyordu. Hastalığı hayatını, aile sürecini çok kötü etkiledi. Bir an önce çözüm bulmaya çalıştılar. Baba sağlıklı bir kişi olduğu için hızlıca babadan nakil yaptık. O da bir an önce normal hayatına dönmek istiyordu. Bu süreçte de çok sevdiği nişanlısıyla aralarında daha önceden sorun yaşamış. Ne zaman evlenebilirim, diye bizi sıkıştırdı. Her şey çok yolunda gitti, böbrek çok iyi şekilde çalışıyor, Emrullah çok iyi. Nakil yaptıktan bir buçuk ay kadar sonra evlendiler mutlular, biz de mutluluklarını daim olmasını istiyoruz. Böbrek nakilli hastalarının hayatlarına bir an önce dönmeleri arzumuz. Ama bu tabii ki sağlık sınırlarını zorlayıcı derecede değil. Kadınlar için erkekler için süreç biraz farklı olabilir. Gebelik için daha uzun süreler gerekebilir ama her ne kadar hayatlarına dönme istekleri devam ediyorsa biz de o kadar mutlu oluyoruz. İşlerine, okullarına, evliliklerine hemen bir an önce dönmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçte sık kontroller önemli, her şeyin iyi gittiğinden emin olmamız, aksatmayacak olmalarını bilmemiz önemli. Emrullah bize bu güveni verdi.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum