Reklam

Özgür basın beraat etti

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın, Gazetem İzmir ve İzmir Serbest Fırka Gazetesi hakkında şikayetçi oldu davada tarafların beraatine karar verildi.

Özgür basın beraat etti

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın, Gazetem İzmir ve İzmir Serbest Fırka Gazetesi hakkında şikayetçi oldu davada tarafların beraatine karar verildi.

Özgür basın beraat etti
23 Ocak 2019 - 15:12

Gazetem İzmi - Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Gazetem İzmir ve İzmir Serbest Fırka Gazetesi’nde yayımlanan “Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’ın serveti dudak uçuklatıyor!” başlıklı haber hakkında Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Bugün Karşıyaka 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek ile İzmir Serbest Fırka Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Davutoğlu, Hüseyin Mutlu Akpınar’ın avukatı Ahmet Önal katıldı.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme, Salih Erkek ve Ali Davutoğlu’nun üzerine atılı "Kamu görevlisine görevinden dolayı internet haber yolu ile alanen hakaret” suçunun işlenmediğine kanaat getirerek tarafların beraatine karar verdi.

İlk İzmir Serbest Fırka Gazetesi’nin gündeme getirdiği “Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’ın serveti dudak uçuklatıyor!” başlıklı haber birçok yerel ve ulusal medya kuruluş tarafından haberleştirilmişti. İlginçtir ki Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar sadece İzmir Serbest Fırka Gazetesi ve Gazetem İzmir hakkında şikayetçi olmuş, Yeni Asır gibi ‘güçlü’ basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunamamıştı.

Mahkeme çıkışında açıklama yapan Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, “Kamuoyunu bilgilendirme adına gecesini gündüzüne katarak çalışan gazetecileriz. Kamuoyunun haber alma özgürlüğü adına emek sarf ediyoruz. Yine bu amaçla yaptığımız bir haberden dolayı Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar bize dava açtı. Ben ilk günden beri adaletin tecelli edeceğinden bir an olsun şüphe etmedim. Geldiğimiz nokta itibari ile de adaleti unutan Sayın Akpınar bugün bir kez daha görmüş oldu ki, adalet tecelli etti ve beraatimize karar verildi. Bu anlamda adalete, Sayın hakime ve mahkeme üyelerine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum